Bebeğim de hem meme hem biberon reddi var nasıl besleyeceğimi şaşırdım bir biberon tavsiyeniz var mı ?

Merhaba son durumunuz ne acaba bizde şuan sıkıntı yaşıyoruz mama reddi geçti mi azaldı mı bebeğiniz kaç kilo kilo alımı nasıl
Son gaz devam ediyor maalesef bazen sorunsuz içiyor ama genel anlamda zorlayarak veriyorum bu aralar kundak yapıp uzatıp öyle biberonla vermeye çalışıyorum bir tık daha fazla içiyor diğer türlü eliyle itiyordu. Mama vermiyorum sütümü sağıp veriyorum ama mama da denemiştim değişen bir şey olmamıştı bir diğer işe yarayan şey beslenme aralıklarını kısaltmak oldu eskiden üç dört saat geçsin acıkır içer diye düşünürdüm şimdi iki saatte bir denemeye çalışıyorum ilgisini çeksin diye de bir elimle oyuncak gösteriyorum sesli şarkı söyleyen bir oyuncak ona odaklanmasını sağlıyorum. Bebeğim prematüre doğmuştu 2300 gram son iki üç hafta kilo alımı durmuştu maalesef biz de aynı zaman da yoğun kusma da vardı.Son kilosunu bilmiyorum bu salı öğrenicem. Bu arada doktor onayı ile süt zenginleştirici kullanıyorum süt verme şansınız varsa kaloriyi arttırıyor az da içse kilo almasını sağlıyor sütümü sağıp içine ekliyorum.

Sanırım bebeğiniz 4 aylık aynı aylardayız bizde
Sizin eğer son zamanlarda yaşanan bir durumda atak olabilir dördüncü ay da bir çok bebekte beslenme reddi oluyor dönemsel geçiyor. Ben bu durumu bir buçuk iki aydır yaşıyorum

Reflu gibi bir durum yasamadim ama bebeklerinizin kan degerlerine, demir ve d vit gibi degerlerine bakildi mi hanimlar ? Bunlarda cok etkileyici olabiliyor. kendi donemimde gordugum kadariyla , demir eksikligi yasayan cocuklar cok istahsiz oluyor.

Birde agiz ici egzersizler yapmak icin ergoterapistlerin kullandigi dis kasima oyuncaklarina benzeyen seyler oluyor. Onlari bir arastirin. Agiz ici oral hassasiyette olabilir .

Umarim cozebilirsiniz cok stresli yasadiklariniz

Gastroenteroloji bölümüne gidip tam kan sayımı vermiştik bir problem olmadığını söylemişti doktorumuz şu an hem d vitamini hem de demir ilacı kullanıyoruz zaten ama hiç etkisi olmadı. Ergoterapiste gitmeyi düşünüyorum ben de teşekkür ederim.

Dil bağı dudak bağı gibi bir şey olailir mi acaba o da beslenmeyi olumsuz etkiler diye okumuştum

`