Bebeğim doğduktan sonra ne olacak?

Koreanmom

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2016
656
376
103
merhaba kızlar 7 aylık hamileyim ve bazı yazılar okudum. Lohusalık olsun bebek dogduktan sonra kıskançlık oluyormuş. Sanırım bende bu sorunu yaşayacağım şimdiden bebeğimi başkalarından (delilik gibi ama dogmadan) kıskanıyorum. Kv kız oldugu için çok takmıyor diğer kızının cocuguyla ilgileniyor ama bazen yapmacıkta olsa kızım diye seviyor sinir oluyorum . Bebeğime dogduktan sonra karışacak biliyorum. Sevmemesine rağmen eşime baskı yapıyor iki ismide kendisi koymaya calısıyor. Çok sinir oluyorum sanki inadıma yapıyorlar. Şimdiden onun stresi var. Benmi büyütüyorum bilmyorum cok sorun yasadım simdiye kadar ama son damlalarım sanırım. Herkese cephe tutuyorum. Ailem de karısma onlar koysun adını diyorlar. Bende istemediğimi bin kere dile getirdim baska bir isim koyduk esimle onu resmen ağızlarına almıyorlar. Onun yerine kendi ismini koymaya calısıyor ne yapmalıyım bilmiyorum....

Hamilelik zor bir dönem olsa da aslında çokta keyiflidir, bir bebeğin tekmelerini hissetmek, onun büyüdüğünü görmek çok başka bir duygu, bu güzel anları üzülerek, ne yapacağım, ne olacak diye düşünerek geçirmeyin tadını çıkarın.

Eşinizle bir isme karar vermişsiniz, o ismi koyacaksınız elbette ki, bebeklere ismini annesiyle babası vermeli, aile büyükleri değil.

kaynana kim oluyor da senin bebeğine isim koyuyor. bebek senin bebeğin biraz sesini çıkar. ben bebeğime bu ismi koydum de, kimin ne dediği önemli değil de, korkma kaynana seni dövemez.

Nıye buyuklerden bukadar ödünüz kopuyor
Bebek sizin bebegınız ıstedıgınız sevdıgınız ve bebegınızınde ılerde sevecegı bı ısım koymalısınız
Bence bu anların tadını cıkarın
Ben bebegıme karısılmasına ızın vermedım vermıyorum ıznınız olmadan kımse bırsey yapamaz
Bunlarıda dusunup stres yapmayın rahat olun

Bunlari simdiden kafaniza takicaginiza yasadiginiz anin keyfine bakin.pozitif dusunun , pozitif dogum hikayeleri okuyun.
Cocugunuzun isminide siz koyucaksiniz tabi, o sizin caninizin parcasi.sen esini ikna et, empati yapmasini sagla.:KK39:

Tatlım sen esinle bebegin adını koymuşsun ne güzel. Niye takıyorsun kayinvalideyi ? O her ters söylediğinde sende takma onu ve kendi koyduğun ismi empoze et. Ben öyle yaptim. İsim hazır ama kayinvalide hala kendi kafasına göre düşünelim şu olsun bu olsun dedi. O öyle dedikçe ben insanların içinde su ismi düşünüyoruz demedim ismini şu isim koyuyoruz dedim kapak oldu ;)

En çok kv kız olduğu için çok takmıyor kısmıydı. Takmadığı Bebek üzerinde isim hakkı olmamalı da zaten. Sırf bencillik olsun diye isim konulmaz. Madem eşinle isme karar verdiniz herkesin içinde açık açık başka isim beğenmediğinizi bu ismi çok sevdiğinizi söyle. Kimseden artık isim fikri almak istemediğinizi kararın kesin olduğunu belirt. Tavrın da net olsun.

isim konusunda haklısınız da,kayınvalidenin bebeği sevmeme konusunu nereden çıkardınız?babannesi, niye sevmesin ya,olur mu öyle şey.daha bebek doğmamış ki,bir doğurun hele,sevip sevmediğine o zaman karar verirsiniz.

Bence su an ki psikolojinizle alakali bir durum..bu kadar takmayin derim.torunlaridir tabi sevecekler.sizin ailenizde sevecek.kizimin birinin ismini amcasi digeride iki isimli birini ben birini dedesi koydu.onemli olan anlaminin kötu olmamasi ve bebisin de sizin de saglikli olmaniz

merhaba kızlar 7 aylık hamileyim ve bazı yazılar okudum. Lohusalık olsun bebek dogduktan sonra kıskançlık oluyormuş. Sanırım bende bu sorunu yaşayacağım şimdiden bebeğimi başkalarından (delilik gibi ama dogmadan) kıskanıyorum. Kv kız oldugu için çok takmıyor diğer kızının cocuguyla ilgileniyor ama bazen yapmacıkta olsa kızım diye seviyor sinir oluyorum . Bebeğime dogduktan sonra karışacak biliyorum. Sevmemesine rağmen eşime baskı yapıyor iki ismide kendisi koymaya calısıyor. Çok sinir oluyorum sanki inadıma yapıyorlar. Şimdiden onun stresi var. Benmi büyütüyorum bilmyorum cok sorun yasadım simdiye kadar ama son damlalarım sanırım. Herkese cephe tutuyorum. Ailem de karısma onlar koysun adını diyorlar. Bende istemediğimi bin kere dile getirdim baska bir isim koyduk esimle onu resmen ağızlarına almıyorlar. Onun yerine kendi ismini koymaya calısıyor ne yapmalıyım bilmiyorum....

komiktir ama bende aynı şeyi yaşadım kızdılar trip attılar ben doğduğunda bile adıyla seslendim inat olsun diye onlarda diğer ismini söylediler sonrada u dönüşü yapıp 1. adını söylediler şimdi ağızlarından düşürmüyolar konu kapandı bitti sen onun annesisin onun adını en çok söyleyecek olan sensin

Hamilelik doğum vs hepsi zor slklntl süreçler anne çekiyo eziyeti. Herkez kendi evladına kendi koymalı ismini. Anlayış lazım biraz

Kimliği çıkarmaya beraber gitmicekmisiniz takma onları hangi ismi istiyorsan onu yazdır bu kadar eşinide tek yollama sende git kimlik için

boyle seyleri kafaniza takip stres yapmak yerine bebeginize odaklanin bence suanki doneminiz hamileligun en guzel zamanlarindan biridir cok ozleyeceksiniz suan hissettiklerinizi bebeginizin tekmeleri v.s isim sizin hakkiniz tabi ama niyeyse kv delerde hep bir isim arayisi oluyor hee bakariz de sen istedigini koy zorla kimligine yazdiracak hali yok ya kendimde bir tuhaflik oldugunu dusunmeye basladim benim kaynanam felan cocugumu sevmesin daha cok zoruma gider torunu olur tabiki sevecek tabi şap şup öpmedigi surece malum tahris oluyor:)hayirli dogumlar insallh butun hamilelere

Back
X