Bebeğim doğunca kv'de kalmalimiyim.

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.098
4.178
173
Mrb ablalarim kardeslerim:) ben 7 aylık hamileyim. Kayınvalidemlerle altlı ustlu oturuyoruz yeme içme bir zamanla ayiracagiz ama şimdilik boyle. Oyle asiri bi sıkıntı yok anlasiyoruz da. Şimdi benim yaşım biraz küçük :) ve hayatımda hiç yeni doğmuş bebek kucaklamadim :) nasıl bakarım bilemiyorum.

kayınvalidemlerle bir yediğimiz içinde (inip çıkarken bebeğimin hasta olma ihtimali de sebep gösterilerek) en az 40ı çıkana kadar onlarda kalmamızı soylediler. Ben basta esime yok dedim ama Esimde kalalim eger bebegimze bisey felan olursa napacaksin vicdan azabiyla hic degilse orda akil danisacagimiz biri olur bebek kendini toplar zaten 1 ay sonra ineriz eve diyor.Bi yandan onların akrabası çok gelen giden bitmez , kvde olursam oraya gelecekler mecbur. Kendi evimde olunca buraya gelecekler. Bu ayrı bi dert benim için. Bi yandanda bebeğimin evine bağlı olması alışması için acaba hep evimde mi kalsam ? Amaa Allah korusun bebegime bakamazsam birsey olursa yasayamam birde oyle geceleri de mecbur tek olucam benim ailemden yanımda kalcak kimse yok kv de kalmaz heralde.ama gündüz kesin gelir tabiki. Yemek felanda kv evinde pisiyor. Nasil olacak Kafam çok karıştı siz yerimde olsanız hangisini yaparsınız.?

Eğer çok geleniniz gideniniz varsa bana kalırsa da 40 ı çıkana kadar kv dende kal.Hem kv nin yardımı olur geleni gideni ağırlar öteki türlü o kadar zor oluyor ki anlatamam.Yanlız şu da var kv nin evi müsait mi kendi evin yatagın gibi rahat edebilir misin.Bir de sana tavsiye hemen iyi oldum diye ayaklanma lohusa olduğunu unutma dinlenebildiğin kadar dinlen uyuyabildiğin kadar uyu sadece bebekle ilgilen.

Bebeğime bakamam gibi endişen varsa ve aranizda iyiyse gidebilirsin tabi. Bizde kalın size bakalım demişler sonuçta.

resit degilmisin resitsen niraeyleri kendi absına yapabilmelisin. ister 25 iater 30 da anne ol tabiki acemi olacaksın.

evi yakınmıs insin gündüze asagı bir kac gün kalsın olmassa. sakın gitme

simdidende becerwmwm basıl oalacak deme kitabını oku arastır bir kac güne alısıyorsun . yasın küçükmiş zaten. busefer cocuga annelik yapamaya kalkıyorlar .

bide yaslılar tamam tecrübeliler ama yanlıs bildikleri cok seyde var.

kendi annen olsaydı ister cık dersin ama burada okuyoruz kayynananam cocuga annem diyor benden önce kosuyorlar bakıyorlar arabasını bile süremiyorum diye

Cok sacma oturun ıste evınızde
30umda anne oldum bende acemıydım tek basımaydım buyuttuk boyle boyle cocukları
Inanın yalnız buyutmek daha guzel
Duzenınızı bozmayın
Ayrıca gece yatmaya ınceksınız zaten evınıze dunyanın bı ucu degıl bı alt kat yanı
Seslensenız duyarlar

bebek bakmadan bu kadar korkmayın , cesaretlenin. gece kv de kalmanıza gerek yok bence , gündüzde o yanına gelemez mi siz düzeninizi bozmasanız .

Ben şu açıdan bakıyorum. Hava sıcak olacak zaten doğum zamaninizda. Yani bebek merdiven inip cikmayla hasta olmaz da gelen misafirler sayesinde mikrop kapıp hasta olabilir. Yani azıcık durun kadın bir kırkını çıkarsın ya. Anlamıyorum bizdeki bu mantığı hemen koştur koştur bebek gormeye gidiliyor. Bebek kaçacak sanki...

bence kv size insin sizde durun gecede yatmaya cıkar sız bebegı tasımız olmazsınız sureklı gun ıcınde yardımcı olur aksamda evıne cıkar veya kalır keyfı bılır

Ben anne ve bebeğin düzeninin bozulmasından yana değilim. Alt katta oturuyorsunuz zaten kayınvalideniz gelsin gündüzleri yeterli bence.
18 yaşından büyükseniz pekala kendi bebeğinize bakabilirsiniz.

Altlı ustlu oturuyorsunuz beraber yıyorsunuz ne gerek var yukarıya tasınmaya ?
Ayrıca gelen mısfırlerı kayınvalıdenızde agırlamak hıc yakısık degıl alt katta kendı daırenız varken

Ben de tam tersini diyecektim. Battı balık yan gider, zaten altlı üstlüsünüz yemekler de bir, e alta da taşınıver.

Sen ne diyorsun, bizim memlekette bir izzeti ikram beklerler, pastası keki çöreği böreği olmasa olmaz.

Sen ne diyorsun, bizim memlekette bir izzeti ikram beklerler, pastası keki çöreği böreği olmasa olmaz.
Allah'tan uzagim akrabalarıma yoksa o sıkıntılı zamanlarımda birini bogabilirdim. Çok zor oldu doğum sonralarim. Bir kaç arkadaş çevremden gelen oldu o kadar. O da 40 dan sonra..

Ya kadın bir kendine gelsin. Bir duzelsin. Vücut kendine gelsin. Gece doğru durust uyunmuyor zaten. Sık sık banyo gerekiyor bebeğe pişiyor yoksa. Bi de son model ikram yapicaz hatunlara..

Ben 22 yaşımda anne oldum. Annem dedi bana gel. Kayınvalidem dedi bana gel.Ben de dedim ki onlara ben evime gidiyorum. Yardımcı olmak isteyen gelsin benim evimde yardımcı olsun. 1 hafta kayınvalidem kaydı, 1 gün annem kaldı. Sonrasında annem yine yemek yapmak, yardım etmek için geldi gitti aralıklı günlerle tabi ki. Kendi evim kendi düzenim, kendi başıma kaldım. Mis gibi en güzeli o oldu. Gayette güzel bir şekilde baktım oğlumu.

öncelikle yemek işini ayırırdım..
asla kendi evim dışında bir yerde kalmazdım.
özellikle ilk hafta kimseyi kabul etmez, misafir geleceği zamanda kv deyı cagırırdım agırlama ıcın... gelenı de saatlerce buyur etmezdım en fazla bır saat otursun kalksın gelen bır zahmet logusa halımle mısafır agırlamak ıstemezdım..
hem cocuk bakımında bırsey yok kendınızde gayet guzel bakarsınız korkmayın..

yeni doğum yaptığımda eşimin ailesinin 1 saat gelip oturmasına tahammül edemiyordum 40 gün kalmak kabus gibi, nasıl rahat edeceksiniz, bebek bütün gün emecek, memeler dışarda, terleyeceksiniz sürekli duş alma ihtiyacınız olacak, kanamanız olacak, gaz sıkıntınız olacak, yok ben kayınvalideyle kayınpederin yanında çıkarır emziririm gazım gelince çıkarırım, duş alır havluyla dolanırım derseniz kalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…