- 14 Eylül 2015
- 1.342
- 1.349
- 133
- Konu Sahibi burcudalli
-
İnşallah bizde de yokturHayırlı ugurlu olsun saglıkla kucagınıza alırsınız inşallah bixim tanıdıgımızada öyle dediler hiç birşeyi yok kormayın maşallah saglıklı içinizi ferah tutun korkmayın
Dünden beri okuduğum çoğu yerde güvenilir olmadığı yönünde madem bu kadar güvenilir değil neden sağlık bakanlığı buna izin veriyor anlamış değilim. Hatta akşam memurlar.net te biz yazı okudum resmen bu testler için katil testler falan denmiş.Sadece bir ihtimal. Sokaga ciktigimizda araba carpip sakat kalma ihtimalimiz de var. 2li testin dogru olma ihtimali zaten %100 degil %80. Down sendromu ihtimali de 250de 1. Ihtimalin ihtimali yani. Cok da yuksek degil. Stres yapma canim. Uzme kendini.
Down sendromlu bebeklerde ense kalınlığı 2.0 nin üzerinde oluyor bence sizin sonucunuz ense kalınlığına göre normal2 li test canım bu
Ense kalınlığı o zaman için 1,6 demişti doktor gayet iyi dedi hatta ama sonuç bu şekilde çıktı
Nasıl kıyarım ben ona kalbi atıyor büyüyor kıyamam çok bekledim ben onu. Tam 9 yıl
İstanbulda Prena test diye bi labrotuvarla görüştüm oda aynısını söyledi almaya ya gönderiyorlarmış ayrıca ben edremitt e ikamet ediyorum balıkesir de bi laboratuvarda bu kanın alınabildiğini söylediler bana .Ikili test yuzde 60 oraninda olasilik verir. Bosuna kendinizi korkutmayin. Amniyosentez istemiyorsaniz fatal dna testi yaptirip yuzde 99 dogrulukla sonuc alabilirsiniz. Ben ikizlerimde yaptirdim. 2 tüp kan verip 2 hafta kadar bekliyorsunuz tabi testin markasina gore degisebilir.
İstanbulda Prena test diye bi labrotuvarla görüştüm oda aynısını söyledi almaya ya gönderiyorlarmış ayrıca ben edremitt e ikamet ediyorum balıkesir de bi laboratuvarda bu kanın alınabildiğini söylediler bana .
Önce bi yarın izmir'e gideyim sonrasına bakacağız artık.
Ayrıntılı ultrasonla bakılsa ne kadar doğruluk oranı verir ki.
İnanın hiç birşeyi yoktur kormayın saglıkla kucagınıza alırsınız inşallah hep dua edicem sizeİnşallah bizde de yoktur
İstanbulda Prena test diye bi labrotuvarla görüştüm oda aynısını söyledi almaya ya gönderiyorlarmış ayrıca ben edremitt e ikamet ediyorum balıkesir de bi laboratuvarda bu kanın alınabildiğini söylediler bana .
Önce bi yarın izmir'e gideyim sonrasına bakacağız artık.
Ayrıntılı ultrasonla bakılsa ne kadar doğruluk oranı verir ki.
canım ense kalınlığı bile doğru çıkmıyor benim arkadaşıma bebeğinin ense kalınlığı olduğunu söylediler eşinin kız kardeşi engelli olduğu için çok korkmuştucanım bunlar olasılık. 10 binde 1 bile olasılık olsa o olasılık gelip bir çocuğu bulabilir de bulmayabilir de. sanırım 3lü test sonucun bu. amniyon sıvısı aldırmak da bebeğe zararlı diyorlar.
ense kalınlığı testi ve burun şekli de önemli benim bildiğim down sendromunda. ense kalınlığı normal ve burun yayvan değilse bence kendini çok üzme derim ama tabi ki tedbiri elden bırakmamak gerekli.
diyeceğim şu ne olursa olsun ben bu bebeği doğururum diyorsan bunları kafana takmayacaksın. bu testler insanlara tercih oluşturabilmek adına yapılıyor. tercihin ne ise onu göre çiz yolunu.
canım ense kalınlığı bile doğru çıkmıyor benim arkadaşıma bebeğinin ense kalınlığı olduğunu söylediler eşinin kız kardeşi engelli olduğu için çok korkmuştu
turp gibi doğdu maşallah
Tepecik hastanesine gittim sıvı almak istediler baştan tamam dedik ama düşündükçe mantıklı gelmedi hem bebek hem ben risk altındayım o yüzden İstanbul'daDoç.Dr. Ahmet Güle gitmeye karar verdik tüp bebek doktorumuz da onu önerdi cumartesi 15:30 da randevumuz var Allahım hayırlı haberler duymayı nasip etsin.Ekim annelerinde bir arkadasimizin 1/18 cikti riski. Prena test sonucu negatif geldi. 2 hafta kizcagiz neler yasadi ama cok sukur hersey yolundaymis...
Canini sikma hic, eminim minnosun sapasaglamdir
Allah yardimciniz olsun. Bosuna stres yapma sen yine de bence... goruceksin bosuns stres yapmisim o kadar diyeceksin sonundaTepecik hastanesine gittim sıvı almak istediler baştan tamam dedik ama düşündükçe mantıklı gelmedi hem bebek hem ben risk altındayım o yüzden İstanbul'daDoç.Dr. Ahmet Güle gitmeye karar verdik tüp bebek doktorumuz da onu önerdi cumartesi 15:30 da randevumuz var Allahım hayırlı haberler duymayı nasip etsin.
Bugün sağlık ocağında gebe takibim vardı 2 kilo vermişim stresten.
Amin inşallahinşallah guzel haberler verirsin burcu B burcudalli
Bende öyle düşünüyorum Allah var yukarıda.Allah yardimciniz olsun. Bosuna stres yapma sen yine de bence... goruceksin bosuns stres yapmisim o kadar diyeceksin sonunda
Evet ense kalınlığı 12. haftamda normal demişti sonra ölçmedi yada ölçtüyse de bana söylemediişte her şey bir olasılık ben de onu demeye çalıştım ama konu sahibi ense kalınlığı normal dediği için o da normalse bence sıkıntısı yoktur babında öyle yazdım.
146/1 riskli cikti yasim daha 23 ve yas riskim cok yuksek bebegimi tehlikeye atamadim atamadimamniyon sivisi aldirmayi kabul etmedim.. Bebegimden ins beni affetmistir ilk ogrendim cok agladim ayrintili ultrasona girdim sapasaglamdi ama bilirsin ayrintili da net sonuc vermiyor sonra dedim ki Rabbime birakayim bebegime can veren Rabbim neyi yazdiysa o olur down sendromlulari aradtirdim korkulcak birsey olmadigini anladim hakkimizda neyin hayirli oldugunu bilemeyiz bebegim henuz dogmadi dogdugunda belkide ozel bir bebek olarak dogar tirnagini bile yaratamayiz o yuzden oluruna birakin uzulmeyin.Nasıl başlasam bilemiyorum.
Tüp bebek ile hamile kaldım şuan 17+0
Test yapıldığında ise 12+2 günlük idi.
Sonuçlar sistemdeki sorun nedeni ile yeni çıktı ve 1/263 oranla down sendromlu olabilir dedi doktorumuz.
Tüp bebek doktoruna gönderdim oda çok alanım olmamasına rağmen bi sorun göremiyorum ben dedi.
İzmir tepecikten cuma günü için randevu aldım. Ayrıntılı bakılması için.
Kafam o kadar karışık ki sabahtan beri araştırıyorum yorumları okuyorum bi sürü insana down sendromlu olabilir demişler ama hemen hemen hepsi sağlıklı olarak dünyaya gelmiş.
Birde amino sıvısı aldırmak yerine Serbest Fetal Dna testi yapıyorlarmış yaptıran duyan bilen var mı aranızda.
Yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Dua edin lütfen bi sorun çıkmasın bebeğimde.
Sonuçta ekte bilgisi olan yorumlarsa sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?