Bebeğim down sendromlu olabilirmiş!!!!!!

Sadece bir ihtimal. Sokaga ciktigimizda araba carpip sakat kalma ihtimalimiz de var. 2li testin dogru olma ihtimali zaten %100 degil %80. Down sendromu ihtimali de 250de 1. Ihtimalin ihtimali yani. Cok da yuksek degil. Stres yapma canim. Uzme kendini.

Dünden beri okuduğum çoğu yerde güvenilir olmadığı yönünde madem bu kadar güvenilir değil neden sağlık bakanlığı buna izin veriyor anlamış değilim. Hatta akşam memurlar.net te biz yazı okudum resmen bu testler için katil testler falan denmiş.

Down sendromlu bebeklerde ense kalınlığı 2.0 nin üzerinde oluyor bence sizin sonucunuz ense kalınlığına göre normal

Ikili test yuzde 60 oraninda olasilik verir. Bosuna kendinizi korkutmayin. Amniyosentez istemiyorsaniz fatal dna testi yaptirip yuzde 99 dogrulukla sonuc alabilirsiniz. Ben ikizlerimde yaptirdim. 2 tup kan verip 2 hafta kadar bekliyorsunuz tabi testin markasina gore degisebilir.

İstanbulda Prena test diye bi labrotuvarla görüştüm oda aynısını söyledi almaya ya gönderiyorlarmış ayrıca ben edremitt e ikamet ediyorum balıkesir de bi laboratuvarda bu kanın alınabildiğini söylediler bana .
Önce bi yarın izmir'e gideyim sonrasına bakacağız artık.
Ayrıntılı ultrasonla bakılsa ne kadar doğruluk oranı verir ki.

Ayrintili ultrasonda bebegin her organına detayli bakiliyor canim serce parmak bogumu var mi, kalptr ya da baska organda parlaklik var mi, ense kalinligi, burun kemigi gibi bi suru parametreye bakiyorlar birden cok parametrede bir sorun gorurlerse risk artiyor bildigim kadariyla. Ense kalinligi iyiyse ve burun kemigi varsa risk azaliyor diye biliyorum.. ben de prenatest yaptirmistim 2 haftada sonuc geliyor..

Ayrintili ultrasonda mesela diyor ki bagirsaginda yada kalbinde parlaklik goruyorum ama oladabilir olmayadabilir. Orada da ihtimalen konusuyor. Risk açısından genetik rahatsizliklara benziyorsa yine amniyosentez yapalim yada fatan dna test yapalim diyorlar. Genetige baglayamiyorlarsa da yapacak bisey yok dogunca bakacagiz diyorlar. Yani ne yazik ki gordukleri bile kesin olmuyor. Sonra hamileliginin kalan 3 ayi bunu stres yaparak geciriyorsun. Mutlaka faydali oldugu insanlar da vardir ama sahsen ben prenatest sonucumuz iyi geldigi ve rutin ultrason kontrollerimizde kendi doktorumuzun kontrollerine guvendigim icin ayrintiliya girmeyecegim. Zaten prenatest sonucu gelene kadar omrumden omur gitmisti 11. haftamda. Artık minnoslarimi da hissettigim icin Allaha dua edip gunlerimi huzurla ve umutla gecirmeye calisiyorum. O yuzden dedim didikledikce sorunlar cikip cikip duruyormus gibi oluyor.

canım bısey soracagım down sendromu varsa allah korusun aldırmayı mı dusunuyorsun?

canım ense kalınlığı bile doğru çıkmıyor benim arkadaşıma bebeğinin ense kalınlığı olduğunu söylediler eşinin kız kardeşi engelli olduğu için çok korkmuştu
turp gibi doğdu maşallah

işte her şey bir olasılık ben de onu demeye çalıştım ama konu sahibi ense kalınlığı normal dediği için o da normalse bence sıkıntısı yoktur babında öyle yazdım.

Ekim annelerinde bir arkadasimizin 1/18 cikti riski. Prena test sonucu negatif geldi. 2 hafta kizcagiz neler yasadi ama cok sukur hersey yolundaymis...

Canini sikma hic, eminim minnosun sapasaglamdir
Tepecik hastanesine gittim sıvı almak istediler baştan tamam dedik ama düşündükçe mantıklı gelmedi hem bebek hem ben risk altındayım o yüzden İstanbul'daDoç.Dr. Ahmet Güle gitmeye karar verdik tüp bebek doktorumuz da onu önerdi cumartesi 15:30 da randevumuz var Allahım hayırlı haberler duymayı nasip etsin.
Bugün sağlık ocağında gebe takibim vardı 2 kilo vermişim stresten.

Allah yardimciniz olsun. Bosuna stres yapma sen yine de bence... goruceksin bosuns stres yapmisim o kadar diyeceksin sonunda

Allah yardimciniz olsun. Bosuna stres yapma sen yine de bence... goruceksin bosuns stres yapmisim o kadar diyeceksin sonunda
Bende öyle düşünüyorum Allah var yukarıda.
Birde öyle bi dönem ki kardeşim haftaya evlenecek kimseye bişey diyemedim üzülmesinler diye,
Nasipse daire alıyoruz onun krediydi tapuydu işlemleri hepsi bir araya geldi.

işte her şey bir olasılık ben de onu demeye çalıştım ama konu sahibi ense kalınlığı normal dediği için o da normalse bence sıkıntısı yoktur babında öyle yazdım.
Evet ense kalınlığı 12. haftamda normal demişti sonra ölçmedi yada ölçtüyse de bana söylemedi
Bakalım artık cumartesi belli olacak nasipse

146/1 riskli cikti yasim daha 23 ve yas riskim cok yuksek bebegimi tehlikeye atamadim atamadimamniyon sivisi aldirmayi kabul etmedim.. Bebegimden ins beni affetmistir ilk ogrendim cok agladim ayrintili ultrasona girdim sapasaglamdi ama bilirsin ayrintili da net sonuc vermiyor sonra dedim ki Rabbime birakayim bebegime can veren Rabbim neyi yazdiysa o olur down sendromlulari aradtirdim korkulcak birsey olmadigini anladim hakkimizda neyin hayirli oldugunu bilemeyiz bebegim henuz dogmadi dogdugunda belkide ozel bir bebek olarak dogar tirnagini bile yaratamayiz o yuzden oluruna birakin uzulmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…