Bebeğim doyuyor mu

Manal

Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2023
356
232
18
Kızlar merhaba. Kızım 5 aylık şuan sütüm birden gitti. Emerken sürekli memede olduğu için doyduğuna emindim. Ama mamaya geçtikten sonra kafam çok karışık. Yani yeterince mama verdiğimi düşünüyorum fakat uyuyana kadar illaki kusuyor. Sizler kustuktan bir süre sonra yine besliyor musunuz. Yoksa fazlalagini çıkardığını düşünüp uyutuyor musunuz. Bu akşam resmen mama yiyip çıkarmaktan uykuya geçemedik

Sızma şeklinde kusuyorsa fazlalığı çıkarıyordur komple tanzikli kusuyorsa o sıkıntı. Mamayı sevmemiş olabilir. Reflüsü olabilir. Aptamille başladık mamaya ilk içtirdim komple çıkardı sızma şekli filan değildi. Mamayı direk değiştirdim sorun çözüldü fakat aynı zamanda reflüsü de var benim bebeğimin. Ağlayınca öksürüp kusuyor hala onun içinde anti reflü kullanıyoruz eskisi gibi kusması yok artık.
Bebeğin yeterli beslenip beslenmeğini günlük cişli bezlerinden anlayabilirsiniz günde en az 5-6 dolu cişli bez değiştiriyorsanız doyuyordur.

Sızma şeklinde değil baya tanzikli gibi doktora sordum ona göre normalde bana hiç normal gelmiyor. Bazen bildiğiniz su bazen balgamlı mama gibi

Sızma şeklinde değil baya tanzikli gibi doktora sordum ona göre normalde bana hiç normal gelmiyor. Bazen bildiğiniz su bazen balgamlı mama gibi
Doktor değiştirmenizi tavsiye ederim. Bizde de aynı durum oldu baya tanzikli ayrıca çocuk doymuyor belli alemdürüst çiş yapmıyordu. Doktora söyledim mamayı da sevmedi galiba filan diye normal dedi anlamaz bebekler bizle bir değil damak tadı dedi evet bir değil ama nasıl normal olabilir aç diyorum çocuk filan diyerek tartıştım birdaha da o doktora gitmedim. Başka bi doktor arayışındayken mamasını değiştirdim onda öyle kusmadı diğer doktor her mama her bebeğe yaramıyor dedi ayrıca muayenede reflüsü olduğunu söyledi. Siz bi mamayı değiştirip deneyin küçük gramajlı başka bi mama alın takip edin. Günlük cişli bez sayısı nasıl ?

Kiloda ve cistee azalma vardı. Onu çözdük şimdi çişini falan yapıyor. Ama sürekli kusuyor. Açken de kusuyor mamada sonrada kusuyor. Gazını çıkarırken falan çok fena kusuyor. Anlamıyorum son 2 gündür böyle. Aptamil kullanıyorum bende. Siz hangi mamaya geçince çözdünüz. En azından benimde bi fırın olsun. Bebelacgolda falan düşünüyorum ben

Kiloda ve cistee azalma vardı. Onu çözdük şimdi çişini falan yapıyor. Ama sürekli kusuyor. Açken de kusuyor mamada sonrada kusuyor. Gazını çıkarırken falan çok fena kusuyor. Anlamıyorum son 2 gündür böyle. Aptamil kullanıyorum bende. Siz hangi mamaya geçince çözdünüz. En azından benimde bi fırın olsun. Bebelacgolda falan düşünüyorum ben
Aptamil prosyneo kullanıyodum kusma olunca sma comfort a geçtim deneme amaçlı. Onu sevince sma ile devam ettik.

Kusmalar genelde öksürünce, ağlayınca, uyurken ve nadir olarak ta durduk yere oluyorsa reflü açısından değerlendirilmeli. Bazen balgamı çıkarmak için öksürüp kusuyolar ama sizinki çok sık olmaya başlamış.

Back
X