Evet gitmem lazım mutlaka. Ne yapayım ya sinirlerim bozulduöncelikle iğrenç bir anne falan değilsin olabilir bu herkesin başına gelebilir hareketli bebek demek ki maşallah istersen ne olur ne olmaz diye götür hastaneye bırak ne derlerse desinler bebeğinin sağlığından önemli değil...
Doktor da böyle söylemişti. Kendi kendinize panik yapmayın dedi birkaç ay önce de götürmüştük böyle. Çocuklar düşebilir, gözlemleyin felan dedi. Ama çok kötü hissediyorum. Gitsem iyi olurÇocuk bu düşe kalka büyüyecek kendinizi suçlamayın lütfen.
4 saat kusması olmazsa bakışları yani göz bebekleri normalse bir sorun olmaz sakin kalın lütfen
Her zaman öyle olmuyor maalesef. Sürekli korunaklı alanlarda tutamıyorsun çocuğu. Uyur belki kendi kendine diye telefondan ninni açıp başında çamaşır katlıyordumAnne değilim ama sonuçta kaza, eşinizin böyle zamanlarda sizi azarlamasına müsaade etmeyin. O azarlayacak diye de hastaneye gitmekten vazgeçmeyin götürün doktor görsün hem Allah korusun bi şey olduysa çabuk müdahale edilir hem sizin kafanız rahat eder. Yatakta da oynatmasanız bebeği, düşemeyeceği kendine zarar veremeyeceği korunaklı alanlar yaratsanız evde
Ne bileyim reklamlarda görüyorum yatağın üstüne konulan çevresi yüksek minderler filan oluyor bebeği koymak için. Yatak ne de olsa yüksek yerde bile yuvarlansa daha güvenliHer zaman öyle olmuyor maalesef. Sürekli korunaklı alanlarda tutamıyorsun çocuğu. Uyur belki kendi kendine diye telefondan ninni açıp başında çamaşır katlıyordum
Kimin ne diyeceğini umursamayın, canınızı mı alacaklar laflarıyla, bence hemen hastaneye götürün, çok geçmiş olsun.Kızım 13 aylık kendini atıyor bazen. Yatağımın üzerinde oynuyordu ben de çamaşır katlıyordum. Olmadık zamanda kendini yere atıverdi. Aklım gitti. Kendimi çok kötü hissediyorum. İğrenç bir anneyim. Bir süre ağladı kızım. Sonra sakinleşti, oynadıkça gülmeye başladı. Çok uykusu vardı zaten onu uyutmaya hazırlanıyordum çamaşırları katlayıp. Sonra uyumak istedi. Uyanık kalsın diye çok uğraştım. Yarım saat 40 dk felan uyanık tutabildim. Daha fazla dayanamadı uyudu. Daha önce de düşmüştü hastaneye gitmiştik hiçbir şey çıkmamıştı. Doktor kusma vs yoksa panik yapmanıza gerek yok demişti. Şimdi panikleyip götürsem mi hiç bilmiyorum. Eşime söylesem hemen götürür ama hayatı bana zindan eder çocuğa sahip çıkamıyosun diyerek. Çocuğa bile baktırmaz annesini çağırır. Ne yapacağımı bilmiyorum. Hemen götürmeli miyim, gözlemlemeli miyim?(((( nolur kötü şeyler yazmayın çok kötü hissediyorum zaten.
Henüz yürüyemiyor. Prematüre doğdu. Bir yaşında sayılmaz daha doğması gereken zamandan. Konuşamıyor daÇocuk evet düşer, benim de başıma çok geldi ama lütfen önlem alın.
Yüksek yerlere koymayın, çıkarmayın.
Kemersiz sandalyeye, bebek arabalarına koymayın.
Düşme sonrası bir acil doktoru bana anlatmıştı.
Parmağınla gözlerini takip ettir, normal yere koy emeklemesini hareketlerini gözlemle ve konuşabildiği kadar konuşmasını sağla.
Kısaca motor becerileri dil ve beyin aktivitesini kontrol etmeniz lazım.
Olağan dışı bir şey görmediğiniz takdirde paniğe gerek yok.
Tamam, herhangi bir şeyi yok sakin olun:)Henüz yürüyemiyor. Prematüre doğdu. Bir yaşında sayılmaz daha doğması gereken zamandan. Konuşamıyor da((( bakışları normaldi. Hareketleri de normaldi. Sadece çok uykusu var diye dikkati dağınıktı. Seslere normal tepkiler verdi. Babası gelince kollarını açtı her zamanki şeyler. Sadece insan çok kötü hissediyor. Sanki etrafımdaki kimse bunları yaşamıyor, ben dikkatsizim gibi
Hayır sakın oyle dusunmeHenüz yürüyemiyor. Prematüre doğdu. Bir yaşında sayılmaz daha doğması gereken zamandan. Konuşamıyor da((( bakışları normaldi. Hareketleri de normaldi. Sadece çok uykusu var diye dikkati dağınıktı. Seslere normal tepkiler verdi. Babası gelince kollarını açtı her zamanki şeyler. Sadece insan çok kötü hissediyor. Sanki etrafımdaki kimse bunları yaşamıyor, ben dikkatsizim gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?