Bebek Beslenmesi bebeğim ek gida vermk istiyrm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

biriiicik

вɴ αɴɴeмιɴ,ĸızLarıмdα вeɴιм ĸυjυм❤
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2015
3.490
12.497
208
31
Istanbul
Kizlar kizim dort aylik anne sutu aliyor fakat bi kac gundur baya azaldi gogsumde agliyor kizim, sut az geliyor, zaten taa bastan mamada veriyorum ama kizima ek olarak ne verebilirim,yogurt mayalayip vermeyi dusunuyorum veren varmi

herobaby nin dort aylik mamasida var irmikli vs.
Sutum icin savasacagim tabiki... Ama ek olarakta dusunuyorm??????

Guzel yorumlariniz icin tesekkurler ..

Kaşık mamasi vereceğine biberon mamasina ek gıda ile devam etmek bana daha mantıklı geliyor
Benim kız da doymuyor bugün emin oldum 3 kere bez değiştirdik koca gün
Bende başlamayı düşünüyorum
Yoğurtla başlatıyor doktorlar yada meyve püresi ile ben yoğurt veremeyecegim alerjisi var meyvede vermek istemiyorum çorba yapıcam sanırım yarin

Yoğurt benim bebeğim hazmedemiodu kusuyodu kasik mamaları güzel bence elma püresi

Sizin bebeginiz kac aylik ???

Alerjisi oldugunu ne biliyorsun yani daha once verein o zman dimi canim ??? Bnmki ama daha dort aylik

Alerjisi oldugunu ne biliyorsun yani daha once verein o zman dimi canim ??? Bnmki ama daha dort aylik
Ben emzirdigim için de süt ve süt ürünleri tüketmiyorum
Kırmızı benekler çıkmıştı Dr alerji olabilir dedi en son süt ve süt ürünleri yumurta ve domates e alerjisi olduğunu öğrendik
Daha ince bir kere sebze Corbasi nın tadına baktirdim sadece sevmiştim
4 aylıkken de veriliyor ek gıda ama Dr a danışmadan is yapmasak mi benim ayin 3 ünde randevu o zamana kadar çocuk aç kalsın da istemiyorum

Evet Dr faktörü önemli konu sahibi bence bide Dr danışsın

Evwt doktorumuzada soracagm :) baslamadm o zmn basliycgm bizimkide ayin 23 une

Selam canım
Bence 4 aylık bebek için irmikli mama ya da meyve püresi ilk başta ağır gelir. Biz meyvelerin önce suyuyla başlamıştık. Doktorumuzun tavsiyesiyle tabi ki. O da şu şekilde ilk gün 2 mama kaşığı sonraki gün 4 kaşık sonra 6 diye gidiyor. Onların mideleri bizimkisi gibi değil. O yüzden bir anda püre irmikli mama falan vermeye kalkarsan sıkıntı olur ve yutma refleksleri de tam gelişmediği için zorlanabilir. Çünkü daha 4 aylık. Bence sana en iyi tavsiyem şu olur. Bence 1 ay daha bekle. Anne sütü ve mamayla doyur bebeğini. Biraz daha sindirim sistemi gelişsin. Tabi ki bu benim naçizane fikrim. Yine de sen bilirsin. Bir de benim doktorum kavanozda satılan o püreleri ve muhallebileri kullanmamaya çalışın dedi. İçinde koruyucu maddeler varmış. İleride püre yemeye başladığında evde kendin taze meyvelerle yap. Cam rendeyle 2 dakika da oluyor mis gibi. Ancak dışarı çıkacaksan ve yapamayacak durumda olursan yedir o kavanoz pürelerden dedi doktor. Ben gideceğim yere rendemi ve meyvemi götürüyorum orda yapıyorum. Benim kızım çorba da yiyor. Onu da yapıp kavanoza koyup götürüyorum. Gittiğim yerde ısıtıp yediriyorum hemen. Aslında bu ek gıda işini en iyisi doktorunuza danışmanız. Çünkü bebeğinizi en iyi o biliyor. Biz burada ne desek boş.

Canım benimki 4 buçuk aylık 4 ay kontrolünde doktor meyve pureleriyke başla dedi elma armut rendesi suyu çok olacak şekilde puturlude veriyom bezelye çorbası yapicam yoğurt asitli olduğundan 5 aydan sonrasına önerdi ben kesinlikle kavonoz maması verneyecem mevsim meyvelerinden ben yapicam cocuguma doktor sana tarifler verecektir canim

Benim bebegimde 5. Ayini yeni bitirdi ne vermeliyim elma ve havuc suyu sıkıp veriyordum artik pureye gecmelimiyim?

3 aylık bebeğim var. sütüm az olduğu için bir süredir mama vermeye başladım. ancak bebeğim mamaya alıştıktan sonra aşırı bi şekilde istemeye başladı. resmen doymuyor. verince karnı şişiyor hatta karnınından sesler geliyor, vermeyince de ağlıyor. bu konuda önerisi olan var mı? şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim

Canım bizde ek gıdaya 5. ayda geçtik.

Elma-armut- muz-şeftali- kayısı ile başladı doktorumuz (tropik meyveler, çilek, portakal, mandalina vs yasak)
muzu kayısı yada şeftali ile verin dedi (mevsimi olmadığı için günkurusu kayısıyı geceden suya koyup sabah blenderdan geçirip ezilmiş muz ile karıştırıyorum)

elma- armut (yada ikisini birlikte) cam rendede rendeliyorum. ilk başta çeyrek çay bardağı 2 gün elma
sonra çeyrek çay bardağı 2 gün armut şeklide her yeni meyveyi 2 gün kullanıyoruz. 1 hafta sonra miktarı arttırıyoruz (yediği kadar yarım çay bardağı bir çay bardağı vs.)

2 hafta sonra sebzelere geçiyoruz,

örnek sebze püresi:

1 adet havuç
1 adet patates
1 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı zeytin yağı

2 su bardağı su ile pişiriyoruz (ben buharda haşlıyorum) sonra blenderden geçiriyoruz (kıvamı boza kıvamı olacak)

tatlandırmak için dereotu, maydanoz,taze nane kullanabiliyoruz.

bebek buna alışınca karışıma yeni sebze ekliyoruz ( karnabahar,kereviz,ıspanak, kabak vs..) (domates, patlıcan yasak)

illa kavanoz maması kullanacağım diyorsan. hipp organik şeker ilavesiz elma,armut,şeftali-muz püreleri var meyvayı elma ile başla

sebze içinde, sadece havuç (şeker ilavesiz,tuz ilavesiz) huvuç-elma ile başla karışık sebze püresi ile devam edersin.

Benim bebegimde 5. Ayini yeni bitirdi ne vermeliyim elma ve havuc suyu sıkıp veriyordum artik pureye gecmelimiyim?

elmayı cam rendede rendeleyip başlayabilirsin canım. (çeyrek çay bardağından 1 çay bardağına doğru)

elma en az alerji yapan meyve olduğundan genelde ek gıdaya elma ile başlanıyor.

yukarıda arkadaşa yazdım aynı sistemle devam edebilirsin.

yazdığım sistem kendi doktorumun oğluma ek gıda başlama sistemidir. 1 aydır bu sistemle geçtik ek gıdaya.

Bu arada atlamışım,

yoğurt 6. ayda başlanıyormuş, 4. yada 5. ay vermek için oldukça erken bence vermeyin.

elma püresi en risksiz başlama meyvesi.

Anne sütü yetmiyorsa formül mama (bebek sütü) tercih etmek daha doğru 0-6 ay bebekler için (anne sütü yoksa ek gıdanın yanında formül mamaya devam ediliyor )

link vermek yasak değildir umarım, marka için değil bilmeyen arkadaşlara mamayı göstermek için verdim :)

http://www.hepsiburada.com/aptamil-...abo.urun.pla&gclid=CIf1hc7B0soCFasEwwodCr0HKQ

150cc ye kadar normaldir daha fazla yiyorsa oburdur :) yinede bir şey olmaz şişkinlik ve gaz yapar ama karnı tok olsa inanın hiçbir şekilde yediremezsiniz demek ki aç ve yiyor. Kaç saatte bir besliyorsunuz bilmiyorum ama beslenme süresini azaltıp mama miktarınıda azaltarak deneyin yaani sık sık ama az az besleyin ozaman şişkinlik azalır midesi rahatsız olmaz.

aslında sabah 6 gibi uyanıyo gün içinde 2 saat uyuyo gün boyu emmek istiyo o sıkıntı gece 4 saat uyuyo bundan sonra emzik vermeyi düşünüyorum bakalım tutacammı inş başarılı olurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…