aslında sabah 6 gibi uyanıyo gün içinde 2 saat uyuyo gün boyu emmek istiyo o sıkıntı gece 4 saat uyuyo bundan sonra emzik vermeyi düşünüyorum bakalım tutacammı inş başarılı olurum
Biberonlarda orta akis hizli akis falan var onun yenidogani var eczanlerde cam biberon al yenidogan de ben onla verince doyuyor ama bir biberonumuz daha var o orta akis o hizli bitiriyor ve doymuyor3 aylık bebeğim var. sütüm az olduğu için bir süredir mama vermeye başladım. ancak bebeğim mamaya alıştıktan sonra aşırı bi şekilde istemeye başladı. resmen doymuyor. verince karnı şişiyor hatta karnınından sesler geliyor, vermeyince de ağlıyor. bu konuda önerisi olan var mı? şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim
Benim bebegimde 5. Ayini yeni bitirdi ne vermeliyim elma ve havuc suyu sıkıp veriyordum artik pureye gecmelimiyim?
Bnm kiz tutmuyor emzigi geri atiyoraslında sabah 6 gibi uyanıyo gün içinde 2 saat uyuyo gün boyu emmek istiyo o sıkıntı gece 4 saat uyuyo bundan sonra emzik vermeyi düşünüyorum bakalım tutacammı inş başarılı olurum
Kizim aptamili icmedi dier mamalari icti ama aptamil reddettiBu arada atlamışım,
yoğurt 6. ayda başlanıyormuş, 4. yada 5. ay vermek için oldukça erken bence vermeyin.
elma püresi en risksiz başlama meyvesi.
Anne sütü yetmiyorsa formül mama (bebek sütü) tercih etmek daha doğru 0-6 ay bebekler için (anne sütü yoksa ek gıdanın yanında formül mamaya devam ediliyor )
link vermek yasak değildir umarım, marka için değil bilmeyen arkadaşlara mamayı göstermek için verdim :)
http://www.hepsiburada.com/aptamil-...abo.urun.pla&gclid=CIf1hc7B0soCFasEwwodCr0HKQ
Tsk edermCanım bizde ek gıdaya 5. ayda geçtik.
Elma-armut- muz-şeftali- kayısı ile başladı doktorumuz (tropik meyveler, çilek, portakal, mandalina vs yasak)
muzu kayısı yada şeftali ile verin dedi (mevsimi olmadığı için günkurusu kayısıyı geceden suya koyup sabah blenderdan geçirip ezilmiş muz ile karıştırıyorum)
elma- armut (yada ikisini birlikte) cam rendede rendeliyorum. ilk başta çeyrek çay bardağı 2 gün elma
sonra çeyrek çay bardağı 2 gün armut şeklide her yeni meyveyi 2 gün kullanıyoruz. 1 hafta sonra miktarı arttırıyoruz (yediği kadar yarım çay bardağı bir çay bardağı vs.)
2 hafta sonra sebzelere geçiyoruz,
örnek sebze püresi:
1 adet havuç
1 adet patates
1 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı zeytin yağı
2 su bardağı su ile pişiriyoruz (ben buharda haşlıyorum) sonra blenderden geçiriyoruz (kıvamı boza kıvamı olacak)
tatlandırmak için dereotu, maydanoz,taze nane kullanabiliyoruz.
bebek buna alışınca karışıma yeni sebze ekliyoruz ( karnabahar,kereviz,ıspanak, kabak vs..) (domates, patlıcan yasak)
illa kavanoz maması kullanacağım diyorsan. hipp organik şeker ilavesiz elma,armut,şeftali-muz püreleri var meyvayı elma ile başla
sebze içinde, sadece havuç (şeker ilavesiz,tuz ilavesiz) huvuç-elma ile başla karışık sebze püresi ile devam edersin.
Uyku 3. aydan sonra düzene girer, bunun için bebeğinize yardımcı olmanız lazım benim önerim bir düzen oluşturmanız mümkünse.
Şimdilik saat 23.00 (size geç görünsede) gece uykusuna yatmak için uygun bir saattir. Şayet yapabiliyorsanız önce yıkayın, ardından besleyin, uykuyu çağrıştırıcı bir materyal kullanın bunun için en uygun araç emzik olacaktır (emme güdüsü ile doğarlar tek zevkleri emmektir, memede uyurlar emziktede) (yıkamak yorucu geliyorsa o basamağı atlayın)
Her gece aynı saatte, 22.00 - 22.30 gibi besleyin. ardından nasıl uyutuyorsanız (pışpışla yatağında ayakta, kolda sallayarak vs.) ağzına emziğini verin ve uyutmaya başlayın önceleri uyumayacaktır ama zamanla uyku düzeni oturacak..
4 saat aralıksız uyku güzel. 23.00'da uyudu diyelim ( yada 24.00 vs) 4 saat sonra beslenmek için kalktı ışıkları yakmayın mümkünse loş bir ışık kaynağı oluşturun. Önce altını değiştirin sonra loş oda da besleyin, beslenirken uyuması lazım uyumazsa emziğini verin bildiğiniz usulde uyutun ( sallayarak, pışpışla vs) 3-4 saat daha uyuması lazım. Böylece gece uykusunu 7-8 saate çıkartabilirsiniz. ( ses yapmayın, beslerken oyalanmayın, önce besleyip sonra altını açmayın, onunla konuşmayın bu saate sohbet olmaz uyku zamanı :) )
emziği sadece uyku için ortaya çıkartın, gün içinde kullanmayın, emziği ağzına verdiğinizde bir süre sonra gözler kayacak :)
İlk zamanlar zor olacaktır ama yıkamanız bebeği rahatlatıp uykuya geçişi kolaylaştıracağından yıkamanızı tavsiye ederim sonra sistemden çıkartabilirsiniz.
gün boyu emmek istiyorsa doymuyor demektir. Kaç cc veriyorsunuz mamayı? kaç saatte bir besliyorsunuz? Mama miktarını arttırıp doyduğundan emin olun lütfen :)
120 cc veriyorum ama hepsini içmiyo çenesi yoruluyo galiba dururyo bi süre sonra tekrar istiyo ::) emzikge yeni başlayacaz bakalım tutacakmıUyku 3. aydan sonra düzene girer, bunun için bebeğinize yardımcı olmanız lazım benim önerim bir düzen oluşturmanız mümkünse.
Şimdilik saat 23.00 (size geç görünsede) gece uykusuna yatmak için uygun bir saattir. Şayet yapabiliyorsanız önce yıkayın, ardından besleyin, uykuyu çağrıştırıcı bir materyal kullanın bunun için en uygun araç emzik olacaktır (emme güdüsü ile doğarlar tek zevkleri emmektir, memede uyurlar emziktede) (yıkamak yorucu geliyorsa o basamağı atlayın)
Her gece aynı saatte, 22.00 - 22.30 gibi besleyin. ardından nasıl uyutuyorsanız (pışpışla yatağında ayakta, kolda sallayarak vs.) ağzına emziğini verin ve uyutmaya başlayın önceleri uyumayacaktır ama zamanla uyku düzeni oturacak..
4 saat aralıksız uyku güzel. 23.00'da uyudu diyelim ( yada 24.00 vs) 4 saat sonra beslenmek için kalktı ışıkları yakmayın mümkünse loş bir ışık kaynağı oluşturun. Önce altını değiştirin sonra loş oda da besleyin, beslenirken uyuması lazım uyumazsa emziğini verin bildiğiniz usulde uyutun ( sallayarak, pışpışla vs) 3-4 saat daha uyuması lazım. Böylece gece uykusunu 7-8 saate çıkartabilirsiniz. ( ses yapmayın, beslerken oyalanmayın, önce besleyip sonra altını açmayın, onunla konuşmayın bu saate sohbet olmaz uyku zamanı :) )
emziği sadece uyku için ortaya çıkartın, gün içinde kullanmayın, emziği ağzına verdiğinizde bir süre sonra gözler kayacak :)
İlk zamanlar zor olacaktır ama yıkamanız bebeği rahatlatıp uykuya geçişi kolaylaştıracağından yıkamanızı tavsiye ederim sonra sistemden çıkartabilirsiniz.
gün boyu emmek istiyorsa doymuyor demektir. Kaç cc veriyorsunuz mamayı? kaç saatte bir besliyorsunuz? Mama miktarını arttırıp doyduğundan emin olun lütfen :)
120 cc veriyorum ama hepsini içmiyo çenesi yoruluyo galiba dururyo bi süre sonra tekrar istiyo ::) emzikge yeni başlayacaz bakalım tutacakmı
deneyicem :)çokk saolYemek istemezse diliyle iter. 3+ biberon deneyin (3 delikli biberondur 3 ay üstü içindir. Akışı fazla olduğundan bebek yerken daha az yorulur, 45 derecelik açı ile yatırıp içirin)
deneyicem :)çokk saol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?