bebegim geceleri cok uyaniyor

Gece beslenmesini kesmeden tam anlamıyla düzene oturmuyor uykular.

yurumeye baslamadan once uykulari iyice duzensizlesir bebeklerin,bide dis cikarirken ki sIkintilari ekleniyor uzerine.
2 yasina kadar cok super gece uykulari beklemeyin,disleri ciksin yurumede profesyonellessin ancak uykulari duzelir.

7 aylıkken uygulamıştım ama 4 aylıkken başlanıyor. Bebeginiz kaç aylık
Şuan 11 aylık. 6 aylıkken tracy hogg yöntemini denemeye çalıştım fakat başarılı olamadık. Beşige yatırıp saatlerce sallayarak uyutuyorum. Gece de 3 gibi beşikten alıyorum neredeyse sürekli memede uyuyor.

İlerde beyin timörü yapıyor

Merhaba arkadaslar.
1.konum : Bebegim on aylik oldu ama halangeceleri cok uyaniyor bazen iki saatte bazen yarim saatte bir bazen bir saatte bir uyaniyor emdikten sonra uyuyor.yyumadan once cicibebe yediyorum.dort tane cicibebe ve ekmek atiyorum icine sutle veriyorum acaba doymuyor mu? Sizinde boyle sorunlariniz varmi ?onerileriniz nelerdir.

2 . konum cicibebelerin bebeklerde ilerideki yaslarda tuylenme yaptigini duydum ne kadar dogru bilgisi olan varmi?
Bebeğiniz 10 aylık neden ev yemeği yemiyor? ( tuzsuz- salçasız)
O aylarda artık açlıktan uyanmazlar fakat bebeğiniz gece uyanınca tekrar uykuya dalmayı bilmiyor uyku eğitimi gerekli şu anda uykuya dalmayı emzirmeyle eşleştirmiş durumda kuzucuk

Şuan 11 aylık. 6 aylıkken tracy hogg yöntemini denemeye çalıştım fakat başarılı olamadık. Beşige yatırıp saatlerce sallayarak uyutuyorum. Gece de 3 gibi beşikten alıyorum neredeyse sürekli memede uyuyor.

Yatir kaldır yöntemini kullanacaksınız evet ama temas yada ninni hikaye vs olmayacak ve nerde olursanız olun devam edeceksiniz

Bak canım benim bebeğimde 2 yaşına kadar böyleydi.
Huy edinmişse kaçarın yok.

Ama gece bebe büsküvili süt veriyorsun. Mutlaka su da ver. Çok tatlı fenalık gelir yani çocuğa.

Bak az önce verdim bebeğime bisküvi süt uykuda uyandı anne su su su su diye.
Benim ki yine derdini söylüyor ya senin ki daha çok küçük.

Konuyu takipteyim.
Tecrübe anneler lütfen paylaşın bildiklerinizi...

Bebeginiz cici bebe yi yiyorsa o halde kendinoz kurabiye yapin sekersiz sonra o kurabiyeleri pekmezle tatdirin sütle karistirarak öyle ver sekerden daha iyidir.
Sanirim bütün emen bebekler geceleri sık sık uyaniyor benimde cocugum öyleydi. Emzirmeyi kestikten sonra uykusu düzeldi

Bebegin 10aylik olmus cici bebeye kadar verilcek cok sey var.
Oncelikle bebeginin uyku saatini kontrol altina alman lazim. Mesela
gece uykusu kacta?
Gece uykusuna gecmeden once kacta yatiyo kacta kalkiyo?
Ben 6 aydan sonra duzene sokmaya calistim cunku uyku egitimi 6 aydan sonra basliyor.

Cocugunun ne kadar uyudugunu sen bilirsin ona gore ayarla. Mesela aksam uykusu en son 8 de olursa gece uykusunu daha erkene cekersin biz ilklerde en son 8 e kadar uyanmis oluyoduk.
Ozamanlar 11 12 de en son uyumaya geciyodu. Eger 9da yatarsa 12de kalkar ve bidaha uyumazdi oyuzden iyi ayarlamak lazim.(suan 1.5 yasinda uyku saatimiz 10)
En son yatmadan 1 saat once guzelce doyur. 10aylik bebek bazi besinler haric herseyi yer. (Yani biz 10 aylikken ezmeyi birakmis kucuk parcalara gecmistik bile. Emzirdigim halde).
Oyuzden terbiyelenmis tavuklu sehriyeli corba olabilir icine bugday ekmegi dograyabilirsin.
Yada diger saglikli et suyundan yapilan corbalar vs.
Sonra uyku zamani emzir bir guzel uyut. Ilk zamanlar biraz zor oluyo ama alisacak.
Mesela 6 aydan sonra gece 12-5arasi emzirme onerilmiyo pislencek yada emzikle avutulacakmis. Biz bu sekilde yaptik zaten doyarsa kalkmiyo sabah 5 6 emmek istiyodu.
Simdilik aklima gelenler bunlar umarim yardimci olmusumdur.
Ve oneri kahvalti oglen ve aksam mutlaka size eslik ederek yemek yesin. Bastan alismayinca cocuklar yemekkonusunda mizmiz olurlar. Bunlar benim yaptiklarim ne kadar dogrudur bilmem ama bir sikinti yasamadik cok sukur
Ve boool sabir

10 aylik bebek normal bence uyanmasi benim kizimda SIK SIK uyanirdi

4 tane cikiyor bebeyle asla doymaz bebek , benim kizim bir kase yemek yerdim Ama yinede uyanir di..

Emen cocuk geceleri kalkar diye birsey yok bence.
Eger bebegin agrisi sizisi bir saglik problemi yoksa 6aydan sonra gece emme olayini ve uyku egitimi verirseniz sikinti ortadan kalkar.
Benim kizim butun gun memeden ayrilmayan cocuktu ama gece alistigi icin kalkmiyodu agrisi olmadigi surece.

Canim ben geceleri gunluk sut ve yulaf unu ile muhallebi hazirliyorum ...
Pekmez ile de tatlandiriyorum...
29 aylik ve 8 aylik iki oglum var geceleri bizle yatar sabahlari bizle kalkarlar...
Geceleri emzirmeyi yavas yavas biraktir canim...
Benim doktorum su bile verme demisti ...
Senin kokuna uyaniyordur simdi :)
Ayrica neden cicibebe veriyorsun ki canim...
Tam bugday unu , yulaf unu , hurma , muz , kayisi ,ceviz ,ymurta ,tuzsuz tereyegindan evde kendin de hazirlayabilirsin istersen... (malzemeleri istedigin gibi kullanarak )
Ben 8 aylik ogluma bu sekilde yapiyorum...

Doymadigi için sk uyanıyor biberon kullaniyosa uyandıkça icebildigi kadar mama veya muhallebi hafif sulu kıvamda verebilirsin sabaha kadar uyumaz zaten ama ara ara karnını doyurup deliksiz uyumasını sağlayabilirsin

Merhaba arkadaslar.
1.konum : Bebegim on aylik oldu ama halangeceleri cok uyaniyor bazen iki saatte bazen yarim saatte bir bazen bir saatte bir uyaniyor emdikten sonra uyuyor.yyumadan once cicibebe yediyorum.dort tane cicibebe ve ekmek atiyorum icine sutle veriyorum acaba doymuyor mu? Sizinde boyle sorunlariniz varmi ?onerileriniz nelerdir.

2 . konum cicibebelerin bebeklerde ilerideki yaslarda tuylenme yaptigini duydum ne kadar dogru bilgisi olan varmi?

1 yaşına kadar bebeğe süt verilmez.
Sütü vücudu tolere edemediği için de uyanıyor olabilir ama 10 ay dediğin daha ne ki. Oğlum 16 aylık şu an yine uyandı.
Dönemsel de olabilir, disi çıkıyor olabilir. Büyüme atağı haftaları var onlardan birinde olabilir.
Cici Bebe vermeyin
Henüz çok cok küçük
Paketli gıdaların hepsinde koruyucu var
İstedikçe meme verin
1 yaş bitene kadar ana gıda anne sütü. Ek gıda yalnızca tadımdır. Doyum değil. Yetmiyorsa biberon ile formul mama verebilirsiniz.
Yine de ben illa vereceğim diyorsanız keçi sütü kullanin.
Yada uyumadan once yoğurt verin. Hem uyku da yapar. İçine de muz ezin tokta tutmuş olur

Bir de çoğu anne sütlü muhallebiye tatlandirmak için pekmez yazmış. Sut ile pekmez birlikte kullanılmaz.
İlla muhallebi yapiyorsaniz 1 yas öncesi hurma koyup blender dan geçin.

Arkadaslar onerileriniz icin cok tesekkur ediyorum. Hepsini dikkate alicam benim bebegim yemekleri cok ayirt ediyor herseyi yemiyor. Mesala birde uyandi saat iki bucuga geliyor biz oynuyoruz. Aksam uykusu duzensiz dokuz on onbir degisiyor. Cicibebe yedirmem hataymis artik yedirmeyecegim :( bir arkadas az yediriyorsun benim ki bir tabak yiyor demis ben mi beceremiyorum acaba benim bebegim niye yemiyor obkadar mideaini bulandiriyor cikariyor hemen sonra esim kiziyor midesine zarar vereceksin diye :(

Arkadaslar onerileriniz icin cok tesekkur ediyorum. Hepsini dikkate alicam benim bebegim yemekleri cok ayirt ediyor herseyi yemiyor. Mesala birde uyandi saat iki bucuga geliyor biz oynuyoruz. Aksam uykusu duzensiz dokuz on onbir degisiyor. Cicibebe yedirmem hataymis artik yedirmeyecegim :KK43: bir arkadas az yediriyorsun benim ki bir tabak yiyor demis ben mi beceremiyorum acaba benim bebegim niye yemiyor obkadar mideaini bulandiriyor cikariyor hemen sonra esim kiziyor midesine zarar vereceksin diye :KK43:
Canım ailece bir düzen oturtmaya çalışın, sabah kahvaltısında bebeğini oturt mama sandalyesine haşlanmış yumurtanın sarısını yoğurtla ver mesela, tuzsuz peynir ve meyve verebilirsin, tam buğday unlu bebek pankeki yapabilirsin, hergün mutlaka bir çeşit bebek çorbanı pişir kemik suyu veya tavuk suyuyla, ev yapımı taze yoğurt, meyveli irmikli ev yapımı kavanoz maması, çeşitli sebzelerle yapılmış tuzsuz salçasız sağlıklı bebek yemekleri gb bir çok alternatif var. Öğle ve akşam öğünlerinde değiştirerek yedirebilirsin. Ama ana gıdası zaten anne sütü şu an unutma.

Çok güzel sağlıklı ve lezzetli bebek yemekleri tarifi veren siteler ve instagram sayfaları var onlardan faydalan mutlaka,
siz sofraya oturduğunuzda o da sizinle sofrada olsun, hiçbirşey yemiyor bile olsa yanınızda mama sandalyesinde otursun. Onunda ağzına yoğurt ver çorba ver kaşıkla, birlikte yemek saatinde yemek yenileceğini öğrensin.

Uyku düzeni içinse gün içinde uyuduğu belli saatler olsun yoksa gece de iyi uyumaz, benim oğlum 8 ayı doldurdu akşam 20.30da başlar uyku eziyetine banyo yaptırırım 21.00gb yatakta olur, yatak odamızda yer döşeğinde yatıyor, loş ışık veren gece lambamız var hemen yatağa geçeriz yanına uzanırım emerken uyur yanından kalkarım, o saatte ve orada uyuması gerektiğini bilir.

Gece bir kaç kez uyandığı da oluyor hiç uyanmadığı da, uyanınca tekrar emziriyorum ya da su veriyorum hemen uyuyor, önemli olan uykusunun dağılmasına izin vermemek. Yataktan kaldırmak oyun oynamak falan yok, gece uyunması gerektiğini öğrenmeli.

Sabah ise 7.00 -8.00 gb uyanır kahvaltı- oyun, öğle uykusu, öğle yemeği, oyun, ikindi uykusu, ara öğün, oyun, akşam yemeği, banyo, 21.00 de gece uykusu ve tabiki her fırsatta bolca anne sütü.

Bir yaşından önce yumurta beyazı, inek sütü, bal, salça, şeker, tuz, çeşitli ambalajlı gıdalar, hazır kavanoz mamaları kesinlikle yasak. Evde hepsinin sağlıklı alternatifleri yapılabilir emin ol. Bebeğin bir düzeni olsun istiyorsan ailece bir düzeniniz olmalı ve herkes uymalı bunu unutma canım.

Çok uzun oldu ama yardımı olur dilerim.

Arkadaslar cok tesekkur ederim yardimlariniz icin.napcam bilmiyorum blenderdan gecirmesem yemiyor ev yemeklerini. zaten herseyi yiyen bir bebek degil.gece uyaninca su versemde icmiyor onudadenedim.zaten kac gundur su icmiyor dun zorla agzina biraz su verdim.bilincli annelerden onerileri bekliyorum.bu arada onnaylikken kati yiyen bebekler varmis bizim ki hala sivi halde yiyor kucuk bir putur agzina gelsin agzi acik duruyor.zaten uzanarak yiyor tabletle yoksa yemiyor

Back
X