Bebegim gercekten doymaz mi?

Hayal1992

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2018
181
7
28
33
Kizlar yine ben, ve yine sinirim bozuldu, bebegim üc aylik ve
Simdiye kadar Masallah cok iyi kilo aldi hep sütüm geldi ve yetiyor, simdi malatyadayiz ve az önce kayinvalidem gece cocuga mama ver sen cok az yiyosun doymaz dedi, ya illa tika basa ne bulursan yemek mi lazim emziren anneyken, üc ögün yemegimi yiyorum, bol bol su iciyorum , ama onlara göre full time tıkınmam gerek ki sütüm
Olsun, bende anne önemli olan su icmek dedim, bir yasina kadar emzirecegim insallah mama vermem dedim, eltimde diyor simdi kücük sütün yeter ama ilerde yetmez, gercekten sanirim ben burdan piskolojim bozulup dönecegim, bu arada bebegim gece 7 saat uyanmadan uyur, hic ac bebek uyur mu huzurlu olur mu?

Benim kayınvalidem’de çocuk her ağladığında ‘aç bu çocuk aç’ diyerek bana getiriyor . Kayınvalidelerin temel görevidir bu şekerim öğrenemedin mi ? Boşver takma . Doktorun çocuğun gelişiminden -kilo alımından memnun ise bir kulağından girsin diğerinden çıksın 😉

Aynı şeyleri söyleyip şekerli şeyler yedirmeye çalışıyordu bana da gören akrabalar. Bebeğim de 2.5 aylık. Ben su içiyorum yetiyor diyorum. Baktım çok üstüme geldiler, şeker ve çikolata yediğimde gazı oluyor, ağladığında susturacaksanız seve seve yerim diyorum. Bir kriz anına denk gelmişlerdi, haa tamam o zaman diyip susuyorlar. Çok sinir bozucu.. 😕 Bir de doktor özellikle söylüyor, sütün yetmiyor mu diye bile sorsanız anne etkilenir, sütün yeterli olduğu ıslak ve kirli bez sayısından belli olur diye. A aa bezle ne alakası var eli ağzında aç diyorlar 😰

Aklıma takıldı, doktorum gece 5 saate kadar uyumasında sakınca yok ama 5 saati geçerse mutlaka emzir demişti bana. 7 saat uyumasına doktor ne diyor? Merak ettim gerçekten.

6 ay önemli yetiyorsa bakma sen millete. Benim de kaynanamla eltim çok karisirdi fesatliktan. 6 aydan sonra ek gidaya mecbur geciliyo o zaman zaten fazla emmesede olur yani yine yeter. Bebişin emcegini emer doymazsa zaten ek gidayla tamamlar. Sen boş konusanlara bakma.

Aslında çok bi bilgim yok. Bebeğimde yok. Ama bi arkadaşımdan duymuş çok şaşırmıştım. Sizde bebeğinizin 7 saat aralıksız uyuduğunu söylemişiniz.

Arkadaş demişti ki bi bebek uzun süre aralıksız uyursa, kan şekeri düşermiş o yüzden 2 saatte bir uyandırıp emzirmek gerekirmiş. Öyle demişti.
Doğruluğunu bilmiyorum aama, paylaşmak istedim.

Siz anlarsınız sütünüz var mı yok mu ayrıca şimdi yetiyor sonra yetmeyecek sözü ne alaka yetmezse bisey ler yaparsınız boş konuşmaktan başka işleri yok 6 . Ayda zaten ek gıdaya başlanıyor kimseyi dinlemeyin ya benim kiler de sütüm geceleri aktığı halde sütun yok diyip duruyorlardı sonunda 5. Ayda bir akrabamin ölümüne çok üzüldüm ve sütüm kesildi mama verdim ve ek gıdaya başladım üzülürseniz sütünüz azalabilir takmayın kimseyi

Aynı şeyleri söyleyip şekerli şeyler yedirmeye çalışıyordu bana da gören akrabalar. Bebeğim de 2.5 aylık. Ben su içiyorum yetiyor diyorum. Baktım çok üstüme geldiler, şeker ve çikolata yediğimde gazı oluyor, ağladığında susturacaksanız seve seve yerim diyorum. Bir kriz anına denk gelmişlerdi, haa tamam o zaman diyip susuyorlar. Çok sinir bozucu.. 😕 Bir de doktor özellikle söylüyor, sütün yetmiyor mu diye bile sorsanız anne etkilenir, sütün yeterli olduğu ıslak ve kirli bez sayısından belli olur diye. A aa bezle ne alakası var eli ağzında aç diyorlar 😰

Aklıma takıldı, doktorum gece 5 saate kadar uyumasında sakınca yok ama 5 saati geçerse mutlaka emzir demişti bana. 7 saat uyumasına doktor ne diyor? Merak ettim gerçekten.

Ilk zamanlar bende her üc saatte bir uyandiriyordum canim, su an üc aylik doktor ne zaman acikirsa kendi uyanir dedi, ki bazi geceler her üc saatte bir uyaniyor yani degisiyor

Aslında çok bi bilgim yok. Bebeğimde yok. Ama bi arkadaşımdan duymuş çok şaşırmıştım. Sizde bebeğinizin 7 saat aralıksız uyuduğunu söylemişiniz.

Arkadaş demişti ki bi bebek uzun süre aralıksız uyursa, kan şekeri düşermiş o yüzden 2 saatte bir uyandırıp emzirmek gerekirmiş. Öyle demişti.
Canım o 40 ı çıkana kadar aslında,,, 40 günlük olduktan sonra 6. Aya kadar 4 saatte bir emzirdim ben kızımı

Simdiye kadar Masallah cok iyi kilo aldi hep sütüm geldi ve yetiyor, simdi malatyadayiz ve az önce kayinvalidem gece cocuga mama ver sen cok az yiyosun doymaz dedi, ya illa tika basa ne bulursan yemek mi lazim emziren anneyken, üc ögün yemegimi yiyorum, bol bol su iciyorum , ama onlara göre full time tıkınmam gerek ki sütüm
Olsun, bende anne önemli olan su icmek dedim, bir yasina kadar emzirecegim insallah mama vermem dedim, eltimde diyor simdi kücük sütün yeter ama ilerde yetmez, gercekten sanirim ben burdan piskolojim bozulup dönecegim, bu arada bebegim gece 7 saat uyanmadan uyur, hic ac bebek uyur mu huzurlu olur mu?
Şimdi küçük sütün yeter ilerde yetmez olgusu doğru ama zaten 1 yaşına kadar sadece anne sütü verecek değilsiniz ya. 5 aydan sonra tadımlara başlayıp 6. Ayda ek gıdaya geçiş yapacaksınız zaten. Ya siz bilirsiniz bence sütün olup olamdığını. Benim sütüm doğduğu andan itibaren ne yaparsam yapayım çok olmadı. Oldu ama doyurmaya yetmedi ve 5. Aya kadar günde 2 veya 3 öğün mama takviyesi yaptım. 5. Ayfan sonra da ek gıda destekli gittim ve sütüm az da olsa 22. Aya kadar emzirdim.

Host köpek sensin ac git sen mama ye deseydin yatmadan :)

Ilk zamanlar bende her üc saatte bir uyandiriyordum canim, su an üc aylik doktor ne zaman acikirsa kendi uyanir dedi, ki bazi geceler her üc saatte bir uyaniyor yani degisiyor
Maşallah. Bizimki hiç o kadar uyumuyor da şu an uzun uzun uyuyacağı geceleri hayal edip mutlu oldum 😇

Bu arada annem "açın üstüne kırk yorgan örtsen de uyumaz" elleme çocuğu uyusun der. Doktor gelişimi iyi diyorsa hiiiç takma. Çok bunalırsan da şu gaz yapıyor, buna alerjisi var gibi şeyler uydur gitsin. Bir daha söyleyemiyorlar.

Yalnız 3 aylık bebek için 7 saat gece uykusu fazla geldi baba. Uykuya güvenmeyin çünkü bebekler açken de kan şekeri düştüğü için uzun uyuyorlar. Siz dr k8ntrolünde sorun eğer kilo alımı normal seyrinde ise yetiyordur sütünüz.

Ilk basta 3 saatte bir

Ama 3 aylık bebek kendi uyanır acikincasikinti yok

Onun doktoru da iyle demiş benimki de öyle derdi. Normal yani

Yalnız 3 aylık bebek için 7 saat gece uykusu fazla geldi baba. Uykuya güvenmeyin çünkü bebekler açken de kan şekeri düştüğü için uzun uyuyorlar. Siz dr k8ntrolünde sorun eğer kilo alımı normal seyrinde ise yetiyordur sütünüz.

Benim doktor 3 aylıkken uyandırma acıkınca uyanır derdi. Konu sahibinin doktoru da öyle demiş

Hoş oğlum.sagolsun 4 saat kesintisiz uyumazdı zaten:)

Yenidoğan döneminde, yani özellikle ilk bir ayda bu çok önemli. Hem kan şekeri düşebilir ve kendi kendine uyanmaz hem de bu nedenle iyi beslenemezse sarılık olma ihtimali artar. Sarılığı varsa da ilerler. Gelişimi iyiyse iki saatler üçe çıkıyor. Gündüzler yine aynı kalsa da geceler biraz daha uzuyor. Mesela 2 aylık bebeğime artık 5 saat gece uykusu uyursa uyandırma demişti doktor.

Bu konu ilk 1 ay gecerli, yani bebegin sekeri dusup sarilik olabilir, ben de ilk 1 ay max 3 saate uyandiriyordum ama 1 aydan sonra dr uyandirmana gerek yok o uyanir artik dedi...benm bebegim de 2 3 aylikken 6 saat uyurdu gece simdi 3 saat uyusa sukrediyorum 😑

Back
X