Bebegim gercekten doymaz mi?

Benim bebeğim 8 aylık, ilk 6 ay sadece anne sütü aldı. Susar bu çocuk bari su ver dediler su bile vermedim. İlk 6 ay anne sütü her şeye yetiyor. Maşallahı var şu an. 7. Ayda ek gıdaya başlasan da ana öğün 9 aya kadar anne sütü. Bence hiç takma. Senin de süt olsun diye sacma sapan şeyler yemen gerekmiyor. Dediğin gibi en önemlisi su. Çok bilenler bırak konuşsun, tabi tabi de geç.

Bence gayet normal 3 aydan sonra gece uyanmadan uyumaya baslamalari , uzmanlar da öyle söylüyor, gün icinde her iki saatte
Emziriyorum , gece 11-12 ye dogru emzirip uyuyor, sonra sabah 5-6 arasi uyaniyor genelde, ve yine sonra her iki saatte uyanip emiyor

Bence gayet normal 3 aydan sonra gece uyanmadan uyumaya baslamalari , uzmanlar da öyle söylüyor, gün icinde her iki saatte
Emziriyorum , gece 11-12 ye dogru emzirip uyuyor, sonra sabah 5-6 arasi uyaniyor genelde, ve yine sonra her iki saatte uyanip emiyor
Bana da normal geldi uyumasi, gelisimi kilo alimi iyiyse birak uyusun cocuk, benm bebegmde o zamanlar 6 saat uyurdu ve gelisimi ondeydi ama aklinda olsun buyudukce gece uykulari daha cok bolunuyor daha cok meme icin uyaniyorlar

Ilk basta 3 saatte bir

Ama 3 aylık bebek kendi uyanır acikincasikinti yok

Onun doktoru da iyle demiş benimki de öyle derdi. Normal yani
Yenidoğan döneminde, yani özellikle ilk bir ayda bu çok önemli. Hem kan şekeri düşebilir ve kendi kendine uyanmaz hem de bu nedenle iyi beslenemezse sarılık olma ihtimali artar. Sarılığı varsa da ilerler. Gelişimi iyiyse iki saatler üçe çıkıyor. Gündüzler yine aynı kalsa da geceler biraz daha uzuyor. Mesela 2 aylık bebeğime artık 5 saat gece uykusu uyursa uyandırma demişti doktor.
Bu konu ilk 1 ay gecerli, yani bebegin sekeri dusup sarilik olabilir, ben de ilk 1 ay max 3 saate uyandiriyordum ama 1 aydan sonra dr uyandirmana gerek yok o uyanir artik dedi...benm bebegim de 2 3 aylikken 6 saat uyurdu gece simdi 3 saat uyusa sukrediyorum 😑
Yok 8 saate kadar normal 3 aylıktan büyükse
Tişkürler kızlar 😍
Bizde tecrübe ederiz inşallah zamanla. Önce bi bebiş olsunda inşallah 🤲🤲

Ayni sorunu yaşıyorum. Bakma sen kayinvalidene canim. Afrikadaki kadinlarin sütü nasil oluyormuş o zaman. Bebek emdikce artar sütün. Bana da kayinvalidem mama ver, bebek duymuyor mu vs vs diyordu. B3begin kilo alimi iyiyse duyma hic. Arti. 3 aydan sonra cok da kilo almıyorlar. 6 aylik oldugunda ek gıdaya baslayacaksinjz zaten. 1 yasina kadar zaten tum bebeklerde yetmiyor.

Benm kv ve elti de ayni seyi bana yaptilar yok sutun yetmiyor mama ver deyip durdular ki bebegimn gelisimi gayet iyi hatta goren tosuncuk diye severdi, simdi de ek gidaya gectik baya oldu surekli bebegime zararli seyler verdirmeye calisiyorlar sinjr oluyorum ya insan ne guzel torunuma saglikli seyler yediriyor diye sevinecegine niye tutturur zararli seyler vermek icin, ben kizima evde lor peyniri yapiyorum kahvaltida yesin diye kv zorla hazr suzme peynir vermeye calisiyor ya da cocuga kizarma vermeye calisiyor

Benm kv ve elti de ayni seyi bana yaptilar yok sutun yetmiyor mama ver deyip durdular ki bebegimn gelisimi gayet iyi hatta goren tosuncuk diye severdi, simdi de ek gidaya gectik baya oldu surekli bebegime zararli seyler verdirmeye calisiyorlar sinjr oluyorum ya insan ne guzel torunuma saglikli seyler yediriyor diye sevinecegine niye tutturur zararli seyler vermek icin, ben kizima evde lor peyniri yapiyorum kahvaltida yesin diye kv zorla hazr suzme peynir vermeye calisiyor ya da cocuga kizarma vermeye calisiyor

Hem bebekler sadece acikinca ağlamıyor ki? Minksin baska sıkıntısı a olabilir degil mi? Sonucta bu cocuk kendisini aglayarak ifade ediyor

Kizlar yine ben, ve yine sinirim bozuldu, bebegim üc aylik ve
Simdiye kadar Masallah cok iyi kilo aldi hep sütüm geldi ve yetiyor, simdi malatyadayiz ve az önce kayinvalidem gece cocuga mama ver sen cok az yiyosun doymaz dedi, ya illa tika basa ne bulursan yemek mi lazim emziren anneyken, üc ögün yemegimi yiyorum, bol bol su iciyorum , ama onlara göre full time tıkınmam gerek ki sütüm
Olsun, bende anne önemli olan su icmek dedim, bir yasina kadar emzirecegim insallah mama vermem dedim, eltimde diyor simdi kücük sütün yeter ama ilerde yetmez, gercekten sanirim ben burdan piskolojim bozulup dönecegim, bu arada bebegim gece 7 saat uyanmadan uyur, hic ac bebek uyur mu huzurlu olur mu?
demekki butun kaynanalar bu konuda prof olmuslar :KK53::KK53:kadin ben yedikce karsimda psikopatca bakiyodu zevk aliyorlar :halay:

İleride doymayacağında ek gıda olur yine doymazsa o zaman düşünürsünüz

Ayni sorunu yaşıyorum. Bakma sen kayinvalidene canim. Afrikadaki kadinlarin sütü nasil oluyormuş o zaman. Bebek emdikce artar sütün. Bana da kayinvalidem mama ver, bebek duymuyor mu vs vs diyordu. B3begin kilo alimi iyiyse duyma hic. Arti. 3 aydan sonra cok da kilo almıyorlar. 6 aylik oldugunda ek gıdaya baslayacaksinjz zaten. 1 yasina kadar zaten tum bebeklerde yetmiyor.

Bende okudum canim , arastirma yapilmis en fakir ülkelerde bile kadinlarin sütü ayni degeri tasiyormus

Simdiye kadar Masallah cok iyi kilo aldi hep sütüm geldi ve yetiyor, simdi malatyadayiz ve az önce kayinvalidem gece cocuga mama ver sen cok az yiyosun doymaz dedi, ya illa tika basa ne bulursan yemek mi lazim emziren anneyken, üc ögün yemegimi yiyorum, bol bol su iciyorum , ama onlara göre full time tıkınmam gerek ki sütüm
Olsun, bende anne önemli olan su icmek dedim, bir yasina kadar emzirecegim insallah mama vermem dedim, eltimde diyor simdi kücük sütün yeter ama ilerde yetmez, gercekten sanirim ben burdan piskolojim bozulup dönecegim, bu arada bebegim gece 7 saat uyanmadan uyur, hic ac bebek uyur mu huzurlu olur mu?
Saçmalıyorlar inanma. 3 öğün yemek yiyorsan bol su içiyorsan sütün yeter. Zaten kilo alımı yeterliyse hiçbir problem yoktur. Ayrıca onlara desene e şimdi küçük olduğu için yetiyorsa sorun yok. 6 aydan sonra yeterli gelmeyeceğini doktorlar da söylüyor ki ek gıdaya başlanıyor yavaştan. Senin kendini yetersiz hissetmene sebep olmalarına izin verme

asla ama asla kayınvalidenizi dinlemeyin.
sütü beyin yapar hormonlar yapar dünyaları yeseniz süt olmaz beyin istemez ise.
süt üretimi arz talep mevzusudur. meme boşalır beyin süt üretimi için hormon salgılar.
meme ne kadar sık emilirse k kadar çok süt üretilir.
ben tup mide ameliyatliyim gun boyu aç durabilirim mesela.
ama bu süte yansımıyor.
ancak stres ve yorgunluk etkiliyor

"Aç bu çocuk aç"
"Al emzir annesi"
"Annesiiiiii ağlıyor"
"Altını değiştir annesi"
"Hah, hıh, huh..."
Kaynana okulu falan var ve ordan mezun bunlar. Görevleri bu.
( Kilo alıyormuş, huzursuz değilmiş bebeğin. Bit ti. Bu ka dar. Çabuk terk et orayı, evine döööön)

Bende sorun var sanırim uyku icin 6,8 saatlerden bahsedilmiş
3 aylık bebeğim var en fazla 3 saat uyumasina izin veriyorum
Alarm kurup illa emziriyorum o tekrar uyumaya karni tok bi şekilde devam ediyo zaten

Kili alimi iyi dediniz 1 ayda nekadar aliyo mesala

Ayy benim kv değilde annem böyle yapıyodu. Benim ilk hafta sütüm inmedi mama verdik sonra 15. Gün kontrolünde doktor bu kız çok kilo almış kes mamayı dedi. Annem şey diyodu olsun sen yine de günde bir kez ver :rolleyes: Benim bebeğimde 50 günlük. Hiç bir zaman foşur foşur sütüm olmadı. Göğüslerimi sıkıyorum süt zar zor gelir ama bebek doyuyo işte. Biri yazmış aç insana 7 kat örtsen uyumaz diye çok doğru. Ha bu arada bizde malatyalıyız. Biraz bilmişlik oluyo:halay:

Bende sorun var sanırim uyku icin 6,8 saatlerden bahsedilmiş
3 aylık bebeğim var en fazla 3 saat uyumasina izin veriyorum
Alarm kurup illa emziriyorum o tekrar uyumaya karni tok bi şekilde devam ediyo zaten

Kili alimi iyi dediniz 1 ayda nekadar aliyo mesala
uyandirmaniza gerek yok..
açsa uyanir

Back
X