Bir doktorun yazısını okumuştum emzirirken. Afrikada açlık ceken annede avrupa da lüks icindeki annede aynı sutu üretir. Tek fark anne yeterli kalsiyum alırsa sutu depodan kalsiyumu alır. Eger rezervinde yoksa kemiklerden cekip alır. Bu yüzden gelişmemiş ulkelerde her doğum sonrası 1 diş kaybı olacağına inanılır. Gibi bir aciklamaydi. Esas olan bol sıvı. Dengeli beslenme. Ve sık sık emzirme. Siz ne kadar çok emzirirseniz beyine mesaj gidiyor daha çok sute ihtiyaç var diyerek. Bunu kendime esas alarak emzirdim. 9 ayda 26 kilo verdim. Bebeğim 6. Aydan sonra 4 ay ek öğünü günde yarım çay bardağı yiyerek anne sutu ile beslendi. 2 buçuk yaşına kadar emdi. Ve kilosu boyu hep en öndeydi. Dinlermiş gibi davranın. Anlatmaya çalışmayın anlamıyorlar.Kizlar yine ben, ve yine sinirim bozuldu, bebegim üc aylik ve
Simdiye kadar Masallah cok iyi kilo aldi hep sütüm geldi ve yetiyor, simdi malatyadayiz ve az önce kayinvalidem gece cocuga mama ver sen cok az yiyosun doymaz dedi, ya illa tika basa ne bulursan yemek mi lazim emziren anneyken, üc ögün yemegimi yiyorum, bol bol su iciyorum , ama onlara göre full time tıkınmam gerek ki sütüm
Olsun, bende anne önemli olan su icmek dedim, bir yasina kadar emzirecegim insallah mama vermem dedim, eltimde diyor simdi kücük sütün yeter ama ilerde yetmez, gercekten sanirim ben burdan piskolojim bozulup dönecegim, bu arada bebegim gece 7 saat uyanmadan uyur, hic ac bebek uyur mu huzurlu olur mu?