Bebegim gercekten doymaz mi?

Kizlar yine ben, ve yine sinirim bozuldu, bebegim üc aylik ve
Simdiye kadar Masallah cok iyi kilo aldi hep sütüm geldi ve yetiyor, simdi malatyadayiz ve az önce kayinvalidem gece cocuga mama ver sen cok az yiyosun doymaz dedi, ya illa tika basa ne bulursan yemek mi lazim emziren anneyken, üc ögün yemegimi yiyorum, bol bol su iciyorum , ama onlara göre full time tıkınmam gerek ki sütüm
Olsun, bende anne önemli olan su icmek dedim, bir yasina kadar emzirecegim insallah mama vermem dedim, eltimde diyor simdi kücük sütün yeter ama ilerde yetmez, gercekten sanirim ben burdan piskolojim bozulup dönecegim, bu arada bebegim gece 7 saat uyanmadan uyur, hic ac bebek uyur mu huzurlu olur mu?
Bir doktorun yazısını okumuştum emzirirken. Afrikada açlık ceken annede avrupa da lüks icindeki annede aynı sutu üretir. Tek fark anne yeterli kalsiyum alırsa sutu depodan kalsiyumu alır. Eger rezervinde yoksa kemiklerden cekip alır. Bu yüzden gelişmemiş ulkelerde her doğum sonrası 1 diş kaybı olacağına inanılır. Gibi bir aciklamaydi. Esas olan bol sıvı. Dengeli beslenme. Ve sık sık emzirme. Siz ne kadar çok emzirirseniz beyine mesaj gidiyor daha çok sute ihtiyaç var diyerek. Bunu kendime esas alarak emzirdim. 9 ayda 26 kilo verdim. Bebeğim 6. Aydan sonra 4 ay ek öğünü günde yarım çay bardağı yiyerek anne sutu ile beslendi. 2 buçuk yaşına kadar emdi. Ve kilosu boyu hep en öndeydi. Dinlermiş gibi davranın. Anlatmaya çalışmayın anlamıyorlar.

Biri bu kayinvalideleri sustursun!!!!!!
Ne kadar etkilenmiyoruz desek de bir lafları ile çok kötü etkiliyorlar bizi.

Sen boşver canım. Ben tika başa yiyorum ve şu an sütüm o kadar azaldı ki:(
Aldığım kilolar da cabası.

Anne ne kadar yerse o kadar mı oluyormuş süt :)))) Oğlum doğduğunda tecrübesizlikten ve yalnızlıktan yemek yemeye vakit bulamıyordum ve aşırı iştahszdım. 2 ayda 20 kilo vermiştim. Oğlum ise 2 ayda 3 kilo almış, 3 kilo doğan bebek 6 kilo olmuştu. Saçma saçma konuşuyorlar işte..

İlerleyen dönemlerde sütünüz bebeğinizi doyurmaz. Bakın yetmez demiyorum, doyurmaz diyorum. Ek gıdaya geçip de 1 yaşında öğünleri oturan bebeği, midesi yemek tokluğuna alışan bebeği tabi ki anne sütü bildiğimiz anlamda doyurmaz. Ha, aç da bırakmaz o ayrı. Sizin bebeğiniz minicik daha, sütünüz öyle de güzel doyurur ki, hiiiiç takılmayın. He deyip bildiğinizi okuyun.

Bebek aç olsa, emin olun acaba aç mı diye düşünmezsiniz :)) Aç olduğunu net bir şekilde belli eder.

Nefret ediyorum kadınların sütüne karışan geri kafalardan ya. Anne için zaten hassas bir konu, moral bozmaktan başka bir işe yaramıyorlar. Kilo alıyorsa, doktor aldığı kiloya okey diyorsa geçiniz, kulaklarınızı tıkayınız ve huzurunuzu kaçırmayınız

Bazı insanlardaki bu mama verme aşkını anlayamıyorum. Eğer çocuk açlıktan ağlamıyorsa kilo alımı da iyiyse zaten yetiyor demek emzirmeniz.

Simdiye kadar Masallah cok iyi kilo aldi hep sütüm geldi ve yetiyor, simdi malatyadayiz ve az önce kayinvalidem gece cocuga mama ver sen cok az yiyosun doymaz dedi, ya illa tika basa ne bulursan yemek mi lazim emziren anneyken, üc ögün yemegimi yiyorum, bol bol su iciyorum , ama onlara göre full time tıkınmam gerek ki sütüm
Olsun, bende anne önemli olan su icmek dedim, bir yasina kadar emzirecegim insallah mama vermem dedim, eltimde diyor simdi kücük sütün yeter ama ilerde yetmez, gercekten sanirim ben burdan piskolojim bozulup dönecegim, bu arada bebegim gece 7 saat uyanmadan uyur, hic ac bebek uyur mu huzurlu olur mu?

Bunu her kv yapar :d Standart... He he tamam diyip geçin. Çünkü aksini anlamazlar.. Tamam gece veriyorum deyiverin siz de kurtulun onlarda rahatlasın...

Aç bebek uyumaz ki. Sütün de eksiklik yada problem olsa bebek şimdi de doymazdı. Sakın onları dinleme yav he he de geç.
Takmamayı öğren, insanlar çok ve boş konuşmayı sever

Oglum dort aylık ve doyup doymadıgına aglamasıyla kanaat getırenlere laap dıye yapıstırıyorum cevabı. Sende oyle yap. Sen sutunun ne kadar gelıp gelmedıgını bılırsın ozaman doyup doymadıgını da bılırsın. Abuk subuk hamur ıslerı vs sut degıl kılo yapıyor dengelı ve saglıklı beslen gerısıne kulaklarını tıka.

Başkalarının sözlerini duyun ama gerçekleri de görün. Yani zihnen ölçün bicin gerçeklik payı var mı yok mu ? Çünkü bu konularda konuşan çok olur her şeyi kale almayın.
Eğer bebeğinizi 20-30 dkdan az emziriyorsanız , 15-20 dk uyuyup sonra uyanıp ağlıyorsa veya uykuları çok uzun sürüyorsa ,başka bir rahatsızlığı yoksa sütünüz yetmiyo olabilir. Bebek emerken süt çekip çekmediğini bilirsiniz zaten. Ayrıca bebek büyüdükçe sutunjzun yetmemesi normal neticede 6 aydan sonra yavaş yavaş ek gıdaya geciceksinjz yani tek besin kaynağı sutunuz olmayacak.

Benim kendi annem böyle idi
Çok sinir bozucu bir durum
Annemle elli kere konuştum bebeğim 4 aylık oldu daha anca anladı

Back
X