Bebeğim göze geldi napmaliyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anne babanın en cok nazarı değermiş maşallah demeyi huy edinin bol bol dua edin
Ama evle alakalı değildir o olay eve gelse işleriniz ters gitse ok de bebeginiz ne alaka

Herkesin kendine göre derdi vardır! insanın aklına gelebilir bu tür şeyler fazla abartmissiniz

Ben aksini idda etmedim.
Yani bebegim mememi ısırsa göz degdi diye dusunmek aklima hic gelmeyecek bir secenektir, heleki aldigim evle bagdastirip..

Distendir o disten :)

1 yaşındaki bebenin bin tane sıkıntısı olabilir; diş çıkarıyor olabilir, büyüme atağı yaşıyor olabilir, ağzında pamukçuk olabilir, gaz, reflü benzeri mide sorunları yüzünden hiçbir şey yemek içmek istemiyor olabilir. Bir iki gün gözlemlemek, devam etmesi durumunda doktora gitmek yapmanız gereken şey. Ateşi var mı, diş etleri şişkin mi,tükürük miktarında ya da kakasında bir değişiklik var mı, burnu tıkanık mı, yani bunlara bakabilirsiniz. Ama ev aldık, ondan bebeğim böyle oldu diye düşünmeniz enteresan bir tuhaflıkta. Ha, manevi olarak rahatlamaya ihtiyacınız vardır, dua edin, ona kim ne diyebilir? Ama eldeki somut verileri de değerlendirmek lazım.

Ben kalabalık bir ortamda bizimki ağlamayıp çok şirinlikler yaparsa o zaman göze geldi galiba diyorum. Uyumuyor ağlıyor falan. Sizin ev almanızı kıskansalar dahi evin göze gelmesi gerekmez mi. Bilemedim. Siz kuran açıp dinleyin okuyun. Geçmiş olsun. Bir doktora da gösterin bence devam ederse

Ben bittiğini görmedim, 20 yaşına kadar büyümeleri devam ediyor, eyvahlar olsun :halay:

Benim 3 yaşındaki büyüğüm kreşe başladı, orada ağlayamadığı için eve gelip akşam 6 dan yatana kadar tüm süresini ağlayarak geçiriyor.
Aynı zamanda atak dönemi diye.

Küçüğü ise 2 yaş sendromunda.
Valla kafayı yememe az kaldı, koro yapıyorlar ağlarken, senkronize oluyorlar resmen.
Atağına da sendromuna da diyen başlayan cümlelerle evde deli danalar gibi koşturup duruyoruz peşlerinde.

off offf
Daha 2 yaş var, 3 yaş var desenize.

off offf
Daha 2 yaş var, 3 yaş var desenize.
Atak dönemi 1,5 civarı bitiyor aslında ama fizyolojik olarak bitiyor, 2 yaş sendromu onun uzantısı deniyor.
Bedenen olan gelişim bittiğinde, psikolojik süreç başlıyor.
2 yaş benliği oluşturma tam bir curcuna, kriz, asabiyet dönemi.
E bu sendromdan 3 yaşta da var, elbet 4 5 6 da vardır.
Yeni nesil çocuklar bir atarı giderli, ne dertleri bitiyor ne krizler valla.
Allah sonumuzu hayır etsin, bizlere bolca güç kuvvet versin:)

:confused: :confused: Yanı herkesın bebegı kendıne guzeldır elbette bende cocuklarımın cok guzel oldugunu dusunuyorum. Kucuk bebegım var nazarlık bıle takmadım ınanmıyorum boyle seylere.
Bırde ev almıssınız evın muslugu bozulsa anlıcam , meme reddıyle ev almak goze gelmek ne alaka. Mantıklı dusunun bıraz

Atak dönemi 1,5 civarı bitiyor aslında ama fizyolojik olarak bitiyor, 2 yaş sendromu onun uzantısı deniyor.
Bedenen olan gelişim bittiğinde, psikolojik süreç başlıyor.
2 yaş benliği oluşturma tam bir curcuna, kriz, asabiyet dönemi.
E bu sendromdan 3 yaşta da var, elbet 4 5 6 da vardır.
Yeni nesil çocuklar bir atarı giderli, ne dertleri bitiyor ne krizler valla.
Allah sonumuzu hayır etsin, bizlere bolca güç kuvvet versin:)

doğru valla ortalık küçük ergenlerle doldu.
Önceden de var mıydı acaba bu 2 yaş sendromları filan?
Ben yeğenlerimde pek hatırlamıyorum.
Bizimkiler mi bir tuhaf acaba :KK70:

Bogazi ağrıyor olabilir,
Idrar yıllarında sıkıntı olabilir,
Huysuz zamanı olabilir,
Uykusunu almamış olabilir,
Yediği bir şey rahatsız etmiş olabilir,
Gibi 20-30 ıhtimal içinden, göze geldi yavrum'u mu seçtiniz gerçekten?
Çocuğunuzu soyun, vücudunu kontrol edin,
Sonra disari cikarip yorun,
Eve dönünce banyo yaptırın. Emmiyorsa karnını ek gida yada mama veriyorsanız mama ile doyurun ama cok degil.
Uyutun, bir yarim saat kadar sonra uykusunda emzirmeyi deneyin.

Yapmayın Allah aşkına sadece bir kez bebeğiniz süt içmedi diye göze geldiğini mi düşünüyorsunuz 1 yaşından sonra reddetmeler olabilir ara ara istemeyebilir, oyun haline getirebilir çok doğal Allah hastalık vermesin. Ben de bunu anlamıyorum hemen yok göze nazara geldim diyenleri tek ev alan siz misiniz herkesin işi gücü yok size nazar edecek. Herşeyi de nazara göze yormayıverin yani.

Belki emmeyi bırakmıştır. Benim kızım 10 aylıkken bıraktı. Meme reddi de olabilir. Herşeyi de nazara göze yormayın. Rahat olun biraz. Ayrıca ev aldık diye herkese neden söylediniz ki?

Sizin gibilere de nasıl illet oluyorum anlatamam burnunuz kanasa nazar ettiler yahu siz kimsiniz dunyalar guzeli misiniz nerenin prensesi siniz de insanlar işi gücü bırakıp sizi nazar etsin ayrıca bu yeryüzünde sizden başka kimse ev almamış o yüzden herkes sizin evinizi nazar etmiş evi nazar ederken çocuğunuza sıçramış ne alaka ise neyse diyeceklerim bu kadar.

Kızlar daha önceden tecrübeleri olan yada bilgisi olan bana yardımcı olabilir mi bebeğim 1 yaşına yeni girdi dün öğleden sonra süt emmemeye başladı normalde yapmadığı bisey emmek istiyor ama ısırıp cikariyo ağzından agliyo sonra ben de göze gelmiş olabileceğini düşünüyorum çünkü dün ev aldık ve herkes duydu ne yapmam lazım bebeğimin düzelmesi için dualar okudum ve dinletiyorum başka tavsiyeleriniz varsa lütfen yazın 🙏
Belki diş çıkarıyor? Belki karnı ağrıyor? Yani ev aldınız diye herkes sizi mi kıskanıyor, bebeğinize kem gözle mi bakıyor? Ne alaka?

Sütten kesildi mi dedim böyle bi durum var ne yapılır dedim anlamissan tekrar yazdim
Neticede cocuk bir sebepten ememiyor dimi ...bu denli mantıklı aciklamalarini baska yerde de kullansan...
Nazar ve bilimum seylere bende inanirim ama cocuk gelişimini de göz ardı etme...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X