bebeğim için kumbara

ozlemdenz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
1.238
778
38
30
kızlar merhaba.
hamileyim ve bıraz para bırıktırmek istiyorum ama ne zaman cüzdanımda bozuk para olmasa kumbaradan alıyorum yani biriktiremıyorum.
sorum şu : biriktirdiklerim 20- 30 lira olunca direk gidip bebeğime bişeyler mi alsam ki cok erken dıye almasam mı dıyorum ya da napsam ben bu bırıktırdığım bozuk paraları ? yanı pek net bı soruda olmadı ama umarım anlatabılmısımdır.

not: bebeğimin doğumuna yakaın ya da dogduktan sonra kullanmak ıstıyorum parayı yanı cok uzun süreli değil bırıkım.

anennize/ablanıca filan verseniz saklaması için?

her 30 tl biriktirdiğinde bişey alırsanız bi anlamı kalmaz hiç olur o para.

Parayı atınca almamaya çalışın :)) yoksa birikmez. Unutun o parayı :

Bence büyük bir parça için biriktirmeye çalışın. Mesela güzel bir araba ?.. 600 tl den aşağı değil bir araba

Bozuklukları atıyosun ya kumbaraya hani , sonra bozuk para lazım olunca onları alacağına cüzdanındaki büyük banknotları kumbaradakiyle bozdur , büyük banknotları kumbaraya at. Kumbaradaki banknot değerleri büyüdükçe alıp kullanma eğilimin azalır, bozdurasın gelmez

Bence çok fazla miktar para biriktireyim doğuma yakın toplu alışveriş yapayım deme canım
Örneğin 100 tl mi biriktirdin bu hafta/ay bi ihtiyacını al bebeğinin
Bebeğin zaten kış bebeği olacak şuanda yaz olduğu için kışlık kıyafetler battaniyeler vs indirimde fiyat olarak uygun oluyor
Yavaş yavaş alabilirsin yani
Toplu alınca zor olur
Doğuma yakın alacağın içinde kış kıyafetleri daha pahalı olur
Ayrıca indirmleri sık sık takip edin
Civilim
E bebek
Butikbebe
Lc waikiki

aa cok mantıklı.. hem param da çoğalır. mesele bu aksam pide ıcın 4 lıra alıyım 5 lıra atıyım.. cok tesekkur edrım

Benim hem şirkette hem de evde var kumbaram. İkisi de baya birikmiştir hatta şimdi aklıma getirdin kalkıp para atacağım içine.

20-30 biriktirip hemen harcarsan onun adı biriktirmek olmaz ki. Kumbaradaki parayı unutman lazım ilk başta. Sürekli kumbaradan bozuk alacak kadar hiç paran olmuyorsa o zaman biriktirmek mümkün olmaz zaten. O zaman senin yerine başkasına ver o biriktirsin.
Ayrıca ben cinsiyetini öğrendiğim 13.haftadan bu yana ufak ufak şeyler aldım. İyi ki de öyle yapmışım yoksa son anda almak maddi manevi daha zor olurmuş.

Evet çok güzel fikir Bi gün sonra 8 lira lazım olur o 5 le birlikte birkaç bozuk daha alıp 10 ayarsınız, sonra 20,50,100 Ne kadar artarsa o kadar güzel birikir

Ben dolar olarak atıyorum. Zaten eşimin geliri dolar şeklinde olduğundan bozdurmayıp kenara ayırıyorum 200$.
Tl olarak ayırdıklarımı da altın yapıyorum.
Kısmet olursa son 3 ay tüm alışverişini ve doğumu oradan halledeceğiz.
Hemen bozdurulmadığı için iyi oluyor.

haklısın aslında kışlık syler hep indirimde

ulaşamayacağın bir kumbara olsun. teneke veya sabır kumbaralarında. ulaşmanız için ya kesmeniz ya da kırmanız gerek. bunu da yapmazsınız sanırım
bebeğiniz hayırlı olsun

Kumbarada çok güzel para biriktiririm..
Size tavsiyem açılmayan metal kumralardan alın.. Tahtakalede 5 tl..
Öncelikle bozuk para birikirmeyin bana hiç mantıklı gelmiyor..
Hem uzun vadede çok az birikiyor hemde bozuk para orda dururken yüz tl bozdurmak istemediğin için geri alıyorsun..
Ben hep kağıt para atarım..
Ve üç aylık periyotlarla açar içindekini bebeğim için harcarım..
1000 tlye kadar birikiyor eğer açmazsan ve para atarsan..
Eşim maaşını aldığı zaman hemen 100 tl atar.. Bende ara ara 10, 20,50 ne bılursam..
İçindekini sayamadığım için üç ay sonunda sürpriz oluyor hoşuma gidiyor :)
Size tavsiyem bebeğiniz doğana kadar açmayın ve 5 tl ve üzeri atın.. Açtığınızda nasıl biriktiğine inanamayacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…