Bebeğim iri normal doğumu göze alayım mı

Happymoon123

Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2016
244
102
18
Selam herkese :) 2 hafta içinde bebeğime kavuşacağım Allahın izniyle. Bebeğim biraz iri 4 kiloyu geçecek. Çatı muayenesinde doktorum normal doğuma gidebilirz darlık yok dedi. Ben tedirginim ama yapabilir miyim bilmiyorum.çatı muayenesinde bile ağlamaklı oldum.iri olup bebişi normal doğum yapıp pişman olan var mı.

Merhaba canım özellikle kilo takibi yapın çünkü bebek doğum kanalına girince kilosu daha hafif çıkıyor.. Aman buna aldanmayın.. 3880 idi doğumdan önce ultrason, doktorum kesin 4ü geçecek dedi.. 4220 doğdu.. Ben normal doğumu göze aldım denedik muayeneler ve çatı normaldi ama yine de olmayacak dedi doktorum sezaryen oldu..

[

Doktorum şimdilik normal doğum dedi ama 2 hafta var değişebilir dedi. 4 ü kesin geçecek şimdiden 3700 çünkü. Normal doğum yapabilir miyim bilmiyorum. İstiyorum ama iriyse bebek çok yırtılır dikiş olur birsürü. Hiç göze almayıp doktorumdan sezeryan mı istesem bilemedim. Teşekkürler

Neden cati muayenesinde aglamakli oldun ?

dr dogar dediyse dogar tabiki neden olmasin
benim çcouklarin kilosu, 3.800 ,4 kg ve 3.500 du uçude normal dogdu, 4 olan yani ikinci gayet kolaydi dogumu

ben doktoruma bıraktım kararı.. normali denedik 3 saat suni sancı ile ama olmayınca olmuyor.. doğru karar almak önemli çünkü okumuşsundur çeşitli sıkıntılar olabiliyor iri olmasında..

ben doktoruma bıraktım kararı.. normali denedik 3 saat suni sancı ile ama olmayınca olmuyor.. doğru karar almak önemli çünkü okumuşsundur çeşitli sıkıntılar olabiliyor iri olmasında..
Evet ben de ondan kararsız kaldım. Doktorum normal doğum yanlısı biraz. Gerekirse sezeryana alır dediğiniz gibi.

Ben göze alamazdım
Görüöcem yaşadı aynısını haftalarca kıçının üstünde duramamış dikişlerden

Evet ben de ondan kararsız kaldım. Doktorum normal doğum yanlısı biraz. Gerekirse sezeryana alır dediğiniz gibi.
Bence denemekte fayda var.. Yani ben denedim kafam rahat.. Hem suni sancıda takılan hormon doğumu başlatan hormon aynı zamanda süt salgısını da başlatan hormon (oksitosin).. hemen emzirdim bebeğimi süt de gelmiş oldu sezaryen olmasına rağmen..

Bnm acıklığıma baktıklarında bi an ölüorum sanmıstm sancım sabah 11 de baslamıstı illa normal doğum dedm aksam 18 de sadece 2 cm acılmıstı ve ben acıklığa baktıklarında kendimi o kadar kastım bağırdım ki dr bebek yapı olarakta iri kafasıda büyük senin catında dar yapamazsın dedi yok yapcam illa normal doğum dedm sonra dr bi kağıt getirdi imzala die okudum ki hasta sezeryana izin wermedi bebek risk altında bi sıkıntı olursa hastanem ve ben sorumlu deiliz yazıo ne yanii dedm öyle bi risk war mı dedm tabiki nefessiz kanalda kalabilir dedi bende amaliyat önlüğü nerde dedm sezeryana gittim kuzu kuzu önemli olan bebislerimiz

Ay bende cok utaniyorum yaa. O kdr aciyomu cidden cokmu ileri sokuyo elini
Korkutmak istemem ama ben çok acı çektim.herkes bir değil tabi. Kısa sürüyor ama baya derine sokuyor.bebeğin kafası elime geldi dediğine göre :) dışardan bağırtımı duymamışlardır umarım. Eşim de panik oldu bitince yanıma geldi hemen.

Ay ben kontrole gittigimde bi kadinda cok bagirmisti odum koptu iceri girdm sordm dogurcak artik fln dedi ndn bagrdi dedim muayene ettm korkudan bagrdi dedi bendemi bagrcam yani cokmu aciyo dedim hayr dedi ama bende cok korkuyorm

bir dahaki muayenede derin nefes alıp 3 seferde üff üff üff şeklinde verin sakin sakin.. inanın faydasını görüceksiniz.. herkesin acı eşiği çok başka.. ama bunlar da birazcık bizim elimizde.. suni sancı verilirken ben eşimle müzik dinliyordum :)

Yok ben ısrarcı değilim. Doktorum ne derse o. Normal doğumdan korkuyorum zaten de doktor yaparsın diyo.genişmiş benim çatı.

Kızlar bir bilgim yok ama annem sen 5 kilo doğdun en kolay doğumum sendin der herzamn tesadfmu bilmiyorum ama ebe bile demiş ki bn bu kadr rahat doğuran görmedim Allahım kolay doğumlar nasip etsn

Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…