Bebeğim iyi olucak mı ?

Vanilya Bitter

Akrep Kadını 🦂
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2014
1.682
1.766
333
Sorunumuz kan uyuşmazlığı hanımlar benim bebeğimin 8+2 günlük olduğu gözüküyor ultrasonda ona uygunmuş hali Allahım inşallah herkese bebek nasip etsin isteyenlere tabi hanımlar benim kan grubum Arh- eşimin Orh+ bizde kan uyuşmazlığı var bana bir test yapıldı indireks coombs adında bir test sonucu negatif çıkarsa iyi oluyormuş ama benim pozitif çıktı acil büyük bir üni hastanesine bir profesöre gitmem söylendi 3 doktorla görüştük 3 ü de aynısını söylüyor sonuncusu bizi mahvetti vücut çok erken farkettiği için bebeğin doğması imkansız gibi bişey dedi doktor bunun sonucunda ya karnımda ölebilirmiş yada beni zehirleyebilirmiş sebebi vücudumun çok erken farketmiş olması başınıza böyle bişey geldi mi siz ne yaptınız ? Okuyanlardan ve cevaplayanlardan Allah razı olsun. (Geçen perde astım 2 damla kan geldi koyu renk vücudum o zaman tetiklemiş siz siz olun yapmayın)

Kan uyusmazliginin caresi var. Belki baska bir sebeptendir dusuk yapma ihtimalin. İnsallah saglikla kucagina alirsin.

esimle ayni brnim durumumdasin ama o durum gelmedi basimiza ilk dogumda bir sotun cikmiyor diye biliyordum
Bende öyle biliyordum ama benim vücudum o kanamadan sonra tetikleyip farkına varmış yarın hastaneye gidicem çok korkuyorum ne yapmam gerekiyor bilmiyorum

İlk hamilelikte bir şey olmaz ki. İlk doğumdan sonra bir iğne oluyor sanırım diğer hamileliklerde de sorun çözülmüş oluyor diye biliyorum. Başka bir sorun olmasın?

Kan uyusmazliginin caresi var. Belki baska bir sebeptendir dusuk yapma ihtimalin. İnsallah saglikla kucagina alirsin.
Bende öyle dedim ama doktor bebeğe bakınca düşmesi çok zor bebek çok iyi yerleşmiş kalp atışları da çok güzel dedi aminnn inşallah sizde sağ Salim alırsınız bebeğinizi kucağınıza

Allah şifa versin.
Galiba bebeğin kanı sizin kanınıza karıştığı için zehirlenme olasılığınız var. Madem öyle riske girmeden kürtaj gerekmiyor mu?

Not: ekstra bir durum olmasa böyle birşey denilmezdi. Kan uyuşmazlığıyla 3 Doğum yaptım.

İlk hamilelikte bir şey olmaz ki. İlk doğumdan sonra bir iğne oluyor sanırım diğer hamileliklerde de sorun çözülmüş oluyor diye biliyorum. Başka bir sorun olmasın?
Normalde dediğiniz gibi çünkü ilk hamilelikte vücut farkedip antikor geliştirene kadar bebek doğuyormuş zaten ama benimkisi erken tetiklediği için sorun bu oluyor

Kürtajla ilgili bişey demedi doktor daha sınırdaymış ama vücudum farketmiş başka hiç bir sorun olmadığını söyledi 3 ü de bu iğne için de erken olduğunu söylediler yarın büyük bir hastaneye gidip bide orda şansımızı denicez umarım bir çaresi bulunur siz iğneyle mi 3 doğumu sorunsuz yaptınız

Canım konuyla ilgili pek bilgim yok ama geçmiş olsun. İnşallah bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın.
Yakın bir arkadaşımda şuan 6aylık hamile kan uyuşmazlığı var. Her ay iğne vuruluyor. Bu iğne ile bebeğin kan grubu ayarlanıyormuş anladığım kadarıyla. Aslında önemli olan bebek ile annenin kanlarının uyuşması gerekiyormuş. Eğer uyuşmazsa sıkıntı oluyormuş. Her ay vurulan iğne ile bebeğin kan grubu uyumlu hale getiriliyormuş yani.oda çok sıkıntı çekti ama çok şükür bebekte annede şu an gayet sağlıklı. Bildiklerim bunlar umarım faydalı olmuştur.

Cevap için çok teşekkür ederim peki ilk iğneyi ne zaman vurdular bana iğne için çok erken dediler

Cevap için çok teşekkür ederim peki ilk iğneyi ne zaman vurdular bana iğne için çok erken dediler
İkinci aydan itibaren vuruldu yanlış bilmiyorsam canım. Onunda kanaması olmuştu aynı sen gibi çok korktu düşecek diye ama çok şükür sıkıntı olmadı. En son 5. Ayda vururdu şimdi.doktor gerek görürse vurulacakmış

Hamilelikte ekstra bir durum olmadıkça kan uyuşmazlığının bir yan etkisi yok. Doğumdan sonra kan testi yapılıyor ve bebeğin kanı RH(-) ise yine iğneye gerek kalmıyor.
Ama bebek RH(+) ise annenin bebeğin negatif-pozitif kanı birbirine karıştığından hayati risk taşıyor.
2si pozitif biri negatifti. Doğumdan sonra iğneyi vuruldum o kadar başka hiç bir tedavi-teste gerek kalmadı.

Peki neden bana erken dediler acaba benim bebeğim ultrason da bakıldığında tam 8 hafta 2 günlük gözüküyor bana 3 doktorda çok erken iğne için bir profesör tarafından takip edilmen gerekiyo dediler

Maşallah sizin çok güzel gitmiş peki bişey daha sorabilir miyim sizde benim bahsettiğim test yapıldı mı pozitif çıkan oldu mu yada ilkte pozitif çıktı mı testin sonucu

Su uyusmazlik icin igne vurulmuyomuydu ya evlenmek icin kana bakiliyodu die hatirliyorum.esinle saglik raporu aldiginda kan uyusmazligi var denmedimi

Su uyusmazlik icin igne vurulmuyomuydu ya evlenmek icin kana bakiliyodu die hatirliyorum.esinle saglik raporu aldiginda kan uyusmazligi var denmedimi
Hayır denmedi ama ben uyuşmazlık olduğunu biliyordum hatta ben doktora da sordum hamile kalmadan önce yapmamız gereken bişey var mı diye hamile kalmadan iğne yapılmıyor dedi yoksa hayatta yaptırmadan durmazdım böyle sorunla karşılaşcağımı bilseydim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…