- 7 Ağustos 2017
- 9.998
- 37.471
- 548
- 29
- Konu Sahibi Vanilya Bitter
-
Ee simdi yapsnlar igneni ozaman nie yapmiyolarHayır denmedi ama ben uyuşmazlık olduğunu biliyordum hatta ben doktora da sordum hamile kalmadan önce yapmamız gereken bişey var mı diye hamile kalmadan iğne yapılmıyor dedi yoksa hayatta yaptırmadan durmazdım böyle sorunla karşılaşcağımı bilseydim
Vücut çok erken farketmiş bu dönemde yapılmıyormuş 22 haftalık olması gerekiyormuş ama o zamana sarkması demek bebeğin yada benim ölümüm demekmişEe simdi yapsnlar igneni ozaman nie yapmiyolar
Aminnn çok teşekkür ederim inşallah sizde sağlıkla kucağınıza alırsınız yavrunuzu bende kadın negatif erkek pozitif olunca diye biliyorum ama tam tersi de olabiliyor mu onu bilmiyordum çünkü nereye baktıysam anne negatif baba pozitif olunca uyuşmazlık diyorlarCok gecmis olsunevlenirken nikah islemleri için aile hekimliginden tahlil yaptirdigimiz zaman oradaki doktor, sizde kan uyusmazligi var hamile kaldiginizda dikkat edin dedi. Hatta ilk çocukta muhtemelen bir şey olmaz ama ikincide daha temkinli olun, doktor kontrollerini ihmal etmeyin dedi.
Simdi hamileyim, ama ben pozitifim eşim negatif. Gittiğim her doktora sordum, sizde kan uyuşmazlığı yok denildi. Sanırım annenin negatif olması durumunda oluyor. 28.haftada bir iğnesi var. Ama sizinki erken olmuş.
Gerilmeden, merdivene çıkarak perde de asiyorum ben. 1 aydan az kaldı doğumuma.
Inşallah sağlıkla alırsınız kucaginiza. Yarın doktorun söylediklerini guncellerseniz cok sevinirim. Inşallah iyi haberler alırsınız.
Lütfen üzülmeyin benim teyzemin gelinindede kan uyuşmazlığı vardı üç tane sapa sağlam evladı var çok şükür doktorların olumsuz sözlerine kulağınızı tıkayın bir tanıdık var karıkoca doktorlar taaa yıllar öncesinde çocuğun engelli olabileceğini söylemişler ultrasonda ve anne adayı radyologtu şuan sapasağlam o çocuk siz Allaha teslim olun nasibi varsa bu dünyada doğar zaten yoksa oda rabbimden hayırlısı olsun doğup hayırsız bir evlat olmasından böylesi daha iyidir belki.Sorunumuz kan uyuşmazlığı hanımlar benim bebeğimin 8+2 günlük olduğu gözüküyor ultrasonda ona uygunmuş hali Allahım inşallah herkese bebek nasip etsin isteyenlere tabi hanımlar benim kan grubum Arh- eşimin Orh+ bizde kan uyuşmazlığı var bana bir test yapıldı indireks coombs adında bir test sonucu negatif çıkarsa iyi oluyormuş ama benim pozitif çıktı acil büyük bir üni hastanesine bir profesöre gitmem söylendi 3 doktorla görüştük 3 ü de aynısını söylüyor sonuncusu bizi mahvetti vücut çok erken farkettiği için bebeğin doğması imkansız gibi bişey dedi doktor bunun sonucunda ya karnımda ölebilirmiş yada beni zehirleyebilirmiş sebebi vücudumun çok erken farketmiş olması başınıza böyle bişey geldi mi siz ne yaptınız ? Okuyanlardan ve cevaplayanlardan Allah razı olsun. (Geçen perde astım 2 damla kan geldi koyu renk vücudum o zaman tetiklemiş siz siz olun yapmayın)
Ayy ALLAH korusun ikinizede hic bisi olmaz insallah.sen bi diyer dr gorus bi bak onlar ne dior sora bize haber ver tamammi aklim kalicak yoksa bu konudaVücut çok erken farketmiş bu dönemde yapılmıyormuş 22 haftalık olması gerekiyormuş ama o zamana sarkması demek bebeğin yada benim ölümüm demekmiş
Benim ne yapmam gerekiyor peki bu kadar erken olunca pozitif çıkması ben ne yapmalıyım İnanın testin sonucunu doktor söylediğinden beri çok stresliyim yavrumun daha yeni kalp atışlarını duymuşken onu kaybetmek istemiyorumCanım öncelikle geçmiş olsun. İndirekt Coombs testinin pozitif olması annenin kanı ile fetusun kanının karşılaştığını ve rh (-) annenin rh (+) olan bebeğinin alyuvarlarına karşı antikor yani savunma hücreleri geliştiğini gösteriyor. Mutlaka iyi bir perinatalog tarafından takip edilmelisin. Arkadaşların bahsettiği iğne yani rhogam yanlış hatırlamıyorsam 28.haftada yapılıyordu, yani herhangi bir ihmal yok ortada.
Öyle de insan evladından vazgeçemiyor işte dediğiniz gibi ne olacağı belli olmuyor umarım bende sağ Salim alırım yavrumu kucağımaLütfen üzülmeyin benim teyzemin gelinindede kan uyuşmazlığı vardı üç tane sapa sağlam evladı var çok şükür doktorların olumsuz sözlerine kulağınızı tıkayın bir tanıdık var karıkoca doktorlar taaa yıllar öncesinde çocuğun engelli olabileceğini söylemişler ultrasonda ve anne adayı radyologtu şuan sapasağlam o çocuk siz Allaha teslim olun nasibi varsa bu dünyada doğar zaten yoksa oda rabbimden hayırlısı olsun doğup hayırsız bir evlat olmasından böylesi daha iyidir belki.
Haber veririm tabi ki umarım herşey bizim içinde iyi olur çok endişeliyim bu hafta sonu resmen hiç geçmedi bizeHa buarada bnm amcamin ogluda ve esi onlarinda kan uyusmazligi vardi ama bebeklerine hicbisi olmadi icini ferah tut
Amin inşallah olmaz bu testi yaptıysa negatif çıktıysa sorun yok ama pozitif çıktıysa dediğiniz gibi iğneye gerek oluyormuş umarım bizim içinde düzelir merak etmeyin ihmal etmem yavrumun iyi olması için herşeyi yapıcaz nasipseBizim de kan uyuşmazlığı var doktor 28.haftada test yapıp bakacağız ama kanaman olursa hemen gel dedi, şükür kanamam olmadı inşallah olmaz da. Allah size de şifa versin ihmal etmeyin.
İnşallah siz sadece tevekkül edin verende alanda Allah.Benden önce annemin karnında sekiz aylık bebek ölmüş ve yaklaşık iki ay taşımış karnında anneme birşey olmamış inşallah sizinde başınıza kötü şeyler gelmez.Öyle de insan evladından vazgeçemiyor işte dediğiniz gibi ne olacağı belli olmuyor umarım bende sağ Salim alırım yavrumu kucağıma
İnşallah siz sadece tevekkül edin verende alanda Allah.Benden önce annemin karnında sekiz aylık bebek ölmüş ve yaklaşık iki ay taşımış karnında anneme birşey olmamış inşallah sizinde başınıza kötü şeyler gelmez.Öyle de insan evladından vazgeçemiyor işte dediğiniz gibi ne olacağı belli olmuyor umarım bende sağ Salim alırım yavrumu kucağıma
Uzme kendini insallah ikinizede bisi olmucakHaber veririm tabi ki umarım herşey bizim içinde iyi olur çok endişeliyim bu hafta sonu resmen hiç geçmedi bize
Bu uyuşmazlık durumunda vücudun farkında olma derecesi çok önemli genelde ilk bebekte vücut bunu farkedemiyor diyorlar ama işte sadece %1 ihtimalle ilk çocukta farkediyormuş o da bizi buldu buna da şükürAblamın en başta kan grubu kendisine yanlış söylenmiş daha doğrusu kayda yanlış girmiş hep A+ biliyorduk, eniştem A+. Ama evlenmeden önce de bu şekilde bildiğimizden ve işin garibi nikah öncesi de hani kan veriyolar yine A+ yazılmış. İlk yeğenim doğdu gayet sağlıklı. Doğumdan 3-4 yıl sonra bi ameliyat geçirdi ve kan lazım oldu meğer ablam A- miş :)) yani kan uyuşmazlığından da bi habermiş.
Doktoruna sordu bizim kan uyuşmazlığımız varmış ama kan grubum hep bana yanlış verilmiş hep bu şekilde biliyorduk diye, o zaman doktoru ilk çocukta genelde bir sorun olmuyor ama ikinci çocukta riske girmeyin iğnenizi olun demişti. Diğer yeğenimde iğne oldu. Yeğenlerimin maşallahı var. İçini rahat tut...
İnşallah çok teşekkür ederim güzel dualarınız için rabbim hepimizin yardımcısı olsunİnşallah siz sadece tevekkül edin verende alanda Allah.Benden önce annemin karnında sekiz aylık bebek ölmüş ve yaklaşık iki ay taşımış karnında anneme birşey olmamış inşallah sizinde başınıza kötü şeyler gelmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?