yemesi için zorladığımı söylemedim zatenZorlamayın çocuklarınızı yeme konusunda. Belki sevmiyordur meyve. Seveceği bişey olursa yer zaten.
Ben çok iştahsız bir çocuktum. Bütün günü su ve sodayla geçirebilirdim. Annem ne kadar peşimden koşsa zorlasa da pes etti bi yerden sonra. Zorladığında kusuyordum çünkü. İlkokula giderken beslenmem gittiği gibi gelirdi eve, kapağını bile açmazdım. Hala yemek seçmem ama çok çok az yerim. 30 yaşında 173 boyunda gayet sağlıklı bir insanım. Kendine yetecek kadarını yer zaten çocuklarınız. Yeter ki abur cubur vermeyin yemedi diye.
aynen oyle tatsa sever yanı meyve cok lezzetlı bırsey cok ılgınc yememelerı gercektenbenım cadıda oyleydı sadece muz yıyordu ağzına surmuyordu tatsa begencek ama tatmıyordu bıle. şımdı az az tatmaya başladı. 3 yasında...zamanla yer dıyorlarya doğruluk payı var gercekten
yok zorlamıyorum zaten deZorlamayın. Belki herediter fruktoz intoleransı vardır. Kontrole götürdüğünüzde meyveyi reddettiğinden bahsederseniz iyi olur.
yaYoğurda karıştırıp ver.
yazmıstım yogurtla yemıyorYoğurda karıştırıp ver.
muzlu krep ıyı fıkırBenim kızımda bayılmaz meyveye. 4 yaşina girecek,iki senedir karpuz yiyor,bu sene ilk kez kiraz yedi ve sevdi,şimdi yiyor. Salatalık,havuç yerdi çokça bu sebeple sorun etmedim ben.
İllaki yesin diyorsanız,kek yapın ekleyin içine elma rendesi,ezilmiş muz ,hatta birazda evde hangisi varsa kuru meyveyi haşlayıp, (hurma,kayısı ,incir kurusu gayet iyi oluyor) blenderdan geçirip şeker yerine kullanın,tarçın ve keçiboynuzu unuda eklerseniz hiç şeker eklemenize gerek kalmaz. Sabah krep seviyorsa ona muz ezip ekleyebilirsiniz yine. Muhallebi seviyorsa meyve püresi ile pişirebilirsiniz ,sütle yarı yarıya. Ben genelde bu tip şeyler yaparak yediriyordum eskiden.
Havuç ve elmayı rendeleyip,tavada yağsız suyunu çekecek kadar pişirip,tarçın, bisküvi,kek (evde artan hangisi varsa)ekleyip,hindistan cevizi,keciboynuzu unu,kuruyemiş ile toplar yapıp yedirebilirsiniz birde. Bunuda çok yapardım,hala arada yaparım,severwk tüketiyor kizım. Deneyin isterseniz.muzlu krep ıyı fıkır
deneyebılrım
muhallebıde yemıyor
tesekkurler
kek kuru meyvelı sevıyor, pekmezlı falan,
Kalıtsal bir hastalık. Bazı çocuklar meyve yediği anda komaya girebiliyor, içindeki meyve şekeri nedeniyle. Bazı çocuklar ise çok daha hafif yaşıyor, meyve yiyince karın ağrısı, mide bulantısı, halsizlik yaşayabiliyorlar. Araştırmalar göstermiş ki bu enzim eksikliğini taşıyan çocuklar daha bebekken meyve şekerinden kendilerini sakınıyorlar ve sakınanlar normal gelişimlerini sürdürebiliyor. Doktoru şüphelenirse tetkik edilebilir.yok zorlamıyorum zaten de
o nedır acaba?
Sanmıyrm oyle birsey oldugunuKalıtsal bir hastalık. Bazı çocuklar meyve yediği anda komaya girebiliyor, içindeki meyve şekeri nedeniyle. Bazı çocuklar ise çok daha hafif yaşıyor, meyve yiyince karın ağrısı, mide bulantısı, halsizlik yaşayabiliyorlar. Araştırmalar göstermiş ki bu enzim eksikliğini taşıyan çocuklar daha bebekken meyve şekerinden kendilerini sakınıyorlar ve sakınanlar normal gelişimlerini sürdürebiliyor. Doktoru şüphelenirse tetkik edilebilir.
Guzel tarıf tesekkurlerHavuç ve elmayı rendeleyip,tavada yağsız suyunu çekecek kadar pişirip,tarçın, bisküvi,kek (evde artan hangisi varsa)ekleyip,hindistan cevizi,keciboynuzu unu,kuruyemiş ile toplar yapıp yedirebilirsiniz birde. Bunuda çok yapardım,hala arada yaparım,severwk tüketiyor kizım. Deneyin isterseniz.
Rica ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?