Bebeğim Meyve Yemiyor

lilipit

Bitkin
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
13.030
14.808
298
Kızlar merhaba,
19 aylık oğlum asla meyve yemiyor. Şimdi öyle güzel meyveler var ki, ağzına bile sürmüyor. Suyunu çıkıp mıncıklıyor sadece.

Meyve suyu, meyvelı yogurt olarakda yemıyor.

Ne önerirsiniz?

Zorlamayın. Belki herediter fruktoz intoleransı vardır. Kontrole götürdüğünüzde meyveyi reddettiğinden bahsederseniz iyi olur.

benım cadıda oyleydı sadece muz yıyordu ağzına surmuyordu tatsa begencek ama tatmıyordu bıle. şımdı az az tatmaya başladı. 3 yasında...zamanla yer dıyorlarya doğruluk payı var gercekten

Zorlamayın çocuklarınızı yeme konusunda. Belki sevmiyordur meyve. Seveceği bişey olursa yer zaten.

Ben çok iştahsız bir çocuktum. Bütün günü su ve sodayla geçirebilirdim. Annem ne kadar peşimden koşsa zorlasa da pes etti bi yerden sonra. Zorladığında kusuyordum çünkü. İlkokula giderken beslenmem gittiği gibi gelirdi eve, kapağını bile açmazdım. Hala yemek seçmem ama çok çok az yerim. 30 yaşında 173 boyunda gayet sağlıklı bir insanım. Kendine yetecek kadarını yer zaten çocuklarınız. Yeter ki abur cubur vermeyin yemedi diye.

yemesi için zorladığımı söylemedim zaten
yemedğini belirttim
ayrıca oğlum çikolatanın bıle tadını bılmez, ben emziriyorum ben bile yemiyorum abur cubur sutumden ona gecer dıye, o kadar bılınclı ve dıkkatlı bır anneyım...
yemeklerı ayrı ve ozenle hazırlanır
o konuda sıkıntımız yok
sorun su, meyve yemedıgı ıcın nasıl yedırebılrım?
tecrubelı annelerın bu konuda tavsıyelerı olabılır

benım cadıda oyleydı sadece muz yıyordu ağzına surmuyordu tatsa begencek ama tatmıyordu bıle. şımdı az az tatmaya başladı. 3 yasında...zamanla yer dıyorlarya doğruluk payı var gercekten
aynen oyle tatsa sever yanı meyve cok lezzetlı bırsey cok ılgınc yememelerı gercekten

Benim kızımda bayılmaz meyveye. 4 yaşina girecek,iki senedir karpuz yiyor,bu sene ilk kez kiraz yedi ve sevdi,şimdi yiyor. Salatalık,havuç yerdi çokça bu sebeple sorun etmedim ben.
İllaki yesin diyorsanız,kek yapın ekleyin içine elma rendesi,ezilmiş muz ,hatta birazda evde hangisi varsa kuru meyveyi haşlayıp, (hurma,kayısı ,incir kurusu gayet iyi oluyor) blenderdan geçirip şeker yerine kullanın,tarçın ve keçiboynuzu unuda eklerseniz hiç şeker eklemenize gerek kalmaz. Sabah krep seviyorsa ona muz ezip ekleyebilirsiniz yine. Muhallebi seviyorsa meyve püresi ile pişirebilirsiniz ,sütle yarı yarıya. Ben genelde bu tip şeyler yaparak yediriyordum eskiden.

muzlu krep ıyı fıkır
deneyebılrım
muhallebıde yemıyor
tesekkurler
kek kuru meyvelı sevıyor, pekmezlı falan,

muzlu krep ıyı fıkır
deneyebılrım
muhallebıde yemıyor
tesekkurler
kek kuru meyvelı sevıyor, pekmezlı falan,
Havuç ve elmayı rendeleyip,tavada yağsız suyunu çekecek kadar pişirip,tarçın, bisküvi,kek (evde artan hangisi varsa)ekleyip,hindistan cevizi,keciboynuzu unu,kuruyemiş ile toplar yapıp yedirebilirsiniz birde. Bunuda çok yapardım,hala arada yaparım,severwk tüketiyor kizım. Deneyin isterseniz.
Rica ederim

yok zorlamıyorum zaten de
o nedır acaba?
Kalıtsal bir hastalık. Bazı çocuklar meyve yediği anda komaya girebiliyor, içindeki meyve şekeri nedeniyle. Bazı çocuklar ise çok daha hafif yaşıyor, meyve yiyince karın ağrısı, mide bulantısı, halsizlik yaşayabiliyorlar. Araştırmalar göstermiş ki bu enzim eksikliğini taşıyan çocuklar daha bebekken meyve şekerinden kendilerini sakınıyorlar ve sakınanlar normal gelişimlerini sürdürebiliyor. Doktoru şüphelenirse tetkik edilebilir.

Sanmıyrm oyle birsey oldugunu
Tesekkurler

Guzel tarıf tesekkurler

Benim oğlum hiçbi şey yemiyor doğru düzgün, 27 aylık olacak 10.8 kg, artık yıldım tüm gün su da içse umrumda değil cidden yıldım, yılmanın sözlük karşılığı benim bu konuda, acıkınca kendi gelip dolabı açtırıyo istediği yemeği çıkarıyoruz 3 5 kaşık yer tamam,kuş kadar beslenmeye 3 çocuk gücünde de hareketli, rızkını cidden Allah veriyo heralde çünkü ben birsey yediremiyorum

Az onceki arkadasin yazdığı tarif cok güzeldi onu deneyin birde vermek istediginiz meyveyi meyve sikacagina falan vurmadan kendi ugrasinizla püre haline getirin renkli olduğu icin hosuna gidebilir ve renkli bir tabak kasik ile ilgisni cekebilirsin yedirmek icin. Birde pure yaparken birden fazla meyveyi karistirmayin once sadece bir tur ile deneyin ben oglumda pure ile basladim meyveyi siznki gibi oyun amacli aliyordu.

Bu sekilde önce tadini alsin sonra pure yaptiginiz meyveyi gosterirsiniz ona yediginin o meyve olduğunu anlayinca zamanla kendi diliyle senden onu isteyecektir

Salatalık ve havuç yiyorsa tatlı sevmiyor olabilir

Yine yumuşak şeyler sevmeyebilir

Oğlum o kadarken elma ve muzu aynı şekilde doğardım elmaları yer muzları bırakırdı

Şeftali kayısı yemezdi ham kayısı arardım pazarda

Oğlumun arkadaşı 4 yaşında okulda ilk defa elma yemişti de olay olmuştu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…