Bebek Beslenmesi Bebeğim ne zaman pütürlü gıdalara alışabilecek?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bucooo

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2013
52
5
18
bebeğim 6 ayına bir hafta sonra girecek. 5 ayı bitirdiğimizde doktorumuz ek gıdalara geçirdi. yoğurt, meyve püresi, sebze çorbası ve muhallebi verebilirsin dedi. üç haftadır veriorum. çok iştahsız öyle herşeyi yemiyor. sebze pürelerinde ağzına biraz pütür gelse hemen öğürüyor. pütürlü şeyleri yiyemeyecek gibi geliyor. bir hafta sonra kahvaltı da vermeye başlayacağım ama nasıl yedireceğim bilmiyorum. tecrübeli anneler bana akıl verin. ne zaman yer ki öle gidaları? yani yumurta sarısı peynir falan?:56:

bebeğim 6 ayına bir hafta sonra girecek. 5 ayı bitirdiğimizde doktorumuz ek gıdalara geçirdi. yoğurt, meyve püresi, sebze çorbası ve muhallebi verebilirsin dedi. üç haftadır veriorum. çok iştahsız öyle herşeyi yemiyor. sebze pürelerinde ağzına biraz pütür gelse hemen öğürüyor. pütürlü şeyleri yiyemeyecek gibi geliyor. bir hafta sonra kahvaltı da vermeye başlayacağım ama nasıl yedireceğim bilmiyorum. tecrübeli anneler bana akıl verin. ne zaman yer ki öle gidaları? yani yumurta sarısı peynir falan?:KK56:
Mrb benim kızım onbiraylık ve sadece emmek istiyor yemek yemeyi hiç istemiyor .hep böleydi.geçen sene yazılmış bu mesaj ,bebeğinizde değişiklik oldu mu?olduysa nasıl başardınız:)

slm benim kızımda 16 aylık ama hala çinemeyi bilmiyor her şeyi ezerek yada püre olarak yiyiyor eline ekmek veriyorum oynuyor ufalayıp atıyor ağzına verince öğürüyor bazende kusuyor kilosunda sorun yok emmeyide 9 aylıkken bıraktı ama çiğneyerek yemeye nasıl alıştırcam bilmiyorum...

Sanki ek gdaya ilk kez basliyrkus gbi hareket edin sivi gdalar verin yavad yavas kivamini koyulastirin snra ivine taneler atmaya baslayin mesela yayla corbasi tavuk corbasi sehriye corbasi gbi alistikca katilastrn ve plavlara gecin bu 1 aylik sabir isteyen bir surec olacak ama faydasini goreceginize inaniyoum

Back
X