bebeğim öndeyken geriye düşmüş:(

mariposita

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2011
566
151
323
kızlar 36.haftamdayım. bugüne kadar bebeğim hep 1 hafta önden gidiyordu.bgn dr kontrolünde bi kaç gün geriye düştüğünü öğrendim. drum bi sorun yok dedi ama çok aklıma takıldı. 30. haftamda erken doğum tehlieksi atlattım. 34e kadar nidilat kullandım şimdi bıraktım. 2 hafta önce 2500 grken 2 haftada sadece 2700 olmuş. neden bu kadar az aldı acaba? bi sorun olabilir mi? dr 30 kasıma kadar alcaz fazla beklemeyiz dedi. bnm gibi olan var mı

2 hafta geri ya da ileri olabilir,hiç sorun yok bunda.kaldı ki son haftalarda verimli bir ölçüm yapılamıyor.canın sıkma, artık ciğerleri gelişmiş, ötesi önemli değil. ben 38. haftada 2700 g bebek doğurdum, son haftalrda daha çok kilo alıyor. doktoruna güven.

bende bugun doktora gittim bebegin kilosunu onde gidiyordu sonra 37 haftam kilosu dusuk geldi acikcasi..banada doktor 1 aralikta alicas diyor..ama bebegin son zamanlar kilo almasini istiyorsan...

fistik ezmesi gunde 1 kasik ye
yumurta
peynir
kofte
et
kasar peynir
ozellikle kuruyemis cok kilo aldiriyor..ceviz findik badem
pekmez 1 kasik
meyve mutlaka ye
muz
pilav
incir
sut

2 hafta boyunca duzenli olarak atistir bunlari bende gunduzleri basliyorum yemege yumurtayi 1 dilim ekmekle peynir falan yiyorum yanina ayni zamanda sut iciyorum...1 saat ara ile meyve aliyorum onu yiyorum ...aksam ustune dogru kuruyemis yiyorum...aksam yemek yiyorum sonra basliyorum yine biseyler iciyorum su mutlaka var gun icinde yine meyve yiyorum yatarken sahlep falan iciyorum..tatli falan canim isterse onlari yiyorum

her sabah mutlaka 2 kasik pekmez yiyorum
1 kasik findik ezmesi

tabi bende bunladim bu yemek seklinden 2 hafta bende salladim bunlarin yarisini bile yapmadim gelisimi durdu gibi geldi kilosunu begenmedim cunku bugun bu dediklerimin hemen hemen hepsini yaptim...

sedase canımkilosunun düşük olması çok önemli değil,sonuçta 2700 gr az değil ama ben bu iki haftada ne değişti de geriledi diye düşünüyorum. hani inşallah sağlığıyla ilgili bi durum değildir.yemekle falan düzelen bişidir. bi de bu hafta antibiyotik kullandım dişimden dolayı. acaba diyorum o mu etkiledi,gerçi dişim de çok bişi yedirmedi ama inşallah yememle alakalıdır.
dunedain canım çok sağol verdiğin liste için:) ben de şimdi muzlu süt yapmaya üşendim ikisini ayrı tüketiyorum. hakiki pekmez aldık köyden ondan yemeye başladım işte. bugün dank etti kafama. yeme olayını çok sallıyodum ben ama maşallah ona rağmen iyiydi işte. durdu durdu 36. haftamda geriye düştü. inşallah boğazıma bakmamla gelişimi düzelir. dur hele fındık fıstık yiyim bakiim.normalde öle boğazlı biri değilimdir aklıma gelmez bile yemek ama işte hamilelik... dikkat etmek zorundayız:(

bende hamileyken hep 1 hafta önden giden bebeğim son haftalarda geri çıkmaya başlamıştı bende çok üzüldüm ama doktorum bunun normal olduğunu ultrason standardının yüksek oluğunu mesela tam gününde doğan ve bütün ölçümleri 40 haftalık çıkan bebeğin kilosunu hesapladı ve 4 kilo çıktı yani bebeğin artık gelişimini tamamladı hem zaten bu ölçümler doğru çıkmayabiliyor banada doğumdan 1 gün önce 3200 gr dedi 3500 gr doğdu kızım 39 haftalıktı

ay inşallah öyledir ya. nazar mı ettik bilemiyorum ki. drum usgyle ilgili bişi demedi sadece bi sorun yok merak etme dedi.ama elimde değil:(

bende bugun doktora gittim bebegin kilosunu onde gidiyordu sonra 37 haftam kilosu dusuk geldi acikcasi..banada doktor 1 aralikta alicas diyor..ama bebegin son zamanlar kilo almasini istiyorsan...

fistik ezmesi gunde 1 kasik ye
yumurta
peynir
kofte
et
kasar peynir
ozellikle kuruyemis cok kilo aldiriyor..ceviz findik badem
pekmez 1 kasik
meyve mutlaka ye
muz
pilav
incir
sut

2 hafta boyunca duzenli olarak atistir bunlari bende gunduzleri basliyorum yemege yumurtayi 1 dilim ekmekle peynir falan yiyorum yanina ayni zamanda sut iciyorum...1 saat ara ile meyve aliyorum onu yiyorum ...aksam ustune dogru kuruyemis yiyorum...aksam yemek yiyorum sonra basliyorum yine biseyler iciyorum su mutlaka var gun icinde yine meyve yiyorum yatarken sahlep falan iciyorum..tatli falan canim isterse onlari yiyorum

her sabah mutlaka 2 kasik pekmez yiyorum
1 kasik findik ezmesi

tabi bende bunladim bu yemek seklinden 2 hafta bende salladim bunlarin yarisini bile yapmadim gelisimi durdu gibi geldi kilosunu begenmedim cunku bugun bu dediklerimin hemen hemen hepsini yaptim...
yalnız önemli bir nokta var yumurta yiyorsan peyniri ara öğünde yemelisin. süt ve süt ürünleri demiri öldürür çünkü.
sedase canımkilosunun düşük olması çok önemli değil,sonuçta 2700 gr az değil ama ben bu iki haftada ne değişti de geriledi diye düşünüyorum. hani inşallah sağlığıyla ilgili bi durum değildir.yemekle falan düzelen bişidir. bi de bu hafta antibiyotik kullandım dişimden dolayı. acaba diyorum o mu etkiledi,gerçi dişim de çok bişi yedirmedi ama inşallah yememle alakalıdır.
dunedain canım çok sağol verdiğin liste için:) ben de şimdi muzlu süt yapmaya üşendim ikisini ayrı tüketiyorum. hakiki pekmez aldık köyden ondan yemeye başladım işte. bugün dank etti kafama. yeme olayını çok sallıyodum ben ama maşallah ona rağmen iyiydi işte. durdu durdu 36. haftamda geriye düştü. inşallah boğazıma bakmamla gelişimi düzelir. dur hele fındık fıstık yiyim bakiim.normalde öle boğazlı biri değilimdir aklıma gelmez bile yemek ama işte hamilelik... dikkat etmek zorundayız:(
canım,plesanta yaşlandığı için olabilir, diş yüzünden beslenememenden olabilir...2 hafta geri kalmadığı sürece hiç takma. tadını çıkar son demlerin. bir de bol su iç ve sol yanına yat dinlenirken filan böylece bebeğe daha çok kan gider.

Ben 37+2 deyim.Bugün kontrolüm vardı ve aynen yazılanlar gibi,en az bir hafta önde giden ölçümler,şimdi geriden geliyor.Sadece kafa ilerde,karın bir kaç gün,femur ise bir hafta geride.Kilosu tam 3 kg . Üstelik ne ilaç kullandım, ne bir sorun oldu.Neden oldu anlamadım.Dr.um bana da normal, olabilir dedi ama benim de içim burkuldu biraz...Henüz hiç bir doğum belirtisi yok bu arada...

belit su bizim topicte de çıkmış ilerlemesi duran. bu haftalarda olabildiğini söyleyen arkadaşlar var. inşallah bi sorun yoktur.

benim en başlarda hep ilerde gidiyordu şimdi tam çıkıyor...dr a sorduğumda bunun normal olduğunu söyledi.ölçüler hep aynı çıksaydı her insan aynı boy ve kiloda olurdu herkes birbirinin aynısı olurdu dedi...mantıklı valla sanki hepimizin ölçüleri aynı mı?

Back
X