Bebeğim sabahları kıvranıyor

Oğlum böyleydi. Sabah 6.30 da başlardı. Hemen gaz masajı yapardım gözlerini açmadan patır patır gaz çıkarır huzurlu uykusuna devam ederdi. Yo.... da gaz masajı videosu bir hemşirenin mutlaka izleyin ve uygulayın. Benim oğlumda çok çok çok işe yaradı. Bacaklarını kaldırdığım an kocaman adam gibi gaz çıkarırdı yanımda olan şok olurdu. Mutlaka deneyin.

Ne kadar sürdü sizde
Çoraplarını çıkartmıyorum hiç
Yatarken altı ince uzun giydiriyorum.
Üşüdüğünde cildi beneklenirmiş o şekilde olmuyor hiç

Ben de yapıyorum ama işe yaramıyor
Kendisi durduk yerde çıkarıyor sadece

Ayaklarını karnına götürerek egzersiz yaptır yürüyor gibi ileri geri götür karnına doğru sağ sol yap hem gelişimi içinde çok faydalı
Erkek bebeklerde özellikle ilk çocuk erkekse kolik olma ihtimali çok yüksek mis

kahvaltımı ediyorum o zaman ama üzülüyorum da
Sabah sporu gibi düşün
Ama bi arkadaş yazmış üstte haklı bak,
Rezeneli anasonlu çaylarını ihmal etme. Hem seni rahatlatır, hemalıyıdur bence bebeğin de gazını. Benim kendi gazımı alıyodu yahu bebegınkını nası almasın

Ne kadar sürdü sizde
Çoraplarını çıkartmıyorum hiç
Yatarken altı ince uzun giydiriyorum.
Üşüdüğünde cildi beneklenirmiş o şekilde olmuyor hiç
5 aylık olana kadar oluyordu, masaj yaparak atlatmaya çalıştım. Gazı çıkarınca nispeten rahatlıyordu çocuk.
Vücuduna dokununca üşüyüp üşümediği anlaşılır aslında. Üstüne icnecik bir örtü mü atsanız, gaz soğukla birlikte artar. Sabaha karşı da soğur zaten hava. Bu arada İstanbul'da yağmur yağmış serinliği İzmir'e geldi. Nerde oturuyorsunuz bilmiyorum ama hava serin bu aralar, örtün mutlaka bebeği

Ba k bebeklerde sut kabızlığı olur 9 gün bile sürer bu durum sebebi anne sütü cabuk ogutulduğu ve bağırsak bos kaldığı içindir çoğu doktor sislik yoksa karında 10 günden önce fitil verdirmez
Zira fitil bağırsak hareketlerini daha çok bizar
Kabizlikta zeytin yağlı makat masajı yaptırırlar 1 dakika kadar kurumasin tembellesmesin diye

Bursa :)
Örtüyorum tabiki
Bura da serin uzun giydirdim bu akşam
Üzerini zaten her akşam örterim

Karnı şiş oluyor yanlara doğru özellikle

Benim kızımda 66 günlük yaklaşık 1 aydır sabahları 6-7 arası hiç şaşmıyor ıkınıyor kıvrım kıvrım kakasını yapmaya çalıştığını fark ettiğimden beri o kıveanmaya başlayınca gaz masajı yapıyorum, yüzüstü yatırıp başında bekliyorum yüz üstü yattığında sancısı azalıyor rahatlıyor sonra kakasını yapıyor geçiyor bazen bu bizimde 10-11 i buluyor. Benim bebeğim kolik akşam 9-11 ağlamalarımız sabah 7 sancımız hiç şaşmıyor. Hergün rezenede içiyorum ama nafile. 3 Aydan sonra düzelecek diyor doktor inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…