- 16 Ağustos 2019
- 2.485
- 7.646
- 158
- 34
- Konu Sahibi victoryvivi
-
Ek gıda da kaka düzene giriyor sut kabızlığı yaygın bir durum çünkü anne sütü emiliyot ve posali bir yiyecekte değil sonuctaBenim kızımda 66 günlük yaklaşık 1 aydır sabahları 6-7 arası hiç şaşmıyor ıkınıyor kıvrım kıvrım kakasını yapmaya çalıştığını fark ettiğimden beri o kıveanmaya başlayınca gaz masajı yapıyorum, yüzüstü yatırıp başında bekliyorum yüz üstü yattığında sancısı azalıyor rahatlıyor sonra kakasını yapıyor geçiyor bazen bu bizimde 10-11 i buluyor. Benim bebeğim kolik akşam 9-11 ağlamalarımız sabah 7 sancımız hiç şaşmıyor. Hergün rezenede içiyorum ama nafile. 3 Aydan sonra düzelecek diyor doktor inşallah
Bizimki de kıvranıyor çok fazlaBenim kızımda 66 günlük yaklaşık 1 aydır sabahları 6-7 arası hiç şaşmıyor ıkınıyor kıvrım kıvrım kakasını yapmaya çalıştığını fark ettiğimden beri o kıveanmaya başlayınca gaz masajı yapıyorum, yüzüstü yatırıp başında bekliyorum yüz üstü yattığında sancısı azalıyor rahatlıyor sonra kakasını yapıyor geçiyor bazen bu bizimde 10-11 i buluyor. Benim bebeğim kolik akşam 9-11 ağlamalarımız sabah 7 sancımız hiç şaşmıyor. Hergün rezenede içiyorum ama nafile. 3 Aydan sonra düzelecek diyor doktor inşallah
Komple ov o sis olan yerleri hic endişelenmektedir bu fizyolojik bir durum zamanla gecicek sen sakin oldukça oda rahatlatacak kulağına fısıldar sakinlestir onu karnını o varken
Kabızlık Yok sadece sabah kaka yapmakta zorlanıyor. Adaçayı yağını deneyeceğim yarın inşallah çözüm olurEk gıda da kaka düzene giriyor sut kabızlığı yaygın bir durum çünkü anne sütü emiliyot ve posali bir yiyecekte değil sonucta
Kabızlık Yok sadece sabah kaka yapmakta zorlanıyor. Adaçayı yağını deneyeceğim yarın inşallah çözüm olur
Bizimki 3 aydır öyleBenim oğlum da öyleydi o civarlarda, araştırmıştım. Kakasını yapmaya çalışıyormuş ama poposunu kapatıyormuş yanlışlıkla. Öğrenene kdr 25-30 gün sürüyor yazıyordu. Gerçekten öyle oldu. Geçti sonra.
Ek olarak şarkılar söyleyin ve sürekli gülümseyin. Bebeğin mizacına etkisi oluyor resmen.. Kızım doğduğundan beri yüzüne hep tebessümle bakıyorum. Çok güleç bir çocuk oldu, beni görünce gecenin karanlığında bile sırıtıyor emmeye kalktığındaSakinim ben çünkü elden gelen birsey olmuyor maalesef
Panik ya da sinirli bir yapım yok
Konuşarak gezdirerek sakinleştiriyorum.
Teşekkür ederim .
Evet gülüyorum hepEk olarak şarkılar söyleyin ve sürekli gülümseyin. Bebeğin mizacına etkisi oluyor resmen.. Kızım doğduğundan beri yüzüne hep tebessümle bakıyorum. Çok güleç bir çocuk oldu, beni görünce gecenin karanlığında bile sırıtıyor emmeye kalktığında
Denemediğim bişey kalmadı her saati denedim yatmadan banyoyu denedim ama olmadı doktorumuz bir probiyotik verdi düzene giriyor gibi rahat gaz çıkarmaya başladı gece ağlamaları azaldı hafifledi 1 haftadır ilaç işe yaradı sanırımda sabahları ıkınmaları düzelmedi.Bizimki de kıvranıyor çok fazla
Biz 3 aylığa bir hafta kaldık :) ben de merakla bekliyorum
Bizimki yüz üzeri yatmayı sadece uykuda seviyor
Gün içinde yatırınca sinirleniyor
Ben de içiyorum rezene dikkat de ediyorum ama oluyor
Ben de kolik sanırdim gece ağlamalarını
Özellikle akşam 7 gbi başlardı sonra anladım ki uykusu geliyormuş
Daha erken uyutmayı denedin mi ?
Ne kadar sürdü
Neden oluyormus ?
Şimdi araştırdım ama yanlış kullanımdan kaynaklı zararlıymış. Kullanmayı bilmeyenler bebeğin yanlış kullanımla ağzına damlattıkları için zarar vermiş. Bir vakada 5-6 damla sürdüğü için sanırım adaçayı yağını 1 damla ayak tabanına sürmek gerekiyor.Ada çayı yani acı elma yağı denilen şeyi kullanmayın tehlikeli bebekler için araştırabilirsiniz. Bacaklarını hareket ettirmek çok iyi geliyor.
Evet zormuş gerçektenDenemediğim bişey kalmadı her saati denedim yatmadan banyoyu denedim ama olmadı doktorumuz bir probiyotik verdi düzene giriyor gibi rahat gaz çıkarmaya başladı gece ağlamaları azaldı hafifledi 1 haftadır ilaç işe yaradı sanırımda sabahları ıkınmaları düzelmedi.
Sanırım kolik uykuya geçememeyle birlikte bağırsak spazmının birleşimiymiş doktorumuz öyle söyledi benimde uykuya gerçekten zor geçen bi bebeğim var yanınada gaz sancısı eklenince
Ama bu sabah ıkınmaları kaka yapmayı öğrendiklerinde bitecekmiş. Çok zormuş çocuk büyütmek yahuuu.
Bebegini benim icin oper misin?
Gaz sancisidir annesi. Oyy yerim ben onu...
gaz sancisi kolik dediler ama öyle agladigi olmuyodu kivranip duruyordu yavrum.
6 ayina kadar sürmüstü bol masaj yaptim uykusunda. bacaklarini karnina bastirdim. bide doktorum bebeklerin hangi yöne ikinmasi gerektigini bilmediginden böyle oluyor dedi bana popo deligine masaj yapmami söyledi sonra ates ölcerin ucunu yaglayip cok az ucunu sokmami söyledi. cok ise yariyordu gözlügüme kadar kaka oluyordum ama cok rahat ediyordu.
ama dikkat buna karsi olanlarda var. cocuk ilerde kendi yapmayi ögrenmez filan diyorlar ama o an cagresizlikten yaptim isimede yaradi
Normal zamanda mi süreyim o anda mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?