bebeğim sağlıklı olsun :(

Fukkacumi

<3
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2017
304
317
53
33
Hanımlar merhaba. Umarım iyisinizdir.

Dün detaylı ultrasona girdim ve bebeğimin sol kalp kapakçığında parlama ve yine sol böbreğinde 3 mm genişleme görüldü. Daha önce ki gebeliklerinde başına böyle bir şey gelen var mı ? 2 doktorda endişelenecek bir şey yok, doğumdan sonra hatta doğumdan önce bile bunların düzelebileceğini söyledi ama internette yazılanlar beni çok korkuttu. Down sendromu riski artıyormuş bu durumda. 2 li test sonucum iyi çıkmıştı ama moralim çok bozuk. Lütfen bebeğim sağlıklı olsun

Son düzenleme:
2 li testiniz iyi çıktıysa endişe edecek bir şey Yok demektir moralinizi bozmayın hem dr ciddi bir şey olsa söylerlerdi pozitif olun.

Umarım sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza alırsınız

Dr düzelir demiş
Bence kötüyü anıp anıp zorlama durumları

Kaç aylık gebesiniz, hekiminiz iyi biri mi, yani mesleki olarak alanında iyi mi? Kafanıza yatmadıysa başka birine daha görünün ama kapanıyor diyorlar ise kapanır büyük ihtimal.

doktor demiş ki kötü birşey olmaz. Siz internet doktorluğu yapıp kendinizi doldurmuşsunuz. Sonra bir de buraya konu açmak tamamen internette kendi kendinizi korkutmanızın sonucu.
Ben doktora güvenemedim derseniz bunun sağlaması internet olamaz, gider başka doktora görünürsünüz.
Gereksiz bilgi kirliliği var internette. Başın ağrıdı diyelim bak internete "baş ağrısı beyin tümörünün belirtisi olabilir" haberlerini görürsün. Niye kendinize bunu yapıyorsunuz hiç anlamıyorum.

Benim oglumun da bagirsaginda parlama görülmüştü. Aynen doktor sıkıntılı bir durum yok demişti ve olmadi cok şükür.
Sağlıkla kucaginiza alirsiniz insallah

Bebeğinizin cinsiyeti erkekse böbrek ile ilgili genişleme sık rastlanan bir durum diye biliyorum dogumdan sonra hatta doguma kadar normale dönüyor. Kalp ile ilgili olanını bilmiyorum ama Rabbim hayırlısıyla sağlıkla aldırsın kucağınıza inşallah.

Evet erkek. Doktorda erkek bebeklerde sık görülüyor dedi.

Kızıma hamileyken 2'li tarama testimin sonuçları yaşıma göre yüksek çıkmıştı. Gittiğim doktor beni çok korkuttu hemen sıvı alınması lazım falan diye telaşlandırdı beni eğer eşim yanımda olmasaydı o anda ne yapıyorsanız yapın bile derdim.
sonra eşimle doktor araştırdım başka doktorlara gitti renkli ultrasona girdim. Bir sıkıntı çıkmadı Allah'a şükür. Tabi bu sırada ben de herşeyi araştırıyorum saçma şeyler okuyorum diğer randevum gelene kadar neredeyse ölü gibi gezdim. Yemek bile yiyemedim. O yüzden çok internete güvenmeyin evet araştırmak güzel ama zaten doktorunuz size gereken bilgiyi vermiş hamile halinizle kendinizi üzmeyin..

Sağlıkla alın kucağınıza ... :)

durum ile ilgili bilgim yok ama size bir tavsiye veriyim ne olursa olsun sağlıkla ilgili konuları internetten araştırmayın

sizi daha kötü yerlere götürür ki öyle de olmuş

geçmiş olsun

İkinci bebeğimde devlet hastanesinde kalpte parlama var dendi hatta çocuk kardiyolojisi olan bir hastanede doğum yap dedi bende başka bir prof Un özel muayenehanesine gittim hemde hastanede böyle böyle dediler demedim bakalım ne diyecek diye. Adam aynen şöyle dedi; kalpte ekojenik fokus yani parlama var bu önemli birşey değil söylememe bile gerek yok ama başka bir doktora gidersiniz oda söyler koskoca prof göremedi dersiniz diye söylüyorum dedi ve sonuç sağlıklı 2 yaşında yaramaz mı yaramaz bir oğlum var sizde hayırlı doğumlar.

İyi birşey söyleyen doktor mu??
Çok ilginç...
Bence doktor onemsiz birşey dediyse kesin önemsizdir. Çünkü aileler doğumdan sonra 'herseyiyle sağlıklı dediler,doktor görememiş, doktor hatası' falan demesin diye en kötü ihtimali söyler, annenin psikolojisini mahvederler hep.
Çok net hatırlıyorum,14 sene önce yaşı geç hamile kalan teyzeme ikili test sonrası down olma ihtimali yüksek demişlerdi. Tek o da değil, yaşı biraz geçkin olan etrafimdaki çoğu anneyi böyle böyle korkuttular, hepsinin de maşallah problemsiz bebekleri doğdu.
O yüzden içini ferah tut. Olumsuz birşey olsaydı doktor bunu sana mutlaka soylerdi...
Yine de ben olsam bir de başka doktora görünürdüm.

Doktoru sorun olmaz büyük ihtimalle demiş. Ha olabilir mı evet olabilir de bu ihtimal. Ama burda down sendromlu olabilir mı diye tüh vah etmek down sendromlu çocuğu olan ailelere çok büyük haksızlık olur. O yüzden içinize sinmediyse bir perinatologa daha görünün.

Hamilelikte sizi strese sokmak istemem ama benim detaylı ultrasonda da, normal ultrason çekimlerinde de kalpte parlama var korkma endiselenecek bisey yok gecer, normal demişti doktorlar ama bebegim kalp kapakciginda anomali ile doğdu. normalde 3 yaprak olması hereke kalp kapagi 2 yapraklı. Genetik birseymis. Tedavisi var çok sukur.

Demem o ki başka doktorlara da git belki anne karnında müdahale edilmesi gereken bir durum falan olabilir, dogarkenden müdahale edilmesi gereken bir durum olabilir ona göre tedbirli olursun. Hatta ben olsam cocuk kardiyologuna giderdim.

Gönlünüzü ferah tutun lütfen
Bebişiniz eminim çok sağlıklı olacak:)))

kesinlikle ailelere saygısızlık etmek veya üzmek amacında değilim. Ne olursa olsun o benim meleğim. İçimde pıtırtılarını hissediyorum. Ama taktir edersiniz ki anne adayı olarak üzülüyorum, yavrum için endişeleniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…