Uyku hijyeninden kastınız nedir? Ek gıdasını yemesi en az yavas yavas 1 saatimizi aldığı için duşuydu bakımıydı derken akşam 8.15 8.30 oluyor. Yediklerini sindirsin diye de 9 a kadar bekliyorum. Burada mı hata yapıyorum acabacocuk uyumadan durur mh canım uyku hijyenini sağlayın. 9 aylık bebek için 9da gece uykusu cok gec. en gec 8de gece uykusuna gecmesi gerek. benim oğlum 7de uykuya gecmek istiyor mesela.
uyku öncesi rutini oluşturun. su an uyku düzenini oturtmak için en uygun aylar, değerlendirin
Ne cok biliyosun. Herkesin diline pelesenk olmus seyleri ilk sizler kesfetmissiniz gibi soylemeyin.cocuk uyumadan durur mh canım uyku hijyenini sağlayın. 9 aylık bebek için 9da gece uykusu cok gec. en gec 8de gece uykusuna gecmesi gerek. benim oğlum 7de uykuya gecmek istiyor mesela.
uyku öncesi rutini oluşturun. su an uyku düzenini oturtmak için en uygun aylar, değerlendirin
Benim bebegimin de sorunu buydu; surekli oynamak istedigi icin uykuyu reddediyordu. Eger size cok duskunse, sizle oynamayi daha cok seviyorsa babasi ya da baskasi uyutsun. Siz uyutmayin. Zamanla uyku suresi artiyor ve duzene giriyor biraz daha. Benim oglum 5 yasinda hala uykusu yasitlarina gore az ama en azindan duzeni var. Ama ne zaman ben uyutsam uyumasi cok uzun surer. Cunku benimleyken uyumak istemiyor. O yuzden ben kitabini okuyorum biraz sarki soyluyorum sonra babasi uyutmaya geliyor ve o uyutuyor.Merhaba hanımlar.. Bebeğim 9 aylık oldu, 9 aydır zamanla uykusu duzene gırer dedık fakat daha fazla bozuldu. 9 aydır toplasanız 9 gun uyuyamadım. Gün içerisinde o kadar fazla yoruluyor kı başı dönüp yere düşüyor ona rağmen uyumuyor. Yere düşüyor diye sabah 9 da zorla uyutuyorum yarım saat sonra uyanıyor. 2 de zorla uyutuyorum yarım saat sonra uyanıyor. Uyanmasını nedeni hareket etme ve oyun oynama isteği.. Gece uykusuna 9 da geçiriyorum. 45 dk da bir uyanıyor. Sabah 6 da tamamıyle uyanıyor. Uyanınca duşunu aldırıyorum, bakımlarını yapıyorum, yürüyüşe çıkartıyorum. Sonrasında ben işe gidiyorum, kayınvalidem öğlene kadar bebeğe bakıyor. Kayınvalidemin benden bile daha iyş baktığına o kadar eminim ki.. Öğlen geldiğimde tekrar yürüyüşe çıkartıyorum. İlgileniyorum, oyun oynuyorum.. Aksam tekrar yürüyüşe çıkartıyorum. Eşim geldiğinde o da fazlasıyla ilgileniyor. Yine de fayda etmıyor.. Acaba bizim nasıl uyuyabileceğimiz hakkında bilgi sahibi olan var mı?
Anlayışlı ve tecrübeli yorumunuz için çok teşekkür ederim.. Bizde 4. Aydan beri dişe yoruyoruz ama maalesef görünür de hiç bir emayesi yokUyku rutini uyku düzeni oluşturdum diyenleri pek fazla önemsemeyin bence her bebek rutin kabul etmez bebeğin doğuştan gelen bir yapısı vardır evet yapın uygulayın ama olmuyorsa da kendinizi kötü hissetmenin anlamı yok . 9 aylık Bebek diş sancısı geçiriyor olabilir veya ek gıda sürecinde olduğu için yediği besinlere alışma süreci geçiriyor olabilir illa bir sebep olmasına da gerek yok bazen sadece emme ihtiyacı sıcak güven duyma ihtiyacı için bile uyanabilir. Şuan bahsettiğiniz durum açıkçası diş gibi geldi çenesini kontrol edip gerekirse rahatlatıcı uygulama yapabilirsiniz. Soğuk uygulama veya organik jel olabilir ağrısı varsa Ağrı kesici de verebilirsiniz çünkü nasıl yetişkin birisine Ağrı kesici verilebilmesi mümkünse Bebek içinde geçerli tabi ki miktarı ve çeşidi bebeklere uygun olacak şekilde. Herkes kendi tecrübelerinden yola çıkarak yazıyor tabiki ancak anne babaların çabasından çok bebeğin kabul edip etmemesiyle alakalı durumlar. Mesela benim çocuğumun süreci sizinkine benzer anlayabiliyorum sizi
Sabah 6 kalkışa gore gece 9 cok gec sbah 6da kalkan bebek engec 8.30da ilk uykuda olmalı erken uyanınca uykuya dönmeye calıstırılmalı. Uyku aaralkları maks 2.5 saat olacak seklde 3 uyku 3 yapmyosa 2 uyku. Aksam 6da geceye gecmeli sızın bebegnz saglksal problem yoksa sızın yanls tutumunuzdan uyumuyor uyku olayı bebeklerde dk işidir kızıma desteksiz uyku ogrettm. Ve 1dk ble gecktrmedm uykuya 8aylkken aksam 6 sbah 6 uyurdu. Yorgun yatışlar tamammen kaostur. Buradan anlatamam cok uzun sürer maalesefMerhaba hanımlar.. Bebeğim 9 aylık oldu, 9 aydır zamanla uykusu duzene gırer dedık fakat daha fazla bozuldu. 9 aydır toplasanız 9 gun uyuyamadım. Gün içerisinde o kadar fazla yoruluyor kı başı dönüp yere düşüyor ona rağmen uyumuyor. Yere düşüyor diye sabah 9 da zorla uyutuyorum yarım saat sonra uyanıyor. 2 de zorla uyutuyorum yarım saat sonra uyanıyor. Uyanmasını nedeni hareket etme ve oyun oynama isteği.. Gece uykusuna 9 da geçiriyorum. 45 dk da bir uyanıyor. Sabah 6 da tamamıyle uyanıyor. Uyanınca duşunu aldırıyorum, bakımlarını yapıyorum, yürüyüşe çıkartıyorum. Sonrasında ben işe gidiyorum, kayınvalidem öğlene kadar bebeğe bakıyor. Kayınvalidemin benden bile daha iyş baktığına o kadar eminim ki.. Öğlen geldiğimde tekrar yürüyüşe çıkartıyorum. İlgileniyorum, oyun oynuyorum.. Aksam tekrar yürüyüşe çıkartıyorum. Eşim geldiğinde o da fazlasıyla ilgileniyor. Yine de fayda etmıyor.. Acaba bizim nasıl uyuyabileceğimiz hakkında bilgi sahibi olan var mı?
Çok mantıklı.. Kayınvalim de aslında kendi uyuttuğu sırada sorun yaşamadığını söylüyor.. Peki sizce ben bebeğe hiç görünmeyeyim mi yoksa bakımlarını yaptıktan sonrasında mı eşime uyutması için vereyimBenim bebegimin de sorunu buydu; surekli oynamak istedigi icin uykuyu reddediyordu. Eger size cok duskunse, sizle oynamayi daha cok seviyorsa babasi ya da baskasi uyutsun. Siz uyutmayin. Zamanla uyku suresi artiyor ve duzene giriyor biraz daha. Benim oglum 5 yasinda hala uykusu yasitlarina gore az ama en azindan duzeni var. Ama ne zaman ben uyutsam uyumasi cok uzun surer. Cunku benimleyken uyumak istemiyor. O yuzden ben kitabini okuyorum biraz sarki soyluyorum sonra babasi uyutmaya geliyor ve o uyutuyor.
Hepsini izledim, okudum, denedım yok olmuyor. 7 de uyutsam 7.15 de oyun oynamaya baslıyor. Tekrar uykuya döndürsem çığlıklar atıyor. 8 de denesem tekrar aynı sonuc. 7-8-9...12-1 kacta uyutursam şaka yapar gıbı 6 da uyanıyorSabah 6 kalkışa gore gece 9 cok gec sbah 6da kalkan bebek engec 8.30da ilk uykuda olmalı erken uyanınca uykuya dönmeye calıstırılmalı. Uyku aaralkları maks 2.5 saat olacak seklde 3 uyku 3 yapmyosa 2 uyku. Aksam 6da geceye gecmeli sızın bebegnz saglksal problem yoksa sızın yanls tutumunuzdan uyumuyor uyku olayı bebeklerde dk işidir kızıma desteksiz uyku ogrettm. Ve 1dk ble gecktrmedm uykuya 8aylkken aksam 6 sbah 6 uyurdu. Yorgun yatışlar tamammen kaostur. Buradan anlatamam cok uzun sürer maalesefuyku duzenı ıcn bi suru video var guzel bir düzen olusturmak gec degl.duzene takılmayın diyenlere takılmayn asıl aylarca uykusuzkalan arkadaslarm sayemde dedkler o uyguladı ve hala bebekleri misler GB uyur. Arada aksama olur diş vs ama 9aydır uyumuyor dyorsunuz diş9ayda ckmaz hep bahane onlar
Biyerde eksiklik vardır mutlaka. Herşeyin cozumj var uykuya döndürmek için baba girsin ve tavız vermeyinHepsini izledim, okudum, denedım yok olmuyor. 7 de uyutsam 7.15 de oyun oynamaya baslıyor. Tekrar uykuya döndürsem çığlıklar atıyor. 8 de denesem tekrar aynı sonuc. 7-8-9...12-1 kacta uyutursam şaka yapar gıbı 6 da uyanıyorsabah alarm olarak kullanıyoruz artık bebeği..
Size anlatayım mesela benim kızım gerçekten hissediyor babasının kapıdan girdiğini veya o gün mesaiye gitmeyeceğini ona göre davranıyor örneğin benim salı günüm boş normalde akşam 10 da uyuruz beraber ama salıya eşimin nöbeti yoksa evdeyse babasıyla oynamak için oturur 12 ye kadar. Ha şöyle bir şeyde söyleyeyim benim kızım 24 aylık ve 24 ayda hiç sabah 8 de uyandığını görmedim . Yapısı böyle hiç zorlamadım da uykusunu terbiye etmeye çalışmadım çünkü her kural her bebeğe uymaz . Şimdi ikizleri olan bir arkadaşımız var bakın aynı şeyi yiyorlar aynı şeyi oynuyorlar aynı yerde aynı hatayı yaşıyorlar ama düzenleri uyku saatleri sevdikleri tamamen farklı İkizler bile birbirinden farklıysa bir başkasının çocuğu ile bizimki arasında dağlar kadar fark vardır. En basitinden ben gündüz uykusunu azaltmak için bir dönem çabaladım ama kızım çok mutsuz oldu çünkü o gündüz 2 saat uyumayı seviyor huyu bu akşam da bizimle oturur tüm aile ilgileniriz . Herkes kendine doğru geleni yapıyor size de iyi ve doğru gelen neyse onu yapacaksınız en önemli şey sağlık sorunu olmaması bakın Ağrı sızı diş ateş kabızlık ishal sindirememe pişik bunlar yoksa keyfi yerindeyse zaten ortada sorun da yokAnlayışlı ve tecrübeli yorumunuz için çok teşekkür ederim.. Bizde 4. Aydan beri dişe yoruyoruz ama maalesef görünür de hiç bir emayesi yok. Rutinlerimiz de doğduğundan beri hep aynı şekilde ilerliyor. 6. Ayında ek gıda serüvenimiz ile saatler de değişiklikler oldu sadece . Hanımefendimizi ailecek fazla şımartıyoruz. O da hep şımarmak istiyor bence . Gözleri kapalı olsa bile hala eli ayağı durmuyor; yaramazlığa, oyuna devam ediyor, . Dün gece eşim ''biraz uyuyalım bari'' dıye bebeğimizden rica edince üzüldüm.. Daha farklı nasıl bir yol izleriz aklımıza gelmıyor artık. Çok fazla ilgi gördüğü için uyumak istemiyor olabilir mi acaba
Anladım.. Belkı de yeni hayatımızı artık düzene oturtmak için, saat konularına takılıyor ve sorun yasıyorumdur.. Haklısınız.. En iyisi bebeğimin mutluluğuna göre ilerlemeye devam etmek olacakSize anlatayım mesela benim kızım gerçekten hissediyor babasının kapıdan girdiğini veya o gün mesaiye gitmeyeceğini ona göre davranıyor örneğin benim salı günüm boş normalde akşam 10 da uyuruz beraber ama salıya eşimin nöbeti yoksa evdeyse babasıyla oynamak için oturur 12 ye kadar. Ha şöyle bir şeyde söyleyeyim benim kızım 24 aylık ve 24 ayda hiç sabah 8 de uyandığını görmedim . Yapısı böyle hiç zorlamadım da uykusunu terbiye etmeye çalışmadım çünkü her kural her bebeğe uymaz . Şimdi ikizleri olan bir arkadaşımız var bakın aynı şeyi yiyorlar aynı şeyi oynuyorlar aynı yerde aynı hatayı yaşıyorlar ama düzenleri uyku saatleri sevdikleri tamamen farklı İkizler bile birbirinden farklıysa bir başkasının çocuğu ile bizimki arasında dağlar kadar fark vardır. En basitinden ben gündüz uykusunu azaltmak için bir dönem çabaladım ama kızım çok mutsuz oldu çünkü o gündüz 2 saat uyumayı seviyor huyu bu akşam da bizimle oturur tüm aile ilgileniriz . Herkes kendine doğru geleni yapıyor size de iyi ve doğru gelen neyse onu yapacaksınız en önemli şey sağlık sorunu olmaması bakın Ağrı sızı diş ateş kabızlık ishal sindirememe pişik bunlar yoksa keyfi yerindeyse zaten ortada sorun da yok
ben mesela saat 5te aksam yemeğini yediriyorum. yarım saat dısarı çıkıyoruz biraz yürüyoruz. eve geliyoruz zaten artık uykusu gelmis oluyor. banyo yaptırıp yatırıyorum. zaten emerek uyuduğu için erken yedirmem sorun olmuyor.Uyku hijyeninden kastınız nedir? Ek gıdasını yemesi en az yavas yavas 1 saatimizi aldığı için duşuydu bakımıydı derken akşam 8.15 8.30 oluyor. Yediklerini sindirsin diye de 9 a kadar bekliyorum. Burada mı hata yapıyorum acaba
ablamm, bugün doktora gir o da aynı seyi söyleyecek.. ne bekliyorsun iksir mi hazırlayayım? ama yok, siz şak diye oyun alanından alıp yatağa koyduğunuz cocugunuzu uyutacak sihirli bir yol arıyorsunuz herhalde. benim de bebeğim var.. doğru herkesin diline pelesenk olmus bu seyleri yaptım bebeğim doğduğundan beri ve 2.ayından beri güzel uyuyan bir bebeğim var. burda tavsiye isteyen bir anneye de kendi deneyimimden yola çıkarak yorum yapıyorum.Ne cok biliyosun. Herkesin diline pelesenk olmus seyleri ilk sizler kesfetmissiniz gibi soylemeyin.
Bazı bebekler uyku sevmiyorcocuk uyumadan durur mh canım uyku hijyenini sağlayın. 9 aylık bebek için 9da gece uykusu cok gec. en gec 8de gece uykusuna gecmesi gerek. benim oğlum 7de uykuya gecmek istiyor mesela.
Yani deneyimleyerek bir yol buluyorsun. Kesin sende de ise yarar demiyorum ama benim tek bulabildigim yol bu. Bebege gorunmemezlik yapma, sonra seni gorme umuduyla yine uyumaz bence. Bakimlarini yap, uyku oncesi rutinininde ne yapiyorsan onu tekrar et, sonra simdi baban seni uyutacak de mesela op yanindan ayril. Ilk bi kac zaman yine uykuya direnebilir. Ama bu durumu ogrenince uyur belki. Benimkini hala ben uyutamiyorum. Bebekkenden ayni sizinki gibi yorgunluktan sersemlerdi gun icinde ama yok yine uyutamazdim. Sonra esime artik deliricem uyutamiyorum falan diye cok soylenince o devreye girdi ben uyutayim diye. Onla daha hizli daldi uykuya ve o devam etti. 10 aylik olduktan sonra uyku suresi artti ve uykuya daha hizli daldi cunku uykuya direnmiyordu. Benim cikarimim su kendi cocugumla ilgili; beni surekli aktivite yaptigi eglence merkezi gibi goruyor ve uyumak istemiyor. Surekli oynamak ya da biseyler yapmak istiyor benle. Bir de uykuya gercekten direncli bir cocuk. Yasitlarina gore uyku ihtiyaci az; bazi cocuklar boyle oluyor.Çok mantıklı.. Kayınvalim de aslında kendi uyuttuğu sırada sorun yaşamadığını söylüyor.. Peki sizce ben bebeğe hiç görünmeyeyim mi yoksa bakımlarını yaptıktan sonrasında mı eşime uyutması için vereyim
Yavrum, senin bebe zaten uyuyan bebe. Bak kendin diyon aksam 7de uyuyo diye. Belki sen onu tutup yatagina koymasan bile oldugu yerde kendi uyuyakalacak. O yuzden zaten hic uyku problemi olmayan bebelere analik yapanlarin “ben soyle yapiyorum oluyo” diye anlattigi her yerde soylenen anlatilan yazilan klasik seyleri tekrar bi de bunu ilk defa kendi yapiyomus gibi sunmasi sinir bozucu oluyo artik. Birak bu sorunu yasayanlar anlatsin bakalim; bak sen kendin diyon 2. Ayindan beri uyuyan bir bebegim var diye. Haa bi de ilk mesajda demissin ya uyumayan bebek mi olur diye; oluyo iste. Sen kendi bebeginden yola cikip her bebegi ayni saniyosun.ablamm, bugün doktora gir o da aynı seyi söyleyecek.. ne bekliyorsun iksir mi hazırlayayım? ama yok, siz şak diye oyun alanından alıp yatağa koyduğunuz cocugunuzu uyutacak sihirli bir yol arıyorsunuz herhalde. benim de bebeğim var.. doğru herkesin diline pelesenk olmus bu seyleri yaptım bebeğim doğduğundan beri ve 2.ayından beri güzel uyuyan bir bebeğim var. burda tavsiye isteyen bir anneye de kendi deneyimimden yola çıkarak yorum yapıyorum.
size özgün fikir borcum mu var? üsluba bakın bi kere! egonuzun tatminini başka birinde arayın, ben sizi aşarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?