Bebeğim uyumuyor

eylulum81

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2011
142
1
46
İstanbul
selam canlar.kızım 6 aylık oldu.düzene girer dediler ama ben düzenden çıktım düzene giren bişe yok.anne sütü yanında ek gıda alıyor.gece uyutmaya çalışmadan önce gece maması veriyorum gazını çıkarıyor suyunu da içiyor.ama uyku yok.gece 1,2,3...yok allah yok.10 dk dalıyor yerine alayım derken açıyor gözleri daha da uyumuyor.beşiğinde sallanmak istemiyor.ayağımda sallaaaa saaalllaaaa saaallllaaa ne ayak kaldı ne bacak ne de sinir....lütfen yardım edin var mı benim gibi olan.ne yapmalıyım.nasıl uyutmalıyım yada uyku düzeni sağlamalıyım.tecrübeli anneler duyun beni nolurrr...

sağlık problemi yoksa tamamen birazcık sabırla bu sorunu çözebilirsin.... öncelikle şu soruyu sor kendine;'' ayağımdan inince hemen niye uyanıyor?'' .......... yanıtı çok basit annesi; senden senin yanından ayrılmak istemiyor... tüm bebekler uyurken annelerini 5 duyusuyla yanında hissetmek istiyor... öncelikle gece koynunda uyutmaya başla.... sonra gün içinde çok sık ama çok daha sık öp, kokla, sevgi sözcükleri fısılda.... stresini nasıl algıladığını tahmin bile edemezsin... o yüzden hep sakin hep pozitif... onun çok özel olduğunu hissettir gün boyunca.... gecede koynunda olsun... bak nasıl değişecek uyku terörü....

teşekkür ederim 35papatya.yanında yatayım derken ya bana alışırsa,yani benle yatmaya..kardeşimden biliyorum 1.sınıfa kadar annemle yattı ((

uykusu düzgün olan bebek var mı acaba? benimki de 7 aylık oldu. doğduğundan beri uykumuz problemli. uykusunu bir türlü alamıyor. uyuyor uyanıyor hala uykusu var. uyutmak da çok zor ağlaya ağlaya uyur.
bi de gün içinde çok az saat uyuyor. toplamda dün hesap ettim sadece 10.5 saat uyumuş. az değil mi yaa? oooofffff çok zor. şöyle uykucu bi bebeğim olsaydı keşke. kendim de uykuyu o kadar çok severdim ki. artık iyice zombiye döndüm.

gülnihalcim inan bende uykıuya çok düşkünüm bu bebe nie bana benzememiş(( ben de hesap ediyorum 11 saaati geçmiyor günde.nasıl büyüyecek bilmiyorum bu uykuyla

Bebeğiniz sanırım kendi kendine uyumayı öğrenmemiş,rem uykusuna dalmadan da sık sık uyanırlar bu esnada tek başına uykuya dalmayı öğrenemediklerinden sürekli uyutulmak isterler.

Bunun için çözüm,uyku saatlerin düzenli not edip her gün aynı saatte uyutmak ve bunun yanısıra uyku rutuni oluşturmak ancak kötü olan buna 4 aylıkken başlamış olsaydınız kolay olurdu...Açıkcası biraz geç kalmış olmak bebeğinizin alışkanlıklarını yıkmak açısından oldukca zor olur.

Nacizane tavsiyem, ayağınızda sallıyorsanız ya da yatakta sallıyorsanız her geçen gün sallamayı azaltarak pışpışlamaya geçin bu süreçte sallamayı unutturun...Tabi bu arada sakinleştirecek bir müzik dinletin, zamanla pışpışlamayı azaltın masalını okuyun ve odadan çıkın...5dakika ağlamasına müsade edip eğer susmazsa 5 dakikalık peryodlar eşliğinde yanına gidin,kucağınıza almadan sakinleştirin ve tekrar çıkın...Bu bazen bir saati bulabilir ancak sabırlı olun...Gitgide azalacaktır...Bir hafta ya da iki hafta sonra kendi kendine uyuyan bir bebeğiniz olur kanaatimce...

Bunlar sabırla yapıldığı taktirde netice alırsınız,zira ben oğlumda sıkıntı yaşamıyorum çok şükür...

Tabi en önemli nokta bunları uygulamak için bebeğiniz şimdiye kadar kendi odasında uyumuş olması lazım,anne babayla uyuyan çocuklar için yatır kaldır yöntemi malesef olumlu sonuç vermez.

Kolaylıklar dilerim...

Oğlum bu ay yaşına giricek doğduğundan beri hiç düzenimiz oluşmadı maalesef...İlk zaamanlar dr gittiğimde muaynehanede yazan yeni doğan bebekler günde 16-18 saat uyur yazısı beni bunaalım sokardı:) benimki günde 2 yad 3 saat uyur buda kesintisiz olmazdı (( ama insan herşeye alışıyor

Ben de oğluma Milupa'nın Rezene çayından verirdim gece uyumadan önce, biraz işe yaramıştı

bide bizim evde televizyon sadece gece yatarken kapanır, tüm gün açıktır
doktora oğlumun çok geç uyuduğunu söylediğimde, televizyon çok mu izliyo demişti
televizyonun çok etkisi varmış

seninki de izliyo mu?

yorumlar için tşkkr edrim.bebeğim tv izlemiyor reklam bile cazip gelmiyor.gece cayı yapıyorum ama içiremiyorum inanın 1 haftadıe su içmedi.yok içmiyor.nasıl suyu sevdireceğim onuda bilmiyorum.çok sıkkınım canlar.sanırım geç kaldım uyku düzni için ama zararın neresinden dönersem kardır dimi,bi an önce başlamalıyım.dün denedim çok ağladı kıyamadım,5 dk da bi yanına gittim ama yok alıştırcam inşallah sabır ile...

iyi bir gece uykusu için,

gece ışıklar kapalı olacak,
kesinlikle bebekten başka gezinme,herhangi bir iş yapma,tv seyretme olmayacak,
bebek uyurken %100 sessizlik sağlanacak,
bebek beslenmek için uyandığında bile onu yatağından alıp besleyip,hiç konuşmadan,ninni söylemeden,hatta göz teması kurmadan besleyip tekrar uyutmak,

tüm bu ortam sağlanırsa bebek gece olduğu bilincini kavrıyor,
en fazla 40 gün içinde bebeğiniz kaç aylık olursa olsun,bu uygulamayla bebeğinizi düzene sokabilirsiniz inşallah...

inşallah, teşekkür ederim.uykuya dalamıyor hadi daldı diyelim 10 dk sonra hiiiç uyumamış ggibi açıyor gözleri sevinç edasında..

inşallah, teşekkür ederim.uykuya dalamıyor hadi daldı diyelim 10 dk sonra hiiiç uyumamış ggibi açıyor gözleri sevinç edasında..

en azından gece uykuları için söyleyeyim,eğer sessizlikte,bir ışık yoksa,iletişim kuracak,kendisini oynatacak birileri yoksa mecbur yeniden uyuyacak,
ben ikizlerimi 7 aydan itibaren deliksiz bu yöntemle uyuttum Allahın izniyle,maşallahh..

maşallah.ortamda ışık ses yada dikkat çekecek bişey olmuyor.salllaa saallla bıktım inanın.bırakınca gülücükler atıo kendini kaldırmaya çalışıyor...

ben sabırla denedim ve başarılı oldum,inşallah sen de güzel geceler geçirirsin canım..

cnm gündüzleri elinden geldiğince az uyutup gece uykularına yönelmesini sağla..gündüz çok uyuyorsa gece uykusu gelmez....koynuna al demiş arkadaşlar ama o zamanda ona alışırsa işin daha zor olur..uykusu gelmeden yatırma oyalamaya çalış gündüzleri..belki gecesi gündüze dönmüştür..birde elinden geldiğince kafasını çok fazla sallayıp sersem etme...hemen uyanıp gülüyor dediğine göre uykusunu alıyor çocuk bence ondanda gece uyumuyor..:26:

canım gündüzde uyuduğu toplasan 1 saat.gece 2 ,2,5 tan önce dalamıyor,uyusa bile 15 dk geçio açıo gözleri.hadii sar başa...salllaa saalllla.yanlış yapıyorum salllamakla ama napayım.yanına yatmıyorum alışmasın bana.ama uyumuyor yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…