Bebeğim uyumuyor

Muevete

Baloğlum...
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
3.955
7.113
358
Merhabalar...
Konu başlığı net ama ben içimi dökmek istiyorum. Bebeğim 6.5 aylık sürekli sallayarak uyutuyorum ve yatağına koyduğum an uyanıyor... ne ev işi yapabiliyorum ne yemek bazı zamanlar tuvalete bile gidemiyorum. Her yolu denedim karnı tok gazını çıkartıyor ama hiç bir şeyle oyalanmiyor çok bunaldım çok yoruldum 6.5 aydır hiç bi şekilde bi adım ileri gidemedik. Uyanık olunca ağlıyor ne yapayım artık ben ne yapmalıyım kafayı yemek üzereyim. Geceleri meme ağzında huzursuz uyuyor ne olur akıl verin var mı benim gibi olan başka biri?

Ben varım.
Yavaştan uyku eğitimine başlamam lazım, doktorum ısrarla söylüyor ama bebeğim 1 saat kesintisiz ağlayabilir zaten.
Bu sebeple uyku koçlarından yardım almayı düşünüyorum.

Dr a git canim. Belki bir alerjisi, idrar yollarinda yada kanda enfeksiyonu olabilir.. Senin anlamadigin ama onu rahatsiz edebilecek birsey..

Uyku eğitimi ile ilgili dünya kadar video ve yazı var internette. Bir göz atsanız. Sallamak yanlış ama madem alıştı, sallanan ana kucağı alsanız?

Ben varım.
Yavaştan uyku eğitimine başlamam lazım, doktorum ısrarla söylüyor ama bebeğim 1 saat kesintisiz ağlayabilir zaten.
Tracy hogg diye birinin kitabı var okudum, okumadıgim blog kalmadı kimden destek alacaksınız bana da adres yada telefon atın ben 1 hafta sabredebildim uyku eğitimine nasıl ağlıyor canım yanıyor resmen agladikca

Dr a git canim. Belki bir alerjisi, idrar yollarinda yada kanda enfeksiyonu olabilir.. Senin anlamadigin ama onu rahatsiz edebilecek birsey..
Eşim de doktor gittik doktora oraya gidince de çocuk doktorunun steteskobuyla oynuyor hiç bi sıkıntısi yokmuş gibi davranıyor bir görseniz doktor bize salak muamelesi yapıp geri gönderiyor.bu çocuğun hiç bişeyi yok diyor
Yine de bi idrar ve kan testi yaptırayim
Uyku eğitimi ile ilgili dünya kadar video ve yazı var internette. Bir göz atsanız. Sallamak yanlış ama madem alıştı, sallanan ana kucağı alsanız?
Hani bu şarjlı beşikler varya kendi kendine sallanan aldık 2 gün uyudu sonra çığlık çığlığa çok mu inat yoksa ben mi annelik yapamıyorum bilemedim. Depresyona girdim denemedigim yol kalmadı

Tracy hogg diye birinin kitabı var okudum, okumadıgim blog kalmadı kimden destek alacaksınız bana da adres yada telefon atın ben 1 hafta sabredebildim uyku eğitimine nasıl ağlıyor canım yanıyor resmen agladikca
Hogg yöntemi maalesef çok etkili olmuyor.
Hep duyumlarım Ferber yönteminin 1 haftada işi bitirdiği.
Doktorum da kontrollü uzaklaşma yani West yöntemini öneriyor çünkü zaten bebeğim durmadan ağlayabilir, bu sebeple bize Ferber işlemez gibi.
West yönteminde dönence, pışpışlama ve çok ağlarsa kucağıma almama müsade etti.
Şuan daha başlamadım ama uyur gibi olunca yatağına yatırıyorum sadece, orada pışpışlayarak deniyorum.
Ayakta sallamayı bıraktım, sadece kucağımda sakinleştirerek yatırıyorum.
İnternetten uyku eğitim danışmanı olarak arattığınızda birçok site ve danışman karşınıza çıkıyor.
Ben mail yoluyla biriyle iletişime geçtim, paketleri var.
Kendinize uygun olanı deniyorsunuz.
Şuan karar verip satın almadım ama ilk 10 gün içerisinde deneyeceğim.
Sizi çok iyi anlıyorum, 1 dk bebekten uzakta kalamadan yaşamaya çalışmak, sadece nefes almaktan ibaret.
Vücudum 10 yıl yaşlandı ruhum ise 20 yıl yaşlandı ve bunun çözümü neye bedelse ödemeye razıyım ben artık.

Ozellikle anne sutu alan bebekler bu sekilde ben anladim artik
Oglum 15,5 aylik, ilk 3 ay dediginiz gibiydik. Direndim sallamadim ama memeye cok bagimli oldu bu sefer de. Her cocuk ozeldir,sizin cocugunuzu siz anlarsiniz. İnsallah buyudukce alisir yataginda uyumaya. Benim tahminim emekleyince olumlu yonde degisiyorlar ve akabinde yuruyunce zaten yorulup uyuyorlar
Allah saglikli uzun omurler versin insallah bebisinize

Bizde öyleyiz.. memede emmiyor.. gece dayan mamaya,kalk mama yap.. gündüz ayakta uyur bırakınca uyanır. Bi gece eşim sallamadan uyutucam sen karışma dedi. Yatırdı yanına pış pış siye diye uyuttu :) hiçte ağlamadı.. benim kızım kesintisiz 3 saat ağlar diyordum.. gündüz aydınlıkta etrafta ilgi çeken şeyler olduğu için sallanmadan uyumuyor ama gece uykusunda sallanmayı bıraktık. Daha dur diş dönemi başlayacak,sabaha kadar ayağımda uyuduğunu bilirim..
çok zor,sabret.. büyüyecekler..

Benim kızımda öyle sürekli mızılıyor uyumuyor tam uyutuyoruz hemen uyanıyor 10 aylık oldu doğduğundan beri öyle

Aynen 7 aylik olmak üzereyiz. Gündüz kızım çok az uyuyor o da ayagimda salladığım için . Sallamayı bıraktığım an uyaniyor. Napcaz bilmiyorum

Dis geliyor olmasin?
gunduz uykularini o kadar kafaya takmazdim ama gece uykusunu rituele baglamakta fayda var.
gunduz ayakta,bebek arabasinda ya da kucakta da farketmez ama aksam surekli ayni sekilde uyutun.
ben oglumu banyo yaptirirdim hergun,ardindan uyku tulumunu giydiririr besler yatirirdim.
3 aydan sonrada yanina uyku arkadasini koymaya basladim,ona sarilarak uyumaya alisti,3 yasina geldi uyku arkadasini alip yataga kosuyor.
gunduzleri ayagimda da salladim kucagimda kimildamadan 2 saatte uyuttum,zaten 1 yasindan sonra gunduz uykulari 2 ye sonrada 1e dusuyor.

Benim oğlum 2,5 yıl gece ve gündüz kesintisiz ağladı, ne doktor ne bitkisel ilaç ne uyku eğitimi hiç bir şey fayda etmedi. Saatlerce uğraşmaya rağmen öğle uykusu 7 dakikayi geçmezdi. Hala da uykuyu pek sevmez. Ama kızım otururken bile uyur, hatta imkanı olsa yatağa bile gitmez yada yataktan cikmaz.
Her çocuk farkli. Emziriyosaniz yediklerinize dikkat edin, hazır mama ise farklı marka kullanin. Bebeğin karnını saat yönünde ovalayin. Ve mutlaka sabırla uyku eğitimi deneyin. 4-5 gün sonra sonuç vermeye başlayacaktır.
Size Allahtan sabır diliyorum

Yok cnm yaaa bununuyku eğitimiyle bilmemnesiyle alakası yok.Bnimde oğlum var 6.5 aylık ne gündüz uyuyo ne gece.Gece uyusa 10 dk da bir uyanıyo çığlık çığlığa.Altı temiz,karnı tok e gazı da yok.Bazen durup dururken bile alışkanlık edinmiş ağlamasa da huysuzlanıyo.Ne wc gidebiliyorm ne temizlik ne yemek.Sürekli kucak istiyo gibi yapıyor bazen.Oturunca bile kucağına alıp ciyak ciyak ağlıyo.Banada fenalık geldi artık.Bugün sesime alt komşu geldi ne oldu iyimisin diye.Biri gelir gıkı çıkmaz e bu çocuk duruyo ya derler bide akıl verirler.Onlar gider yine sar baştan.Yalancı çıkarsın.
Bnm oğlanın bide iştah problemi başladı herşey bitmiş gibi.Annelik yapamıyorum desem değil,ablasını da büyüttüm.Onda hiç yoktu uyku problemi.Yatağına koyardım kendi uyurdu.Anladım ben artık böyle geldi böyle de gidicek.Huysuzluğu nu şimdiden belli etti sevgili oğlum...

Ben varım.
Bebeğine boş yere eziyet etme zamanla düzene giriyor uyku saatleri. Gece besliyorsan onu kesmeyi deneyebilirsin kaç aylık bilmiyorum ama daha az uyanır en azından

Yalnız olmadığımı görmek beni mutlu etti.
Şu saat oldu yorulsun diye yapmadığımız kalmadı, hala cin gibi.
Günde 9 saatten fazla uyumuyor ve ben artık doldum, taştım.
Uyuyunca zaten sabaha kadar en az 7 kere kalkarız hepsi de çığlık çığlığa.
Offf, annelik zaten zor ama sorunlu bebek ikize bedelmiş...

5 yasinda oldu hala uyumak icin diretiyor...yok hicbir cozumu maalesef...su.an sinirliyim sabir etmek cok zorrr..rabbim saglik sihhat versin

Benimde oğlum 5 bucuk aylik inanın bu uyku ne yoruyor insani
Gunduz en fazla yarim saat uyuyo her uyuttugumda yada daha kisa daha uzunu nadir
Gecede 1 saat bazen 2 saat salliyorum koyuyorum uyaniyo 10 da veya 10 bucukda basliyor uyutma 12 de artk pes edip uyuyor gecede uyaninca salliyorum cok zormus yaa

Bebeğine boş yere eziyet etme zamanla düzene giriyor uyku saatleri. Gece besliyorsan onu kesmeyi deneyebilirsin kaç aylık bilmiyorum ama daha az uyanır en azından
Oğlum 6 aylık oldu tam.
Beslenme alışkanlığı yoktu ama şu son 2 aydır doğru düzgün bir şey yemediği için uyurken yediriyorum.
Açlıktan uyanmıyor ki, mamayı veriyoruz almıyor.
Diş desem, iki tane çıkarttı bile.
Doğduğu günden beri bu böyle.
Yenidoğan bebek uyumaz mı ya, uyumuyordu.

Maşallah dişler çıkmış. Benimki de altı aylık olmak üzere. Ilk bir ay benimki de gündüz uyurdu gece en erken üçte yatardı. Şimdi on iki buçuk bir gibi uyuyor sürekli kalkıyor. Gündüz uykusu bir ara hiç yoktu. Son bir aydır yaklaşık yarım saat uyuyor.günde İki kere falan. Mucize gibi geliyor. Ama benim ılk kızım da böyleydi. Altı aydan sonra yavaş yavaş gündüz uyumaya başlamıştı. Onda çok takıyordum uğraşıyordum uyku eğitimi falan da denedim. Ikinci de düzene girmesini bekliyorum. Girmezse de huyu böyle demekki dicem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…