Aynen katılıyorum her cümleye. Evime aniden misafir gelse yüzüme tükürür bu pislik ne diye. Yapamıyorum amaMaşallah Allah bağışlasın.
Umarım sizin gibi olur bizim de.
Ve maalesef benim bebeğimin huyu böyle hem aksi hem huysuz hem uykusuz.
Doktorumuz da diyor, gergin bu çocuk diye.
Gündüz zorla ben de 20 dkdan 2 kere uyutuyorum.
Aslında uyumaması bir şey değil, durmuyor ki.
Sürekli ağlama, kucakta gezme, yemeği reddetme vs.
Yani yolunda giden hiçbir şey olmayınca, bari uyusun da bir totomu koyuvereyim şuraya diyorum.
Evimde yemek haftada bir pişiyor artık, o da yapabilirsem.
Banyo desen ben 2 kere duş alan insandım şimdi kokuyorum resmen.
Evin halini görseniz, aklınızı oynatırsınız, o derece dağınık.
Yani onun uyuması demek, benim insanı yaşama bir nebze de olsa dönebilmem demek.
12 de zorla uyuttuk, 3 kere daha kalktı şu son yarım saatte.
Neler yapıyorum bir bilseniz ağrı kesici de veriyorum aynı tas aynı hamamCanı rahat olsa muhakkak uyur bir problemi vardır belki kulağına su kaçmış da olabilir çok rahatsız eder yine de doktora baş vurun baktınız birşey çıkmadı oynayın vakit geçirin aklınızı işe vermeyin iş elbet yapılır yorulunca mutlaka uyuyacaktır
Biz de kullanıyoruz çok faydası oluyor. Arada bir çok az kusuyor bazenDoktorunuza danışın reflü yu motilium kullanıyoruz biz de reflü için kusmasi azaldı
Aminn..benim bebeğim de 6.5aylık biz de yapışık yaşıyoruz tuvalete bile beraber gidiyoruz..şimdi zararlı diyen olacaktır belki sen de öyle düşünüyorsun ama yürüteç al istersen belki severAmin Rabbim bebişlerimize sağlık ve huzur versin. Anne sütü alıyor benimle uyuyor yapışık dolaşıyoruz dogurmadim resmen hala karnımda
Ben arada bir alıyorum keşke haftalık alabilsem ben de hiç bir şey yapamıyorumİmza kampanyası baslatalim bebeği durmayan insanlara devlet temizlikçi göndersin yemin ederim insanlıktan çıktım
Aldım almaz olur muyum hiç bir umut işte ama yok 10 dakika bile durmuyor tuvalete gidince yürütece koyuyorum tuvaletin kapısına koyuyorum onu da sesimi duyuyor çıkınca hemen almam için uğraşıyor.Aminn..benim bebeğim de 6.5aylık biz de yapışık yaşıyoruz tuvalete bile beraber gidiyoruz..şimdi zararlı diyen olacaktır belki sen de öyle düşünüyorsun ama yürüteç al istersen belki sever
İşte borç harç olmasa sürekli alırım bende ama ücretsiz izne ayrıldım eşim de kredi ödüyor. Üstelik 2 yıl aldım izin muhtemelen uzaticam inşallah düzelir bebislerimiz kimseye muhtaç kalmayiz. Ama bişey diyeyim mi çok ayıp belki ama böyle çocuğu kendi kendine uyuyan anneleri gördükçe kıskançlıktan çatlıyorum ki ben hiç kıskanç biri degilimdirBen arada bir alıyorum keşke haftalık alabilsem ben de hiç bir şey yapamıyorum
Valla dört gözle yazı bekliyorum içeri girersem namerdim temmuz da doğum yaptım sürekli ev sürekli ev hava ısınsın hemen atcam kendimizi denizlereHava guzel olunca atin kendinizi disariya. Hava alsin, bakinsin.. Sizde nefes alirsiniz o da..
Mutlaka bana bilgi verin olur mu merakla bekliyorum3.5 aylık kızım var. Uyumuyor. Burda da konularım var hatta. Uyutup yatiriyorum arkamı dönüyorum uyanıyor. Hiç zamanım yok. Uyku danışmanı bir psikologtan randevu aldım. Haftaya goturecegım. Bakalım ne diyecek
Ya bizim de durumumuz yok ama şartları zorluyorum kendim yapamıyorum çünkü. Evet ben de kıskanıyorum saatlerce uyuyan bırakıldıklari yerde kalan bebekler var. Ilk bebeğim altı aydan sonra biraz oyalanmaya başlamıştı. Belki yine aynı olur diye ümit ediyorum. Millet ayaklandigi dönem zorlanır ben oyalansa da peşinden kostursam diyorum artikİşte borç harç olmasa sürekli alırım bende ama ücretsiz izne ayrıldım eşim de kredi ödüyor. Üstelik 2 yıl aldım izin muhtemelen uzaticam inşallah düzelir bebislerimiz kimseye muhtaç kalmayiz. Ama bişey diyeyim mi çok ayıp belki ama böyle çocuğu kendi kendine uyuyan anneleri gördükçe kıskançlıktan çatlıyorum ki ben hiç kıskanç biri degilimdir
Canım anneliğe hoşgeldin :) oğlum 2 yaşına gerçek daha hala uykyları sorunlu emekler geçer dediler yürür geçer dediler ama yok geçmiyor sanırım onun huyuMerhabalar...
Konu başlığı net ama ben içimi dökmek istiyorum. Bebeğim 6.5 aylık sürekli sallayarak uyutuyorum ve yatağına koyduğum an uyanıyor... ne ev işi yapabiliyorum ne yemek bazı zamanlar tuvalete bile gidemiyorum. Her yolu denedim karnı tok gazını çıkartıyor ama hiç bir şeyle oyalanmiyor çok bunaldım çok yoruldum 6.5 aydır hiç bi şekilde bi adım ileri gidemedik. Uyanık olunca ağlıyor ne yapayım artık ben ne yapmalıyım kafayı yemek üzereyim. Geceleri meme ağzında huzursuz uyuyor ne olur akıl verin var mı benim gibi olan başka biri?
Neden lavman? Eğer kabızlık sorunu varsa probiyotik öneririm. 6,5 aylık olmuş probiyotik yoğurt verebilirsiniz. Popoya müdahale etmeyin. Lavmana alışırsa kendisi kaka yapamaz.Yalnız olmadığımı bildiğime sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Saat suan 23.43 ve sırasıyla arabada gezdirme, meme emme (belki gazı vardır diye ) lavman, ılık duş, meme emme, saf zeytinyağlı masaj sonra ağlama ve sonra sallama anca bu şekilde uyudu. Şimdi yanıma alcam huzursuzlanip memeye yapışacak ve sert bi şekilde emecek haliyle bana da uyku haram yine... gerçi o uyusun ben razıyım uykusuzluğa. Bi de yatağında uyusa
Aksamlari ılık bir duş alıp yatırayim diyorum yatağa geçiyoruz nasıl ağlıyor bir görseniz severim oksayayim diyorum kesinlikle izin vermiyor eşim doktor muayene ediyo gazı var diyor bu sefer başlıyoruz egzersiz yapmaya bi türlü çıkmayınca mecburen lavman yaptık. Kakasini da bi tuhaf yapıyor bi parça yapıyor sonra ben sildikce devamını yapıyo yani ben oraya pamukla dokunmasam yapmiyor ben de muzdaripim bu durumdan tam düzeldi kendi kendine yapıyor diyorum 3 gün boyunca kabızlık çekiyor. Yoğurdunu kendim mayaliyorum prebiyotik olarak bio Gaia verdik bitirdi 2 şişe valla bilemedim yani kendimde hemşireyim çocuk servisine de baktım ama ben böyle bişey görmedim çaresizlik o kadar zor ki saatlerce susmayan bir bebek Var karşımızda ve o agladikca canım acıyor keza babası da aynı durumdaUyku eğitimi önermem. Bebekler ağlaya ağlaya çaresizlikten uyuyor. Bebekleri zorlamadan yavaş geçişlerle alışkanlıkları değiştirmeye çalışın. Sallamaya da siz alıştırdınız sonuçta. Bir de bu aylarda bebek nasıl oyalanabilir ki? Kucak isterler genelde. Emekleme ve yürüme başlayınca kendi kendine oynamaya başlarlar. Benim tavsiyem uyku rutini oluşturun. Mesela emzirme duş giyinme kitap okuma uyku. Benim oğlumda sallanmadan uyumuyordu. Hatta uyurken bile sallanmak isteyince biz elektirikli sallanan beşik almıştık. Sonra ben artık sallamayacağım dedim ve beşiği kaldırdım. Uyku rutini yaptık. Beraber bizim yatağa yattık. Okşadım sevdim. Belki 1 saat döndü durdu ama en sonunda uyudu. İlk zamanlar 1 saat uyumasını bekledim ama sonra süreler yavaş yavaş kısaldı. Şimdi 15 dk içinde uyumuş oluyor. Gece uyanmaları üzgünüm ama emzirme devam ettiği sürece sürecek. Ne kadar şanslısınız bebeğiniz emiyor. Evet uykusuzluk zor ama en fazla 2 yıl sonra bunların hepsi geçecek. Lütfen sabırlı ve şevkatli olun. Her şeyin değiştiğini göreceğinizden çok eminim :)
3. Ayından beri benimle uyuyor aslında önceleri gece rutini olusturmustuk eşimin tayini çıktı Aydına geldik geldiğimizden beri Böyleyiz her yolu denedim8 aylık bir kızım var doğduğundan beri uykusu sıkıntılı. Ben emzirerek uyutuyorum. Akşam 9 dan sonra gece maması alt değiştirme pijama giydirme faslımız oluyor. Saat 10 gibi emzirmeye başlıyorum tabi karanlık odada emziriyorum dalınca yatağına yatiriyorum. Yarım saat 1 saat kadar sonra kalkıyor yine emziriyorum yada su veriyorum. Saat 2 gibi kalkıyor yanıma alıyorum beraber yatıyoruz sabah 6-7 gibi uyanıyor eğer yanıma almazsam beşiğinde uyumuyor kendini paraliyor ağlamaktan. Belki sizin kokunuzu istiyordur.
Kolik olabilir mi? Probiyotik mayalar var. Yoğurdu onlarla mayalayın. Benim bebeğime çok faydalı oldu. Bir de alerjisi olabilir mi bebeğinizin? Kaka da mukus, sürekli huysuzluk, aşırı gaz alerji belirtileridir. Süt ve süt ürünleri alerjisi olabilir.Aksamlari ılık bir duş alıp yatırayim diyorum yatağa geçiyoruz nasıl ağlıyor bir görseniz severim oksayayim diyorum kesinlikle izin vermiyor eşim doktor muayene ediyo gazı var diyor bu sefer başlıyoruz egzersiz yapmaya bi türlü çıkmayınca mecburen lavman yaptık. Kakasini da bi tuhaf yapıyor bi parça yapıyor sonra ben sildikce devamını yapıyo yani ben oraya pamukla dokunmasam yapmiyor ben de muzdaripim bu durumdan tam düzeldi kendi kendine yapıyor diyorum 3 gün boyunca kabızlık çekiyor. Yoğurdunu kendim mayaliyorum prebiyotik olarak bio Gaia verdik bitirdi 2 şişe valla bilemedim yani kendimde hemşireyim çocuk servisine de baktım ama ben böyle bişey görmedim çaresizlik o kadar zor ki saatlerce susmayan bir bebek Var karşımızda ve o agladikca canım acıyor keza babası da aynı durumda
Of of ya uyanık olduğunda ağlamasın Gülelim oynayalım razıyım bide sallanarak uyumasin is bi şekilde yapılır yada canı cehenneme dursun iş çocuğum huzurlu olsun yaCanım anneliğe hoşgeldin :) oğlum 2 yaşına gerçek daha hala uykyları sorunlu emekler geçer dediler yürür geçer dediler ama yok geçmiyor sanırım onun huyugece boyunca 20 defa kalktığı günler oluyordu smdı biraz düzene grdı ama annelik boyle maalesef sabır sabır sabır...onlar büyücek ve biz hep sabretmeyı öğrenıcez bazen bnde ağlıyorum kendime ait bı 5 dk olmıcak mu diye
Ama napalm canları sağolsun ev Dandini yemekler desen hep uydurma bi çamaşır asıyorm inan ,1 saatte ben asıyorm o çekıp indiriyor halimi bi görsen annelik ne kadar zormuş anne olunca anladım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?