bebegım var ve ben işe başlamak zorundayım

yaseminismailaras

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2013
2
0
6
İstanbul
merhaba,
bebegım suanda 4.5 aylık ben bır ay sonra işime geri dönmem gereıyor. kayınvalıdem bakacak ama ilk bir ay bebegımden ayrı kalmaya alışıncaya kadar kendı annemın bakmasından yanayım annemle görustum kabul ettı . annem bakarsa esım ve ben gözumüz arkada kalmayacak. o daha cok ustune dusuyor oglumun. bebegım sadece anne sutu alıyor memeye cok duskun ve 5 dk bıle ayrı kalmadım ondan . nasıl alısabılırım onu bırakıp işe gıtmeye neler yapmam gerekıyor önerılerınız nelerdir.

çalışan anneler için zor bir durum bebeğini bırakmak ama bir şkilde büyüyecek evet insan vicdan azabı çekiyor ama sende onun geleceği için çalışıyorsun.çocuğunla daha fazla vakit geçirmeye çalış boşta kaldığın zamanlarda bu biraz seni rahatlatır.yine senin bakarım diyenin var öncelikle buna şükretmelisin.meme olayına da zamanla alışıcaktır.

Son düzenleme:
Ben kızımı bırakıp işe başladığımda henüz 4 aylıktı. Zor demek bile anlatamıyordu o dönemdeki hislerimi, zamanla alışacaksın hiç tanımadığı insanlara emanet edip gidenler var. Beterin beteri var demişler ya çok doğru. Unutmaman gereken şu ki senin çalışıyor olman hayat standartlarını yükseltecek, onun ihtiyaçlarına daha kolay cevap verebileceksin. Ek besinlere yavaş yavaş başlayabilecek duruma gelmiş zaten.

bende okuyorum 1 ay sonra okula başlayacağım bakıcıya bırakıp iş olsa ayrılırdım ama üniversiteyi bırakmak istemiyorum seninkine anneler bakıyor senin bebeğin şanslı canım

Bebeğim 7 aylık
Bakıcımız kreş öğretmeni şuanda bizim yanımızda kalıyo
Ben çalışmaya başlamadan 1-2 ay önce yanımızda kalmaya başladı.
Böylelikle ben onu tanıdım o da beni
Benim kurallarımı öğrendi bu süre zaafında bende ona güvendim onu beğendim
4 yaşına kadar bebeğime onun bakmasını istiyorum
gerçi sizin bebeğiniz küçük ama 2 yaşından büyük olsaydı kreşi yada bizimki gibi bi bakıcıyı önerirdim
çünkü bu sosyal gelişimleri için kesinlikle daha iyi:)
sizi ve bebeğinizi öpüyorum hep mutlu kalın

Ben de pazartesi işe başlıyorum tekrar.Geçen yıl da çalıştım ancak anlamıyordu fazla kaçarak çıkıyordum.Ama o zamanlar küçüktü. Nisan ayında 1 yaşına bastı.Öğretmenim ve yaz tatiline yakın evden zorüıkıyordum anlıyordu gideceğim saati bırakmıyordu.Ama şim di nasıl alışacak bilmiyorum.Kaçmak istemiyorum ama benim kızım normal ağlamıyor yani o kadar kendini hırpalayarak ağlıyor ki bay bay demek zor geliyor.Sizlerin bebişlerin alışması ne kadar sürdü?Her çocuk aynı değil tabi ama ne bilim en azından birbilgim olur.Öpüldünüz

benim bebeğim de 2,5 aylık ve ben de çalışmaya başladım. Zor ama mecburiyet işte. Ben işe gidince çok üzülüyor, bu yaşta anlıyor sanki.

Ben hiç alışamadim. Alisamayacagim da galiba. 1 yaşını gectiler. Ama yine de çok zor geliyor bırakıp gitmek. Ücretsiz izne ayrılmayı çok istedim ama eşimden destek yok. Bu yüzden o kadar çok kızıyorum ki ona. Kafama tukureyim keşke hiç calismasaydim.

Ben de kızım 16 aylık oldugunda tekrar işe başlayacağım,şu an ücretsiz izindeyim ,eylülde iş başı..şimdiden ara ara düşünüyorum nasıl olcak diye,hiç ayrılmayınca daha zor geliyor sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…