Bebeğim ve beslenmesi

drkrksgmz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2016
333
138
33
34
kızlar merhaba. 10 günlük bir bebeğim var. Sarılık değerimiz 14tü. Doktor beslenetek düşecek dedi. Aşağıdaki gibi besleniyor.
17:20 30cc mama
18:33 15 dk meme
22:00 10 dk meme
00:00 meme
02:40 40 cc mama
5:20 20 dk meme
8;08 10 dk meme
09:50 33cc mama

Bana az gibi geliyor. Çok üzülüyorum

Canım bazı beslenme araları uzun senin. Bana doktorum 2 saate bir uyandırıp emzireceksin demişti. Uyanmazsa topuklarını sikabilirsin demişti biz elini ıslak mendille islatiyorduk ya da yüzünü siliyorduk uyandırıp bir şekilde emziriyordum. Zor ve uykusuz bir süreçtesın Allah yardımcın olsun ama güzel bir haberim var günden güne düzelecek.

Bu arada şimdi farkettim gündüz saatlerini yazmayı unuttun sanırım gün içinde de emziriyorsundur heralde ya da mama varıyorsundur ?

Canım bence mama cc sını arttır 30 degılde 50 yap mesela. Sanırım sütun az o yüzden takvıye yapıyorsun bende öyle yapıyorum çünkü

Az değil mi ya bi gariplik var bence

evet sarılık açlıktan yükselebilir.
mama çok az veriyorsun.
3 saatte bir mama iki mama arasındada emzir. anca toparlarsınız.
bizim sarılık 19 du böyle topladık.

Dün o saatte yazmaya başladığım için o şekilde. Tabiki gün içinde de besliyorum. Mamayı 60 yapıyorum ama yemiyor. Memeden de ben ayırmıyorum. 10 dk emip bırakıyor. Sıkıyorum elini ayağını ıslatıyorum uyanmıyor

evet sarılık açlıktan yükselebilir.
mama çok az veriyorsun.
3 saatte bir mama iki mama arasındada emzir. anca toparlarsınız.
bizim sarılık 19 du böyle topladık.
Nasıl uyandırdınız ve yedirdiniz. Yemiyor ki ağzını açmıyor. Diliyle itiyor ne yapsam olmuyor

Ilk olarak mama neden veriyorsun. Sütun geliyorsa gerek yok. Doktor bu konuda bir şey söylemedi mi. Ya da onun tavsiyesiyle mi veriyorsun. Ikinci olarak bu bebek sabahtan akşam beşe kadar aç mi duruyor? Bir yanlışlık yapmış olmayasın. 18.30 - 22.oo aralığı da uzun 10 günlük bebek için. Iki saatte bir en az emmesi gerekiyor. Şekeri düşer.

memeni tutmuyor mu ? sarılıkken çok derin uyuyorlar ve sürekli uyuyorlar. uyurken önce biraz koklaşıp sonra tıkıyordum ağzına valla. bir iki ikritiyodu ama sonra biraz yiyordu. tam bitirmiyordu bazen.ama açta kalmıyordu en azından. sütünüz var mı ne durumda

18.33 ten 22 ye kadar birşey yok mu ?

Çok garip saatlerde emziriyorsun ki 10 günlük bebek için emzirme saati olmamalı. Ben memeyi bir tuttu mu bir daha çekmezdim, 40-45 dk uyuya uyuya emerdi, emmesi toplamda 15-20dkyı bulursu bulmazdı belki de. Bol bol emzir, memenden ayırma. Başka türlü alışmaz. Benim oğlum da başta uyanmıyordu, derin uyuyordu, sonra sonra uyanmaya emmeye başladı.

Memeden ben ayırmıyorum ki. O kadar emiyor sonra öğürmeye başlıyor. Diliyle itiyor. Memeden hiç ayırmıyorum

Mamayi doktor mu verdi? Mama saatlerinde mama miktari kadar kendi sutunuzu sağıp vermenizi tavsiye ederim. Biberonla degil, kaşıkla. Biberon ve emzik kullanmayın bu donemde. 2 saatte bir mutlaka emzirin. Hepimiz yasadik, sarilikli bebek cok derin uyur, uyandirmak cok zordur. Ama uyandirmak zorundasiniz. Ben buzdolabina metal kaşık koyar, bacaklarina degdirirdim. Ayak tabamlarina vururdum. Malesef uyandırmak için biraz sert olmak gerekiyor. Emme araliklarini 2 saatten uzun tutmayin. 1bucuk saat olunca uyandırmaya başlayın. Memede uyukladikca hafif hafif uyarin, emsin. Emmedigi zamanlarda da birazcik sağım yapabilirsiniz kendinizi yormadan. Hem sut uretimi artar, hem mama yerine anne sutu vermis olursunuz. Bu gunlerin geçeceğini ve sadece guzelliklerin kalacagini unutmayin

Dün akşam 5te yazmaya başladım. Dün akiam 5ten bu sabaha kadar olan durumu yazdım. Mamayı sarılığı atlatabilmesi için doktor vermemizi söyledi. İlk hafta hep kaşıkşa verdik mamayı. Kilo kaybı başladı. Ağzından sürekli çıkarıyordu. Doktor biberona geçin dedi. Ne yapacağımı şaşırdım gerçekten

arası çok uzun. Az da içse 1,5 - 2 saatte bir ver. Bir de geceleri de dahil beyaz ışıkta uyusun .

Büyük bir şırınga ve ince serum hortumu al eczaneden. Bir çift de slikon meme başlığı. Şırıngaya mamayı doldur. Serum hortumunu tak. Meme başlığını da meme uçlarına tak. Serum hortumunun ucunu meme başlığının içine şok. Bebek emerken azar azar şırıngaya baskı yap. Bir dene bakalım.

Canım 10 günlük bebek ne zaman isterse emer. Ama kendi bırakıyor demişsin. Sen inatla emzirmeye devam et. Saati falan boşver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…