Bebeğim ve çalışmak :(

Canım eşimle döndürmeyi her seçenekten daha çok istiyorum bu yüzden böyle çeviren var mı diye sordum yoksa bakıcı yerıne de kayınvalidemi tercih ederim
Canım birde eşinin çalisma saatinin boyle olmasi cok iyi en fazla 3 yasina gelene kadar zor olur, sonra krese verirsin esin sabah giderken birakir donerken alir. 2 sene nobete girme 1-1,5 senede boyle idare donusumlu sonra haftasonu nobet almazsin ayda kac nobetiniz var bizde 8-9 24 saat seklinde hep

Arkadaşım hemşire, eşi baska hastanede röntgen teknikeri
Onlar da öyle bir sistem kurdular ki adam ise gidiyor kadın bakıyor, kadın ise gidiyor adam bakıyor. Haftada bir kere kahvaltı yapıyorlarmis.
Sistem bir şekilde yürüdü ama evlilikleri sıkıntıya düştü, iletişimleri bitti
Derken ikinciyi dogurdular, şimdi arkadaşım ücretsiz izinde. Hepsini okullu yapıp geri dönecek işe.
Zor yani birinin gidip birinin geldiği sistem

uyku saati, dinlenme saati, ev işleri ekstra işler hastalığı vs.
kendinize bu kadar yüklenmeyin, gerekiyorsa parayla destek alın. Kime güvenirseniz artık, sözünüz kime geçerse.

böyle yazınca robot gibi, aynı şeyler... bir süre sonra nefes almak, baş başa kalmak birlikte vakit geçirmek isteyeceksiniz.
En kötü çocuğunuz için sağlıklı şeyler pişirmeniz gerekecek. hepsine yetmeye çalışacaksınız, yetişemedikçe stres olucaksınız.

yani dilerim öyle olmaz iş temponuz, ev işi durumunuzda önemli bu noktada.

Arkadaşım hemşire, eşi baska hastanede röntgen teknikeri
Onlar da öyle bir sistem kurdular ki adam ise gidiyor kadın bakıyor, kadın ise gidiyor adam bakıyor. Haftada bir kere kahvaltı yapıyorlarmis.
Sistem bir şekilde yürüdü ama evlilikleri sıkıntıya düştü, iletişimleri bitti
Derken ikinciyi dogurdular, şimdi arkadaşım ücretsiz izinde. Hepsini okullu yapıp geri dönecek işe.
Zor yani birinin gidip birinin geldiği sistem
Ay inşallah biz böyle sorunlar yaşamayız 3-3,5 yaşa kadar dusunuyoruz bu sistemi sonra ananede kalacak ayda 2 nobet

yok capraz tutuluyor tabi ama bebek bakicisi olmadan bu tempoyla cocuk bakan gormedim .zaten bizim kurumda iki yasa kadar istesen de nobet asla verilmiyor yasak diye
Bizdede anneler nobet istiyo hatta talep cok diye sendikaya yazılar gitti artık isteyen 15ayda imza verip geciyor genelide direk geciyo şuan, 24 aya kadar of pof zor sabrediyolardi 9-5 gelmeye bende daha ise dönmedim bakalim nasıl olcak

Hem işe giderken hem işten dönerken oluşan bir zaman dilimi var. Onda ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Bakıcı tutun bence, çocuk olana kadar uyku isteğiniz olmasa da çocuktan sonra çok yorulduğunuz için kaldıramazsınız.

Benim ikizlerim var, çalışmıyorum.
Bizde mesela eşim işten gelince çocuklarla oynuyor, 8:30 gibi ben uyutuyorum. Eşim gece bir bebekle uyuyup mamasıyla, bezi taşarsa giydirmesiyle uğraşıyor.

İletişimimiz çok zayıfladı, akşamları 2 saat anca oturabiliyoruz, onda da ben çocukların yorgunluğuyla konuşmak istemiyorum, o iş yorgunluğunu dizi, film izleyerek atıyor. Cinsel hayatımız yüzünden sorun yaşamasak da büyük sekteye uğradı, bazen 10 günü buluyor ve sözsüz bir gerginlik oluşturuyor bu durum ister istemez.

Siz eşinizle hiç karşılaşmayacaksınız, büyük problem. Çocuk için iyi olabilir ancak eşler arasında iletişim bozukluğu olunca en ufak şey kavga sebebi olabiliyor. Bence uygun olanı bakıcı tutmanız

Bu arada eklemek isterim ki, bebeğin en rahat, anneyi en yormadığı dönem 1 yaşa kadar olan dönem. 18 aylık bebeklerim, özellikle 13. aydan bu yana aşırı hareketliler. Kafam kaldırmıyor, ki gece uyuduğum halde. Siz uykusuz bakmaktan bahsediyorsunuz mümkün değil.

Bizdede anneler nobet istiyo hatta talep cok diye sendikaya yazılar gitti artık isteyen 15ayda imza verip geciyor genelide direk geciyo şuan, 24 aya kadar of pof zor sabrediyolardi 9-5 gelmeye bende daha ise dönmedim bakalim nasıl olcak
biz de hala yasak nobet.zaten biz hastaneye viral hastaliklar falan derken cocuklari yanimiza hic getirmedikgetiren de gormedim mesela o yuzden garip geldi ki bu calistigim 4.kurum .herkesin bakicisi vardi boyle sistem cok zor Allah yardimciniz olsun

akşam 17-17.30 da evde oluyor sabah 08.20-30 da işe gidiyor
00-08 nöbeti alsanız nasıl olur? Eviniz çok yakınmış, eşiniz işten çıkmadan yetisirsiniz. Nöbetten sonra uyumuyorum demiştiniz, gün icinde çocukla oynar yemek falan yaparsınız,eşiniz gelince hemen yemek yer, az sohbet eder, kıvrılır uyursunuz. Gece uyanıp eş ile bir çay içip, bir şeyler atistirip ise gidersiniz. O da gece uyanırsa çocukla ilgilenir.

biz de hala yasak nobet.zaten biz hastaneye viral hastaliklar falan derken cocuklari yanimiza hic getirmedikgetiren de gormedim mesela o yuzden garip geldi ki bu calistigim 4.kurum .herkesin bakicisi vardi boyle sistem cok zor Allah yardimciniz olsun
Bizdede yaninda getirme mumkun degil zaten ama eşler falan gelip oturuyolar ziyarette gerci biz hastanede calismiyoruz belki o yuzden ortam rahatligida var

Bizdede yaninda getirme mumkun degil zaten ama eşler falan gelip oturuyolar ziyarette gerci biz hastanede calismiyoruz belki o yuzden ortam rahatligida var
yok onu sey icin dedim .konu sahbinin yarim saat acigi var. cocuk en iyi ihtimalle yarim saat ya hastanede kalacak yada konu sahibi her nobete yarim saat gec gidecek .bizim kurumda ikisi de sorun olur cok net onun icin yazdim

yok onu sey icin dedim .konu sahbinin yarim saat acigi var. cocuk en iyi ihtimalle yarim saat ya hastanede kalacak yada konu sahibi her nobete yarim saat gec gidecek .bizim kurumda ikisi de sorun olur cok net onun icin yazdim
Evet ona bi cozum bulmalari lazim hastanede daha zor hastalar falan oldugu icin, benim nobetlerimde esim kesin getirir 3-4, saat yanima😄

Evet istasyonlarimiz ev gibi gece vaka çıkmazsa uyuyabiliyoruz yogun olmayan zamanlar için çok iyi oluyo sadece ekip var 3 kişi ve neden bilmiyorum kimse 9-5 gelmek istemiyor bizde
sabaha karsi sevk cikarsa sorun olmaz mi mesela .bizim 112 ekibinin hep bakicisi vardi nobet cikis saatleri tutmazdi cunku vaka cikinca

Back
X