Bebegim ve gebeligimle ilgili

Waweylaaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2021
484
242
53
26
Suanda 29 haftalik hamileyim. 17 haftadan beri net bi sekilde hareketlerini hissediyorum oglumun. Yanliz sadece kasık ve vajina ustunde cok nadir yan taraflarda hissediyorum. Gecen hafta aylik kontrolde bebegin basinin normal sinirlar icinde ama yinede haftasina gore 1 hafta buyuk oldugunu kanala dogru donmedigini artik zor donecegini soyledi doktor. Arkasi donuk ve ters sekilde duruyo dedi. Kafasini dert etmedim ama hareket konusu cok takiliyo kafama acaba normal mi bunu yasayan ve normal dogum yapan varmi acaba

Doktor öyle dediyse büyük ihtimalle sezeryan olur. Makat pozisyonda mi yani basi yukarda ayakları aşağıda mı

Hareket konusunda ne takılıyor kafanıza?

Şu an için çok erken bence dönebilir de son haftalarda dönen çok kişi duydum. Benim kızım da hep bu şekilde durdu kafa yukarda sağda ayaklar aşağıda solda. Ve sırtı dönüktü sizinki gibi. Asla kıpırdamadı doğuma kadar öyle durdu ama dediğim gibi çevremde böyle olup dönen de oldu

Doğuracağınız son güne kadar hiçbir şey belli olmaz bebek şuan öyle olabilir ama siz daha 29 haftalık hamilesiniz yani tahminen doğuma 10 hafta daha var daha cok degisir bence ki şimdi sorsak bunun bir sürüde örneği çıkar. Doktorunuz biraz peşin konuşmuş gibi geldi bana, genelde sezeryan taraftarı bir doktor mu acaba? Bu arada hareket konusunda ben kızımı bahsettiğiniz bölgelerde hissediyordum sadece oğlumu ise hep yan taraflarda hissediyordum bence bunda takılmanız gereken bir şey yok eğer bir sorun olsaydı doktorunuz da size söylerdi diye düşündüm sağlıkla kavusun inşaAllah

1 hafta neye göre. Baslangıç hesabında son regl baslangıç günunüzü bazalıyorsunuz. Ben yanlişlikla bitiş gunünü baz almışım sonra öğrenip düzeltmiştim.

Ters nasıl duruyor kafası vajinaya doğru muymuş anlamadım.orayi. ama bebekler donebilir karnimin yan tarafinda şiddetli batma vardı doktora sordum poposu gelmiş oraya demişti 2 ay kadar battı sonra hareketi değişti sanirım geçmişti .

Son ana kadar ne olacağı hiç belli olmuyor 19 haftalıkken baş gelişti erken doğum tehlikesi yaşadım sonra makat geliş oldu dönmeyecek vs derken 30.haftadan sonra dönmüştü

Bir hafta önceki kontrolümde banada makat geliş dendi dönmezse sezaryen dedi dönme ihtimali var tabikide daha cok erken. Oğlum neredeyse hiç kıpırdamazdı sürekli dürterdim şimdi kızım cok hareketli pozisyonla ilgilidir sık sık uyuyordur belki bu güzel bişey bence oğlum doğduğunda da hiç uyku sorunu cekmemiştim uykuyu seven bi bebekti.

Benim de ilk oğlumda son haftaya kadar ters şekilde durdu.hatta dr. Bı hamile için en zor poziyonda demisti.kafa yukarıda olduğu için son zamanlarda çok zorluyordu beni.son hafta dönmüştü.belli olmuyor yani takmayın kafanıza.

Akıl vermek gibi olmasında kontrole gitmeyin derim sizi böyle daha çok kederlenirsiniz Allah herseyi en güzel şekilde yaratmıştır ve herşey onun emrindedir. Doktor öyle dedi diye kendinizi üzmeyin gerek yol kuran okuyun yada dinleyin rad süresini tavsiye ederim ne içi oldugunuda araştırarak da öğrenebilirsiniz

Arkadaşlar Allah aşkına bana yardımcı olurmusunuz ew hanimiyim eşim yok vefat etti 3 çocuğum var benim zor durumdayım elbise olur 2. El neolursa fark etmez

42 haftalık doğum yaptım. Son gün başı döndü. Eğer o gün de dönmeseydi sezeryan olacaktı ama döndüğü için suni sancıyla normal doğum yaptım.

Hareket konusunda çok bilgim yok. Ama iki hamilelik tecrübem de birbirinden farklıydı. Birinin hareketleri daha sert ve sürekli tekme atarken, diğeri sanki balık gibi yüzüyor hissi verirdi.

Canım banada döktür aynısını söyledi oğluma hamileyken çikolata ye sağ tarafına düz uzan o döner harekatta eder inşallah hiç birşey olmaz şu.mubarek gecede rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım

38. Hafta sinir olarak kabul ediliyor diye biliyorum. 38 e kadar donebilir. Ama nadir olmak kaydiyla 38 den sonra da döndugu oluyormus.. Benim oglumun da basi 2 hafta onden gidiyordu. Bir sorun olmadi.

Bu tarz durum yasamadim canm ama normal dogum yaptim

Bana doktorum yanlış hatırlamıyosam 29. Haftamda artık dönmez demişti doğum pozisyonundaydı bebeğim ve dediği gibide oldu dönmedi ama normal doğum olurda dememişti kafası büyüktü çünkü ama normal doğurdum yinede herkesin durumu farklı dönedebilir tabi

Yengem 40 haftalık hamileydi bebek ters gel yarın sezeryan dedi sabahı hastaneye gittik bebek dönmüştü normal doğum yaptı endişe etmeyin Allaha bırakın o sizin için en iyisini bilir

29. Haftadan doğuma kadar neler neler değişiyor. son hafta bile dönen bebek oluyor. Şu anda kaygılanmak için çok çok erken.

29. Haftadan doğuma kadar neler neler değişiyor. son hafta bile dönen bebek oluyor. Şu anda kaygılanmak için çok çok erken.
aynen daha degisir korkma hareketlerini takip et. 37 haftalikken degismezse halı siler gibi apalama hareti yap faydasi oluyor dönmeye :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…