- 14 Ağustos 2021
- 484
- 242
- 53
- 26
- Konu Sahibi Waweylaaaa
-
Donecegine bende inaniyorum acikcasi donmesede bi sekilde dogacak allahin izniyle. Hani bazi uygulamalarda veya burda okuyorum bebek hareketlerinden uyuyamadiklarini soyluyor anneler benim hic oyle olmadi azmi hareket ediyor diye dusunuyorumHareket konusunda ne takılıyor kafanıza?
Şu an için çok erken bence dönebilir de son haftalarda dönen çok kişi duydum. Benim kızım da hep bu şekilde durdu kafa yukarda sağda ayaklar aşağıda solda. Ve sırtı dönüktü sizinki gibi. Asla kıpırdamadı doğuma kadar öyle durduama dediğim gibi çevremde böyle olup dönen de oldu
Evet son adet tarihimin ilk gununu baz aliyoruz ve uyumlu gidiyoruz tum olcumleri tarihle uyumlu cikiyor son zamanda kafasi onde olmaya baslamisti bu 1 haftaya yukselmis. Ters duruyor derken kafasi yukarda gogsumun altinda ayaklari asagida ve donmez dedi doktor.1 hafta neye göre. Baslangıç hesabında son regl baslangıç günunüzü bazalıyorsunuz. Ben yanlişlikla bitiş gunünü baz almışım sonra öğrenip düzeltmiştim.
Ters nasıl duruyor kafası vajinaya doğru muymuş anlamadım.orayi. ama bebekler donebilir karnimin yan tarafinda şiddetli batma vardı doktora sordum poposu gelmiş oraya demişti 2 ay kadar battı sonra hareketi değişti sanirım geçmişti .
Benim bebiste makat pozisyonundaymis bende donecegine inaniyorum yani insallahSon ana kadar ne olacağı hiç belli olmuyor 19 haftalıkken baş gelişti erken doğum tehlikesi yaşadım sonra makat geliş oldu dönmeyecek vs derken 30.haftadan sonra dönmüştü
Bu bel agrilari sirt agrilari ondan mi bilmiyorum 6.ayi bittikten sonra gercekten zorlaniyorum bende umarim doner umut oldu bu konusmalarBenim de ilk oğlumda son haftaya kadar ters şekilde durdu.hatta dr. Bı hamile için en zor poziyonda demisti.kafa yukarıda olduğu için son zamanlarda çok zorluyordu beni.son hafta dönmüştü.belli olmuyor yani takmayın kafanıza.
Amentübillah. Dediklerinizden zerre suphem yok. Ama doktor kontrollerini gerekli goruyorum ve herkese tavsiye ediyorum gidip duymayinca bisey yapmayinca olan bisey gecmiyo malesef. En azindan kotu bi durum varsa en azindan biliyoruz yapacak biseyimiz varsa yapiyoruz yoksa yine rabbimden bekliyoruz zaten. Ayrica kontrollerin en guzeli bebegimi gormek kalbini duymakAkıl vermek gibi olmasında kontrole gitmeyin derim sizi böyle daha çok kederlenirsiniz Allah herseyi en güzel şekilde yaratmıştır ve herşey onun emrindedir. Doktor öyle dedi diye kendinizi üzmeyin gerek yol kuran okuyun yada dinleyin rad süresini tavsiye ederim ne içi oldugunuda araştırarak da öğrenebilirsiniz
Amin allah razi olsun tesekkur ederim. Sirti donuk durdugu icin hareketleri oyle hissediyomusum rahatladim sag ve sol yatiyorum genellikleCanım banada döktür aynısını söyledi oğluma hamileyken çikolata ye sağ tarafına düz uzan o döner harekatta eder inşallah hiç birşey olmaz şu.mubarek gecede rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım
Rabbim bebeginizi bagislasin. Insallah bende normal dogum yaparim.Bu tarz durum yasamadim canm ama normal dogum yaptim
Benim bebeğim son 1 haftaya kadar dönmemişti dönebilir haftan çok erken 37. Hafta doğum yaptımSuanda 29 haftalik hamileyim. 17 haftadan beri net bi sekilde hareketlerini hissediyorum oglumun. Yanliz sadece kasık ve vajina ustunde cok nadir yan taraflarda hissediyorum. Gecen hafta aylik kontrolde bebegin basinin normal sinirlar icinde ama yinede haftasina gore 1 hafta buyuk oldugunu kanala dogru donmedigini artik zor donecegini soyledi doktor. Arkasi donuk ve ters sekilde duruyo dedi. Kafasini dert etmedim ama hareket konusu cok takiliyo kafama acaba normal mi bunu yasayan ve normal dogum yapan varmi acaba
Cok zor doner sanmam donecegini gibi bi kelimeler kullandi ve erken oldugunu soyledigimde boyle buyuyo yeri daralicak hic donemez dedi. Insallah bende normal dogum yaparim bebegimin donecegine inaniyorum.Bana doktorum yanlış hatırlamıyosam 29. Haftamda artık dönmez demişti doğum pozisyonundaydı bebeğim ve dediği gibide oldu dönmedi ama normal doğum olurda dememişti kafası büyüktü çünkü ama normal doğurdum yinede herkesin durumu farklı dönedebilir tabi
Evet bu denilenleri okuyunca rahatladim son gun bile donebilirmis sona birakmadan doner ve normal dogum olur insallahYengem 40 haftalık hamileydi bebek ters gel yarın sezeryan dedi sabahı hastaneye gittik bebek dönmüştü normal doğum yaptı endişe etmeyin Allaha bırakın o sizin için en iyisini bilir
Hamdolsun ekstra bi degisiklik yok normal hamilelik zorluklari yasiyorum sadece. Kontrollerimi ihmal etmiyorum sadece dogumu kesinlestirmek icin erken oldugunu dusundum yazanlardan da erken oldugu belli oldu. Umarim oglum doner bende normal dogum yapabilirim.Ben ilk zamanlardan itibaren düşük tehlikedi yaşadım. Genel olarak kasılmalar ve ağrı yasiyordum.. 31. Haftamda hareketlerinin çok yavaşladıgini hissettim. 32. Haftada kontrole gidince baş aşağı döndüğünü rahmimim daraldigini öğrendik. İğne vs. Yaptılar . 36+0'da normal doğum haltim fakat çok zor bı doğum oldu. Düzenli olarak kontrole gitmeye çalışın ya da ekstra bı değişiklik hissederseniz ihmal etmeyin. Sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah
Evet oyleymis insallah benim oglumda doner bende normal dogum yapabilirim.Benim de tersti 32. Haftada döndu dogum yaptim yani cok kafaniza takmayin illaki dönuyo cevrrde cok ornek var bu konuda :) saglikli dogumlar
Saglicakla kolaylikla insallah. Evet tam dediklerinizi yasiyorum hareketleri hissettigimden beri. Rabbim normal kolay dogum nasip etsin hepimize.Canım bende 37+5im şuan ve en başından beri hareketleri sürekli vajinal ve makat bölgesinde hissettim şuan arada bi oralarda oluyor ama çoğunlukla üst kızımda hissediyorum çünkü kanala girmeye başlamış o yüzden ayakları yukarıda seninde dönerse o şekilde hissedersin kuzum sağlıcakla kavuşalım insallah
Evet oyle kesinlikle. Bi sekilde dogacaklar saglikla kolaylikla dogsunlar.Belli olmaz sıkma canını son ana kadar hıc bellı olmaz hersey benm arkadaski son ana kadar normaldı sonra bebek 36-37.haftade dondu bıdaha da asagı donmedı sezeryan oldu son ana kadar ne olucagı hıc bellı olmaz
Benimde o şekildeydi kasıklarımda ve vajina hissederdim genelde,dönmüycek galiba diye düşünmeye başlamıştık sonlara doğru döndü sabredin daha var doğumunuza dönebilir. Dönmesede sıkıntı etmeyin sezeryanla alınırSuanda 29 haftalik hamileyim. 17 haftadan beri net bi sekilde hareketlerini hissediyorum oglumun. Yanliz sadece kasık ve vajina ustunde cok nadir yan taraflarda hissediyorum. Gecen hafta aylik kontrolde bebegin basinin normal sinirlar icinde ama yinede haftasina gore 1 hafta buyuk oldugunu kanala dogru donmedigini artik zor donecegini soyledi doktor. Arkasi donuk ve ters sekilde duruyo dedi. Kafasini dert etmedim ama hareket konusu cok takiliyo kafama acaba normal mi bunu yasayan ve normal dogum yapan varmi acaba
Aynen kesinlikle kafasina takilmadim kilosuda 1 hafta onde onada takilmiyorum. Insallah doner bende normal dogum yapabilirimBence bunları söylemek için çok erken bebek son haftada bile dönebilir bunu biz biliyorken doktorunuzun bilmemesi ayrı Bi garip kafa buyuklugunede takılmayın benm her iki cocugumda 2 hafta önde gidiyordu kafası gayet sagliklilar
KAfasini hic sorun etmedim acikcasi sanki herkese oyle diyorlarmis gibi duydum hep. Evet icim rahatladi umarim doner oglum.Benim bebenin kafasi 2 haftaondeydi bi problem yaşamadımpozisyon diger arkadaşlar in dediği gibi son haftaya kadar değişebilir
Devlet hastanesine gidiyorum desteklemediklerini soylerken cok kolay sekilde insanlarin kafasina bunu yerlestiriyolar anlam veremedim. HayirlisiArkadasim son gune kadar donmesini beklediler
Bir baska arkadasiminda hemsire farkli manipulasyonla donderdiler.
Not: sezeryan olmasin diye yapiliyo bunlar. Sezeryan %5de olan bi ulkede yasiyorum.
Dogum sekli onemli degil gercekten ama erken bi haftada bunu duydum ve aklimi karistirdi acikcasi. Devlet hastanesine gidiyorum duzenli olarak ve tahmin edeceginiz gibi her seferinde doktor degisik oluyor dosyami okuyor muayene ediyor dosya doldurup yorum yapiyor.Sirti karniniza donukse hareketleri onde hissetmemeniz normal. Plasentanin pozisyonuna gore bile degisir hareketleri hissetmeniz. Bebegin donmesi icin aslinda cok erken bi hafta. Doktorunuz sezaryen yanlisi bi doktor olabilir mi? Egzersizleri var bunun onunla bebegin donmesini saglayip normal dogum yapan cok insan var. Ama normal normal.diye diretmemek lazim. Dogumun sekli onemli degil sonucu onemli. Saglikla kucaginiza alin insallah
Benimki de öyle aşırı hareketli değildi hareketinden uyuyamadığım olmadı meselaDonecegine bende inaniyorum acikcasi donmesede bi sekilde dogacak allahin izniyle. Hani bazi uygulamalarda veya burda okuyorum bebek hareketlerinden uyuyamadiklarini soyluyor anneler benim hic oyle olmadi azmi hareket ediyor diye dusunuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?