Bebegim ve gebeligimle ilgili

Merhaba öncelikle Allah hayırlı etsin Bu arada benim asla tecrübem yok anne de değilim henüz Dualarınızı benim içinde eksik etmeyin

benim sana söylemek istediğim şey şu aslında ondan yazıyorum , Şimdi doğuma daha var bebek illaki hareket edecek öyle kalmayacaktır ama şayet yine doğuma yakın şans artık dönmezse sezeryan olabilirsin yada şansına bebek o gün pozisyonu farklı olur farklı ilerler inan bana hiç birşey planlandığı gibi gitmez zaten herşey spontan gelişir iyi yönünden bak , bişeyler kesinleşmeden paniğe korkuya kapılmak seni yıpratır belkide çok farklı ve kolay bir doğum olucak o yüzden önceden kendini stresse sokma önünde zaman var ve daha hiç birşey belli değil Doktorlar herzaman her hastalık için her kontrol her tahlil için İhtimallerden bahsederler Tıpkı Narkoz konuşması gibi Bir sürü zararı var diye korkutup duruyolar mesela halbuki hiç bişey olmuyor saçma sapan ihtimaller demek istediğim sadece örnek rahat ol

Ben ilk zamanlardan itibaren düşük tehlikedi yaşadım. Genel olarak kasılmalar ve ağrı yasiyordum.. 31. Haftamda hareketlerinin çok yavaşladıgini hissettim. 32. Haftada kontrole gidince baş aşağı döndüğünü rahmimim daraldigini öğrendik. İğne vs. Yaptılar . 36+0'da normal doğum haltim fakat çok zor bı doğum oldu. Düzenli olarak kontrole gitmeye çalışın ya da ekstra bı değişiklik hissederseniz ihmal etmeyin. Sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah

Benim de tersti 32. Haftada döndu dogum yaptim yani cok kafaniza takmayin illaki dönuyo cevrrde cok ornek var bu konuda :) saglikli dogumlar

Canım bende 37+5im şuan ve en başından beri hareketleri sürekli vajinal ve makat bölgesinde hissettim şuan arada bi oralarda oluyor ama çoğunlukla üst kızımda hissediyorum çünkü kanala girmeye başlamış o yüzden ayakları yukarıda seninde dönerse o şekilde hissedersin kuzum sağlıcakla kavuşalım insallah

Belli olmaz sıkma canını son ana kadar hıc bellı olmaz hersey benm arkadaski son ana kadar normaldı sonra bebek 36-37.haftade dondu bıdaha da asagı donmedı sezeryan oldu son ana kadar ne olucagı hıc bellı olmaz

Bence bunları söylemek için çok erken bebek son haftada bile dönebilir bunu biz biliyorken doktorunuzun bilmemesi ayrı Bi garip kafa buyuklugunede takılmayın benm her iki cocugumda 2 hafta önde gidiyordu kafası gayet sagliklilar

Benim bebenin kafasi 2 haftaondeydi bi problem yaşamadım pozisyon diger arkadaşlar in dediği gibi son haftaya kadar değişebilir

Arkadasim son gune kadar donmesini beklediler
Bir baska arkadasiminda hemsire farkli manipulasyonla donderdiler.
Not: sezeryan olmasin diye yapiliyo bunlar. Sezeryan %5de olan bi ulkede yasiyorum.

Kontrole gitmeyin nedir ya ? Tedbir bizden takdir Allahtan . Saka gibisiniz

Sirti karniniza donukse hareketleri onde hissetmemeniz normal. Plasentanin pozisyonuna gore bile degisir hareketleri hissetmeniz. Bebegin donmesi icin aslinda cok erken bi hafta. Doktorunuz sezaryen yanlisi bi doktor olabilir mi? Egzersizleri var bunun onunla bebegin donmesini saglayip normal dogum yapan cok insan var. Ama normal normal.diye diretmemek lazim. Dogumun sekli onemli degil sonucu onemli. Saglikla kucaginiza alin insallah

Arkadaşlar Allah aşkına bana yardımcı olurmusunuz ew hanimiyim eşim yok vefat etti 3 çocuğum var benim zor durumdayım elbise olur 2. El neolursa fark etmez
Yorumunuzu okudum adres vs paylasti mi acaba diye girip hesabiniza bakmak istedim. Neden insanlarin duygularini somuruyosunuz? 2 paylasim once esim cezaevinde demissiniz simdi vefat etti diyosunuz. Insanlari bu kadar acik salak yerine koymayin rica ederim ya.

Merhaba canım bende ilk gebeligimde oğluşum ters duruyordu doktor son haftasına kadar dönebilir endişe yapma ama benim oğluşum 38haftalikken erken gelmek istedi bu yuzden sezeryanla doğum yaptım ama sen endiselenip kendini uzme döner bebişin çünkü cok kişi boyle olupta dönebiliyor herşeyin hayırlısı olsun canım sağlıkla kucağına alırsın inşallah

Canım ilk hamilelik ise geç hissedilir zaten daha soğumada var 11 hafta dönedebilir bence de değiştir seni bu şekilde korkutmamalı bi dr ben 3 doğum yaptım ilk 2 si hep normal pozisyondaydı kızım son hafta döndü zaten dönebilir demişti dr

Bende 15-16. Haftalarda net hissetmeye basladim ozellikle kasiklrda ve vajinada hala daha ust taraflara cikmadi hala kasiklarimda hissediyorum iki yanda da hissediyorum suanda 27 haftalik olduk ama doguma yakin donebilir daha erken diger arkadaslarimizin dedigi gibi

Arkadaşlarinda dediği gibi son güne kadar dönebilir. Döndü diyelim, belki sancı yada başka bir sebepten dolayı normal doğum yine olmayabilir. İlla normal olur mu olmaz mı diye bence hem kendinize hem bebisinize stres yapmayın. Doktorunuz en doğru kararı verecektir. Yeter ki siz ve bebeginiz sağlıkli olsun. Hareket konusuna gelince inanın siz mutlu huzurlu olduğunuz zaman bebeğiniz kıpır kıpır olacaktır. Evet bazen hareket etmiyor korkmuyor değiliz ama doktorunuza kontrole gittiginizde hersey normalse bence hiç evham yapmayın. Bende çok korkardım. Birde benim ikizdi
O da zor inanın kiz aşağıda erkek ustte idi. Ay acaba hangisi kipirdiyor karıştırıyordum oteki sanki hic kipirdamiyor derdim filan v.s icime dert edip dururdum daha çok evham yapardım. Doktorum bana göre çok.iyi bir doktordu
Hersey normal gidiyor eğer karninizda Allah korusun kaybetsek bile yapabilecegimiz bisey var mi diye sordu. Yok dedim. O zaman hamileliğin tadını çıkartın hersey normal kafanıza takmayın dedi. Takmamak mümkün değil ama takmamaya çalıştım. Ve öğrendim buyudukce hele son Haftalar öteki uyuyor aa oğlum kipirdiyor diyordum. İkiside 33. Haftada baş aşağı döndü. Ama sezaryen olduk. Allah sizede herkesinde kucağına almak nasip etsin. Biz zor bulduk. Rabbim gönlünüze göre versin inşallah.

Çok erken daha bunu düşünmek için.

Benim oğlumda makat gelişti. Yanlış hatırlamıyorsam doğurmama 1bucuk ay kala falan bir konuya aşırı üzüldüğüm için pıt diye döndü ve makat geliş kaldı. Ama doktorum sezeryan gününe kadar dönmüş mü baktı. (39.hafta sezaryen oldum) Dönme ihtimali var çünkü. Kafası benim oğlumunda önce 2 sonra 1 hafta önde gitti bu bir sorun değil milimetrik şeyler bunlar. Hareketlere gelince plesenta önde olduğu için az hissediyordum bende. Hep içimde korku vardı sizin gibi ama oğlum bir doğdu maşallah kıpır kıpır hiç durmuyor. Hiç korkmayın, hamileliğinizi kendinize zehir etmeyin…

Reactions: The
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…