bebeğim ve gündüz uykusu:(((

stepfordk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2013
590
783
158
Aydın
22 aylık bir oğlum var, doğduğundan beri gece uykuları fena olmayan bir bebek aslında. Benim asıl derdim gündüz uykusu, şöyleki normalde oğlum gündüz 1 kere ortalama 1.5 - 2 saat uyurdu bazen bu uyku 3 saati bulurdu, ben de bu sürede dinlenir az da olsa rahat ederdim. Ama nedense son 1 aydır oğlum gündüzleri uyumamaya başladı mesela sabah 9 civarı uyanır, ben 1 gibi uyutmaya çalışırım ama yok uyumak bilmez anca saat 2-3 gibi esnemeye başlar, mesela 2 de veya biraz daha geç uyursa akşam 12 de anca uyur. Açıkçası bu saat bana bu yaşta bi bebek için çok geç gibi geliyo hem de benim de pilim çoktan bitmiş oluyo.
Akşma biraz daha erken uyusun diye hiç uyutmadığım zaman da akşam 10.30 da anca uyuyo, yani sabah 9 dan akşam 10.30 a kadar uyanık kalıyo. Gündüz hiç uyumamsı bu yaşta bi bebek için sizce normal mi?
Tecrübeli anneler bu uyku rutiniyle ilgili yardımcı olursa sevinirim, aynı yaşta bebeği olanların uyku rutini nasıl onu öğrenmek istiyorum açıkçası, sizce sabah daha erken uyandırmak öğlen uykusunu daha erkene kaydırıp akşam uykuya dalma saatini de erkene çekmek mi mantıklı yoksa gündüz hiç uyutmamak mi mantıklı acaba

benimkinin de uyku rutini şaştı iyice izlemedeyim

Cocuk 2 yasina gelmis yani. Artik bebek demeyin.

Hep evde misiniz? Cocugu biraz yorsaniz sporla aktiviteyle? O zaman daha rahat uyur.

Benim kizim 16 aylik gunde 1 saat uyursa Allah bereket versin diyorum, bence 22 ay gayet normal yas gunduz uykularinin azalmasi icin. Bende bi kac aya gunduzleri uyumamasini bekliyorum

Saatler ileri alindiktan sonra bizde de ayni durum oldu:)

Gunduz uykularini kesmek icin cok erken bence. Sabah bi saat erken uyandirabilirsen cozulur diye dusunuyorum.

Daha erken uyandırmayı deneyebilirsiniz. Böylece erken uyanıp, gündüz uykusuna da gece uykusuna da erken yatacaktır.

Bir ara denk geldiğim yanılmıyorsam "uyku meleği" diye bir blog vardı. Çok faydalı şeyler yazıyordu orda. Bulursanız bir okuyun derim, işinize yarayacaktır.

Cocuk 2 yasina gelmis yani. Artik bebek demeyin.

Hep evde misiniz? Cocugu biraz yorsaniz sporla aktiviteyle? O zaman daha rahat uyur.
Evet çalışmıyorum, elimden geldiğince aktivite yaptırmaya çalışıyorum dışarı çıkıyoruz ama bu aralar belimle ilgili sağlık problemi yaşadığım için çok fazla uğraşamıyorum, ayrıca benim oğlum doğduğundan beri ne kadar çok yorulursa o kadar zor uyuyan bi çocuk oldu, çok yorulursa çok uyur teorisi bizde tam tersi işliyo yani

Evet çalışmıyorum, elimden geldiğince aktivite yaptırmaya çalışıyorum dışarı çıkıyoruz ama bu aralar belimle ilgili sağlık problemi yaşadığım için çok fazla uğraşamıyorum, ayrıca benim oğlum doğduğundan beri ne kadar çok yorulursa o kadar zor uyuyan bi çocuk oldu, çok yorulursa çok uyur teorisi bizde tam tersi işliyo yani
Anladim. Uyku egitimi verebilirsiniz. Uyku arkadasi alabilirsiniz. Kolay gelsin.

Saatler ileri alindiktan sonra bizde de ayni durum oldu:)

Gunduz uykularini kesmek icin cok erken bence. Sabah bi saat erken uyandirabilirsen cozulur diye dusunuyorum.
Ben de gündüz uykularını kesmek için erken diye düşünüyorum, dediğiniz gibi sabah biraz daha erken uyandırmayı denesem daha iyi olur sanırım

Gunduz gec uyaniyor oda gece gec yatmasindan saat en gec 9 30 da atmali sabahda 8 gibi uyanmasi lazim ogleden sonrada 1 kere uyumasi lazim . Hep ayni saatte yatirman lazim uyku duzeni olmali yani

Back
X