22 aylık bir oğlum var, doğduğundan beri gece uykuları fena olmayan bir bebek aslında. Benim asıl derdim gündüz uykusu, şöyleki normalde oğlum gündüz 1 kere ortalama 1.5 - 2 saat uyurdu bazen bu uyku 3 saati bulurdu, ben de bu sürede dinlenir az da olsa rahat ederdim. Ama nedense son 1 aydır oğlum gündüzleri uyumamaya başladı mesela sabah 9 civarı uyanır, ben 1 gibi uyutmaya çalışırım ama yok uyumak bilmez anca saat 2-3 gibi esnemeye başlar, mesela 2 de veya biraz daha geç uyursa akşam 12 de anca uyur. Açıkçası bu saat bana bu yaşta bi bebek için çok geç gibi geliyo hem de benim de pilim çoktan bitmiş oluyo.
Akşma biraz daha erken uyusun diye hiç uyutmadığım zaman da akşam 10.30 da anca uyuyo, yani sabah 9 dan akşam 10.30 a kadar uyanık kalıyo. Gündüz hiç uyumamsı bu yaşta bi bebek için sizce normal mi?
Tecrübeli anneler bu uyku rutiniyle ilgili yardımcı olursa sevinirim, aynı yaşta bebeği olanların uyku rutini nasıl onu öğrenmek istiyorum açıkçası, sizce sabah daha erken uyandırmak öğlen uykusunu daha erkene kaydırıp akşam uykuya dalma saatini de erkene çekmek mi mantıklı yoksa gündüz hiç uyutmamak mi mantıklı acaba