zamanında bebeğini kaybetmiş olabilir hatta torununu onun yerine koymaya çalışmasını da anlarımda. burda kafama takılan sana ablası eşine abisi biraz garip olmuş. böyle konuşurken senin neden sessiz kaldığını anlamadım. ben onun annesiyim o da babası diyemiyormusun. sen ona babannesi diye hitap etsene abla lafını duyana kadar. buna o da kızmaz kızamaz zaten emin ol. alıştır böyle yaparak. kucağında mı istiyorsun yavrunu ver babannesi annesi onu bir koklasın falan de yani. sen kendi kendini haksızlığa ugratmışsın. zamanla o da anlar zaten nerde durması gerektiğini. sen sessiz kaldıkça o birşeyin farkında değil ki zaten.Kızlar ben 4 ay once dogum yaptim malesef kendi annem yanimda bulunamadi kaynvalidem vardi yanmda hamileyken severdim kaynvalidemi oda 40 gunluk bebegini kaybetmis zamaninda ve bizde esimle o bebegin ismini kendi bebegimize koyduk. Ama koymaz olaydim cok pismanim cunku bebegim dogduktan sonra kaynvalidem oyle bi sahiplendi ki bebegimi size anlatamam sezeryandan sonra odama getrdiler beni bebegimi kucagima bile vermedi ertesi gun gorebildim bebegimi zorla o izdiraplo acilarima ragmen kalktim sevdim kokladim bebegimi altini o degistiriyodu banyosunu o yaptiriyody kyafetlerini o degistriiyodu bana ablasi ablasi eşime de abisi abiso diyodu sonra goguslerim sizliyo sutum gelcek galiba diyodu ben cildiriyodum ama esimin hatri var bisey diyemiyofum 1 ay kaynvaldemde kaldim gizli gizli agliyofum cok bunaltmisti beni bebegime alismam gerekirken yabanci olmustm suan hala etksiindeym bana ne kadar iyi davransada benim onun sesini duymaya bile tahammulum yok kizlar ne yapmaliyim bana yardim edin istemiyorm aslinda boylr dusunmeyi ama kendimi cok haksizliga ugramis gini hissediyorum bebegimi onun yuzunden bi sure benimseyemedim emanet bebek gibi gordum
Orgulere basladimi tamam o
Orgulere basladimi tamamdir ozaman hazirlikli ol herseye benimkide aynen havalara ucmustu ve orgulere baslamisti
Bence de kadın bildiğin ruh hastası bunun toeun sevmek ile ne alakası var , ben olsam bebekle o kadını yalnız bırakmazdım"Göğsüm sizliyor sütüm gelecek" ne demek yaa yuhh şu an tiksindim o kv den!!!
Saygısızlık asla olmamış, çok yerinde bir hareket olmuş , öyle davranışa böyle muameleKaynanam iyidir hoştur ama biraz yüz bulunca yılışır yapışır. Bir keresinde kayınbabamla kavga ettiler sözde evden kovmuş (bence abartıyordu fırsat yarattı bize geldi). Biz de daha 2 haftalık evliydik. 2 haftalık evli olduğumuz için pek hoş karşılamadım. Ama sustum belki doğru söylüyodur dedim gidecek başka yeri yoktu kızlarına gitse damatlar hiç sığdırmıyordu. Acıdım ses etmedim. Benden yüz bulunca baktım tüm eşyalarını toplamış getirmiş açıp kullanmadığı bulaşık tellerine varana kadar. Yatak odamız küçüktü fazladan da odamız vardı. Birini giyinme ve ütü odası yaptım dolabım da oradaydı. Bana sormadan eşimle beraber dolabımı açıp eşyalarını yerleştirmişler benimkileri de bir yere sıkıştırmışlar. Ne kadar bozulmuştumm. Dolabımın benden izinsiz açılması çok ayıp bir şey. Misafir olarak başımın üstünde yeri var ama evliliğimiz bu kadar yeniyken bizimle kalmasını hele hele temelli yerleşmesini istemiyordum. Valla kocamdan da çekinmedim bir gün kaynanam bir kaç günlüğüne kızına gitti. Ben de kaynanamın eşyalarını dolabımdan çıkardım katladım geri valizinin içine koydum. Valizi de dolabın yanına kapağı açık şekilde koydum görsün diye. Kocama da söyledim böyle böyle yaptım haberin olsun. Biraz üzüldü neden annemi sığdırmıyorsun ayıp değilmi vs. Ben de dedim sen bana danışmadan bu eve getirdin bana danışmadan dolabımı açıp annenin eşyalarını yerleştirdin üstelik kaç günlük evliyiz sen beni yok saydın ben de seni yok sayıp böyle yapıyorum müstahak olsun bir daha bir karar verirken bana da danışırsın dedim. Öyle konuşunca çıtı çıkmadı kocamın. Kaynanam da geldi gördü yüzü asıldı ama ertesi günü tüm eşyalarını alıp evine döndü. Ben de oh çektim. Belki biraz ayıp oldu ama bana yapılan da haksızlık değil miydi?
Diyeceğim o ki, haklı olabilirsin. Kaynanam bebeğimi de sevme işini abartıp sahiplenebilir. Ama ben de haddini bildirmesini bilirim.
esimin hatri var
Canim hata sende iste. Şekil A. Esim üzülmesin, darilmasin, hatri var... Ee senne olacaksin? Lohusa halinle esin seni düşünseymis. O kadar mi kör ya da algilayamiyor? Lafini verseydin. Ne ablasi annesiyim deseydin. Kendi bebeğini ertesi gün eline almak ne demek? Niye ezdiriyorsun ki kendini. Onlar gelince aynı hatalari yapma yine bence. Esinin hatri var da senin yok mu?
Ablasi abisi derken biz esimle neee falan dedik boyle kaldik ayy ne bilim kafam mi kaldi dilim alismis dedi hadi bj kere karistirdin 1 ay abisi ablasi dedi yaa salak. Bakin kizlar o an inanin biseyler oluyo kilitleniyosn diyemiyosn bisey yeni anne olmussn ilk bebegin zaten bi şok icindesin rabbimin bi mucizesi olan bebegin karşinda alismaya calisiyosn. Ama kaynana şok ustune şok yaratti 1 saat bile yalniz kalamadim o an kafami toparlayamadimzamanında bebeğini kaybetmiş olabilir hatta torununu onun yerine koymaya çalışmasını da anlarımda. burda kafama takılan sana ablası eşine abisi biraz garip olmuş. böyle konuşurken senin neden sessiz kaldığını anlamadım. ben onun annesiyim o da babası diyemiyormusun. sen ona babannesi diye hitap etsene abla lafını duyana kadar. buna o da kızmaz kızamaz zaten emin ol. alıştır böyle yaparak. kucağında mı istiyorsun yavrunu ver babannesi annesi onu bir koklasın falan de yani. sen kendi kendini haksızlığa ugratmışsın. zamanla o da anlar zaten nerde durması gerektiğini. sen sessiz kaldıkça o birşeyin farkında değil ki zaten.
Helal olsun sana. Bak orasi tam dönum noktasiymis eger sen o esyalari almasadin dolaptan sessiz kalsayfin ertesi gun evinden yatagini yorganini getrcekti oh gelin sesini cokarmiyo diye. Aferin sana allahtan esinde bisey dememis benimki olsa musade etmezdi bunu yapmamaKaynanam iyidir hoştur ama biraz yüz bulunca yılışır yapışır. Bir keresinde kayınbabamla kavga ettiler sözde evden kovmuş (bence abartıyordu fırsat yarattı bize geldi). Biz de daha 2 haftalık evliydik. 2 haftalık evli olduğumuz için pek hoş karşılamadım. Ama sustum belki doğru söylüyodur dedim gidecek başka yeri yoktu kızlarına gitse damatlar hiç sığdırmıyordu. Acıdım ses etmedim. Benden yüz bulunca baktım tüm eşyalarını toplamış getirmiş açıp kullanmadığı bulaşık tellerine varana kadar. Yatak odamız küçüktü fazladan da odamız vardı. Birini giyinme ve ütü odası yaptım dolabım da oradaydı. Bana sormadan eşimle beraber dolabımı açıp eşyalarını yerleştirmişler benimkileri de bir yere sıkıştırmışlar. Ne kadar bozulmuştumm. Dolabımın benden izinsiz açılması çok ayıp bir şey. Misafir olarak başımın üstünde yeri var ama evliliğimiz bu kadar yeniyken bizimle kalmasını hele hele temelli yerleşmesini istemiyordum. Valla kocamdan da çekinmedim bir gün kaynanam bir kaç günlüğüne kızına gitti. Ben de kaynanamın eşyalarını dolabımdan çıkardım katladım geri valizinin içine koydum. Valizi de dolabın yanına kapağı açık şekilde koydum görsün diye. Kocama da söyledim böyle böyle yaptım haberin olsun. Biraz üzüldü neden annemi sığdırmıyorsun ayıp değilmi vs. Ben de dedim sen bana danışmadan bu eve getirdin bana danışmadan dolabımı açıp annenin eşyalarını yerleştirdin üstelik kaç günlük evliyiz sen beni yok saydın ben de seni yok sayıp böyle yapıyorum müstahak olsun bir daha bir karar verirken bana da danışırsın dedim. Öyle konuşunca çıtı çıkmadı kocamın. Kaynanam da geldi gördü yüzü asıldı ama ertesi günü tüm eşyalarını alıp evine döndü. Ben de oh çektim. Belki biraz ayıp oldu ama bana yapılan da haksızlık değil miydi?
Diyeceğim o ki, haklı olabilirsin. Kaynanam bebeğimi de sevme işini abartıp sahiplenebilir. Ama ben de haddini bildirmesini bilirim.
Yalniz kalinca kafami topladim canim gecti artik onlar hic yaparmiym bidaha benden izin aliuolar artik bebegin ceketini cikarcaklarinda bile.Canim hata sende iste. Şekil A. Esim üzülmesin, darilmasin, hatri var... Ee senne olacaksin? Lohusa halinle esin seni düşünseymis. O kadar mi kör ya da algilayamiyor? Lafini verseydin. Ne ablasi annesiyim deseydin. Kendi bebeğini ertesi gün eline almak ne demek? Niye ezdiriyorsun ki kendini. Onlar gelince aynı hatalari yapma yine bence. Esinin hatri var da senin yok mu?
Aynen annen de olursa rahat edersin yapamaz biseyErkeklerin algı seviyesi biraz düşük olur lohusalıktan falan anlayacaklarını sanmıyorum. İlk hamileliğim olduğu için şu an ben bile anlamıyorsam erkekler hiç anlamazlar. Bakalım benim koca nasıl olacak. Bu konular iyice gerdi beni kaynanamın gelmesini zaten istemiyordum şimdi iyice huylandım. Geldi mi 2 aydan aşağı kalmaz gibi geliyor yaa... Sanırım tek çarem ne yapıp edip annemi de getirmek. Annem de gelirse fazla yüz bulamaz.
Suan benimle zaten bebegim herseyiyle ben ilgileniyorumm cok sukur. Kadini uzak tutmaya calisiyorumValla ne yap et cocugunla ilgilen ilerse sana karsi soguk olmasin
Aynen eşimi cok seviyorum ailesini kirmak demek eşimi kirmak demektir cunku ailesine duskun benim esim ama ayni zamanda benimde asla gonlumu kirmaz ailesi icin arayi bulur her zaman. Bu yuzden bisye oldugunda artik icime atmiyorm direk esime soyluyorm oda annesini uyariyo yada direk ben kv soyluyom biraz ciddi soyluyom anlasin tekrarlamasin diyesiz kendinizi doldurmayın lütfen. ben sizi çok takdir ettim. şimdi siz de annesiniz bir evlat kaybı ne kadar ağırdır çok iyi anlarsınız, anlarız. Rabbim kimseye yaşatmasın inş. o da belki yaşayamadıklarını yaşamaya kalkıştı ama bilinçsizce . zaten tepkinizi vermişsiniz ama yine de gönül kırmayın
Aynen akillandim tecrubelendim 2. Bebegimdede depresyonu yasamak istemiyorm o yuzden kendim bakcam izin vermicem farkli seylereKeşke ölen bebeğin adını koymasaydiniz ama o ismi koymasan bile kv'ler yapıyor böyle. Benimki de yapmıştı. Sinir oluyorum. Ben bebeğime kendim bakmak istiyordum, çok yardım etmek istiyorsa ev işlerine yardım etsin, ama yok!!! İlla bebeğe de bakacak. Bi de aynen ayağında sağlamaları filan. Sallamaya alıştırdı bebeğimi, aylarca salladık sonra mecburen... biri şu kv'lere bişey söylesin lütfen!
Ama ikinci kez çocuk yaparsam, bunların hiçbirine izin vermiycem!
Helal olsun sana. Bak orasi tam dönum noktasiymis eger sen o esyalari almasadin dolaptan sessiz kalsayfin ertesi gun evinden yatagini yorganini getrcekti oh gelin sesini cokarmiyo diye. Aferin sana allahtan esinde bisey dememis benimki olsa musade etmezdi bunu yapmama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?