Bebeğim ve nerde bakılacağı 🙄

Bahsettiğim üst kat burası

Eklentiler

• 6833B4E0-0FB9-4C48-8CED-C212E495AB36.webp
    6833B4E0-0FB9-4C48-8CED-C212E495AB36.webp
    40,8 KB · Görüntüleme: 129
Sevgili arkadaşlar hepiniz umarım iyisinizdir, çok güzel bir haftasonu geçirmenizi dileyerek direkt konuya giriyorum ;

Hemen hemen 2,5 aylık bir bebeğim var 🧿
Hamileliğim boyunca ‘abartısız’ doğuracağım günden 1 gün öncesine kadar çalıştım . Çalışmak zorundaydım çünkü kendi iş yerim (Cafe -Restaurant) .
Bu 2,5 ay içinde yine zaman zaman bebeğimi de yanıma alarak işe gittim , şu anda da iş yerindeyim kayınvalidem gelecek yardıma . Ben de istiyorum bebeğim ile evde vakit geçirmek ama kendi işi olan arkadaşlar yaşadığım durumu çok iyi bilirler . Bebeğim doğduktan sonra Sık sık gidiyor olmama rağmen her gün başında durmadığım için işler çığrından çıkmış durumda .
Demem o ki çalışmak zorundayım . Sağolsun kayınvalidem bu konuda bana yardım ediyor ve istediğim Zaman da yardım edeceğini söylüyor ama ben şöyle bir konuda kararsızım ve dışardan bir göz olarak fikirlerinize çok ihtiyacım var ;
Cafemiz 2 katlı alt katı müşteriler için , üst kat ise mutfak banyo ve salondan oluşan esasında daire olan ama bizim mutfak olarak kullandığımız bir yer . Kalbimin bir yanı cafemizin üst katına yatağını getirip kayınvalidemin bebeğime gözümün önünde bakmasını söylüyor , diğer yanı ise , ev ortamında kalması gerektiği . (Bu arada yaşadığım ülkede çocuklar 6.aydan , %90’ı ise 1 yaşından sonra kreşe gidiyor. 1 yaşına kadar kayınvalidem bakacak, 1 yaşından sonra kreşe gidecek )
Artıları , eksileri değerlendirdiğimde işin içinden çıkamıyorum ;
Kayınvalidem iyi bir kadın esasında fakat kulağına laf gitmiyor örneğin bir köpeğim var ‘anne lütfen masadan yemek verme’ dediğim halde ‘dayanamadığı için’ gizli gizli veriyor . Köpeğimi cafeye getiriyorum bu sefer müşterilerden yemek dileniyor 🤭 çünkü öyle öğreniyor .. aynı şeyi bebeğimde de yapıyor , ‘anne sallama lütfen’ diyorum tamam diyor bakıyorum kıyıda köşede yine sallıyor 🙄 ya da bu çocuk doymuyor diyip duruyor ; mama verecek diye çok korkuyorum . Doymayan çocuk Ayda 1200-1300 gr.alır mı diyorum yok aç bu aç 🙇🏻‍♀️ gibi gibi .. evet çok büyük dertler değil ama çocuğumun kuralsız ve arsız büyümesinden korkuyorum , obezite yapacak çocuğu bişey değil🙈

Kısacası yine bildiğini okuyacak biliyorum .. bu arada emziriyorum evde olduğumda ya da eğer Cafe ‘de bakarsa kayınvalidem biberon -meme şeklinde gidiyoruz . 10-16 arası çalışmayı planladım 16’dan sonra çalışma arkadaşlarım devralacak .. eğer Cafe ‘de bakarsa bebeğim benden ayrı kalmayacak en azından %100 olmasa da bazı şeyler kontrolüm altında olacak , evde bakarsa sonuçta ev ortamı daha sakin ve düzenli ama benden ayrı kalacak 🙄 siz olsanız ne yapardınız ? Ne yapmalıyım ? 2 gün Cafe , 2 gün ev çocuğun aklını mı karıştırır ?

Çok özür dilerim yazım hatası varsa , tek elle yazıyorum çocuk mememde, müşteriler bahçede , avaz avaz ağlamak istiyorum 🤯uzun oldu biliyorum ama beceremedim kısa anlatmayı .
Şimdiden hepinize teşekkür ederim 🌸
Kendi annem bile baksa ben yanımda olmasını tercih eder ve cafede baktirirdim.

Bahsettiğim üst kat burası
Burayı bebeğe göre düzenlersen uzun süre idare eder sizi. 1 yaşından sonra ancak ele avuca sığmadığı dönemler gelene kadar Gül gibi gözünün önünde olur bakılır bebeğin ..
zaten 1 yaş sonrası da kreşe gidecekmiş ..

Arkadaşım yanlış anlama ama evet bebeğin senin yanında olması önemli ama bakacak olan insanın konforu da önemli. Bakacak kişide rahat etsin ki devamiyet arz etsin. Bebek uyuduğunda kvdenizde belki yatmak isteyecek cafede nerede yatacak. Ev ortamı onun için daha rahat olur. Bu gibi şeylerde 2 taraflı düşünmek gerekiyor. Aynı şeyi yaşıyorum tecrübe ediyorum o yüzden böyle bir tavsiyede bulundum

Benim ablam çocuğunu özel dikim evinde büyüttü.
Onun bakacak kimsesi yoktu, bakıcıya baktırıyordu
Gittiği her yere bakıcıya gidiyordu, molalarda falan hep bebeğiyle ilgileniyordu
Gözünüzün önünde olması daha mantıklı.
Üst katı güzel bir şekilde dekore ederseniz neden olmasın.

Beni yanlış anlamayın ama ben işyerlerinde çocuk bebek bakılmasına karşıyım. Sonuçta her yerin kendine göre bir adabı var. İşyeri işyeridir yani. Benim düşüncem böyle. Bence evde bakılmalı bebeğiniz.

kendi isim olsa bir odayi onun odasi gibi doserdim. hali besik koltuk vs. orda bakar emzirirdim. beni daha cok gorurdu..

Yazın kafede kışın evde

Ayaklanınca evde

Zaten patronsunuz çalışma saatlerinizi ayarlayın

Eviniz uzak değilse emzirme saatinde gidin tekrar gelin

3,5 aylıkken günde 11 saat olan işime döndüm

Bir de cafede siz pişiriyor vs mi yoksa siz de bakarsınız Kv ye gerek olmaz yani kasada vs diriyorsanız Bebek de durur

Hijyen vs denmiş de henüz yatan neden çok sıkıntı olmaz ama ayaklanınca kafe zor olur

ya farzedinki eviniz isinizin ust katinda. orayi guzelce mutfaktan izole edip atirir bir odali ev gibi yaparsaniz gayet guzel olur. isim evime bes dakika oldugu vakitler her ogle arasi geldim emzirdim uyuttum. yada emzirmeye geldim vs. atesi oldugunda geldim baktim. kv atesten anlamazdi.

6- 7Ayına kadar kafede, sonra da evde baktırabilirsiniz. Bu arada 1 yaşına kadar bakacakmış kv, kural öğrenme durumu olmaz ama kv merhametli biri anladığım kadarıyla, köpeğe yemek vermesi güzel geldi bana :)

Sevgili arkadaşlar hepiniz umarım iyisinizdir, çok güzel bir haftasonu geçirmenizi dileyerek direkt konuya giriyorum ;

Hemen hemen 2,5 aylık bir bebeğim var 🧿
Hamileliğim boyunca ‘abartısız’ doğuracağım günden 1 gün öncesine kadar çalıştım . Çalışmak zorundaydım çünkü kendi iş yerim (Cafe -Restaurant) .
Bu 2,5 ay içinde yine zaman zaman bebeğimi de yanıma alarak işe gittim , şu anda da iş yerindeyim kayınvalidem gelecek yardıma . Ben de istiyorum bebeğim ile evde vakit geçirmek ama kendi işi olan arkadaşlar yaşadığım durumu çok iyi bilirler . Bebeğim doğduktan sonra Sık sık gidiyor olmama rağmen her gün başında durmadığım için işler çığrından çıkmış durumda .
Demem o ki çalışmak zorundayım . Sağolsun kayınvalidem bu konuda bana yardım ediyor ve istediğim Zaman da yardım edeceğini söylüyor ama ben şöyle bir konuda kararsızım ve dışardan bir göz olarak fikirlerinize çok ihtiyacım var ;
Cafemiz 2 katlı alt katı müşteriler için , üst kat ise mutfak banyo ve salondan oluşan esasında daire olan ama bizim mutfak olarak kullandığımız bir yer . Kalbimin bir yanı cafemizin üst katına yatağını getirip kayınvalidemin bebeğime gözümün önünde bakmasını söylüyor , diğer yanı ise , ev ortamında kalması gerektiği . (Bu arada yaşadığım ülkede çocuklar 6.aydan , %90’ı ise 1 yaşından sonra kreşe gidiyor. 1 yaşına kadar kayınvalidem bakacak, 1 yaşından sonra kreşe gidecek )
Artıları , eksileri değerlendirdiğimde işin içinden çıkamıyorum ;
Kayınvalidem iyi bir kadın esasında fakat kulağına laf gitmiyor örneğin bir köpeğim var ‘anne lütfen masadan yemek verme’ dediğim halde ‘dayanamadığı için’ gizli gizli veriyor . Köpeğimi cafeye getiriyorum bu sefer müşterilerden yemek dileniyor 🤭 çünkü öyle öğreniyor .. aynı şeyi bebeğimde de yapıyor , ‘anne sallama lütfen’ diyorum tamam diyor bakıyorum kıyıda köşede yine sallıyor 🙄 ya da bu çocuk doymuyor diyip duruyor ; mama verecek diye çok korkuyorum . Doymayan çocuk Ayda 1200-1300 gr.alır mı diyorum yok aç bu aç 🙇🏻‍♀️ gibi gibi .. evet çok büyük dertler değil ama çocuğumun kuralsız ve arsız büyümesinden korkuyorum , obezite yapacak çocuğu bişey değil🙈

Kısacası yine bildiğini okuyacak biliyorum .. bu arada emziriyorum evde olduğumda ya da eğer Cafe ‘de bakarsa kayınvalidem biberon -meme şeklinde gidiyoruz . 10-16 arası çalışmayı planladım 16’dan sonra çalışma arkadaşlarım devralacak .. eğer Cafe ‘de bakarsa bebeğim benden ayrı kalmayacak en azından %100 olmasa da bazı şeyler kontrolüm altında olacak , evde bakarsa sonuçta ev ortamı daha sakin ve düzenli ama benden ayrı kalacak 🙄 siz olsanız ne yapardınız ? Ne yapmalıyım ? 2 gün Cafe , 2 gün ev çocuğun aklını mı karıştırır ?

Çok özür dilerim yazım hatası varsa , tek elle yazıyorum çocuk mememde, müşteriler bahçede , avaz avaz ağlamak istiyorum 🤯uzun oldu biliyorum ama beceremedim kısa anlatmayı .
Şimdiden hepinize teşekkür ederim 🌸
Kafede yeriniz var biraz daha kafede baksın bence. Bebekte sizden ayrılmamış olur. Sürünmeye başladığında evinde bakar daha rahat olur.

Cafede bakılsın orafa ortam var madem müsait ,en azından direkt emzirirsiniz

Canım masallah bebişi buyutmussun

Bence ev ortamı daha saglıklı olur cnm
Rabbim en hayırlı kararı almayı nasip etsin

Belki 6 aya kadar kafede idare edersiniz ama sonrasında bebek hareketlendiğinde bir odaya hapsedemezsiniz, zor olur.
Ama kayınvalideyi de düşünmek gerekir. Bebekle birlikte o kadıncağızı da bir odaya hapsedeceksiniz. Evde olsa oyalanacak bir şeyler bulur, belki yatar uyur ama o ortamda nasıl durur sürekli ? Onun da fikrini almak gerek bence.

Zaman ayırıp yazdığınız için çok teşekkür ederim :) A anabel lee evet çok merhametli zaten gıcıklık olsun diye değil gerçekten üzüldüğü için veriyor . Fakat üzülmesine gerek yok çünkü köpek aç değil . Salam sucuk onun için zararlı yoksa neden vermeyeyim ben de veririm . Çocukta şeker isteyecek üzülecek verecek 🤭

Ben orayı oda gibi döşesem belki kayınvalidem içinde iyi olur , hem yalnız olmaz hem yemek vs . Uğraşmamış olur . Ben garsonluk yapıyorum çoğu zaman ama bulaşıkçı ya da aşçı gelmemişse onu yapıyorum :)

Benim arkadasim ve ailesi biraz benzer sebeplerle konfeksiyon atolyelerinin asma katina ev kurdular. Bildigin banyosu -dolapları olan bir ev:) o makinalarin gurultusune bile bir sure sonra alistilar.
o yuzden neden olmasin diyorum ust kat icin.
Hem hava guzelken yaninda durur, emzirmek istediğinde rahatça emzirirsin... bir tanecik bebeğin var zaten,ben olsam bugunlerini kacirmak istemezdim, boyle bir imkanim varken.

Back
X