Denge kuramayip düşüyor...koltukta duruyor..hızli bi sekilde koltuğu tutarak yürüyor ilk adim arabasini tutarak koşturuyor..ama desteksiz bunlarin hiçbirini yapmiyor cok korkuyor direk kendini yere atiyor..Ayağa kaldırınca denge kuramayıp düşüyor mu yoksa bacaklarını mı tutmuyor? Koltuk yanına yasladığınızda duruyor mu mesela? Kontrole gittiğinizde doktora veya hemşirenize danışmanızda fayda var bence.
Slm kızlar...bebeğim 14.5 aylık ve yürüyemiyor..cok güzel emekliyor,sıralıyor fakat yürümek şöyle dursun desteksiz ayakta bile durmuyor..bugün yarın diye diye 14.5 aylik oldu 15 aylık olduğunda yürümezse bi uzmana danısmayı düşünüyorum öncesinde tecrübeli annelerden yardım almaya geldim..açıkçası geç yürüme örnekleri ile teselli bulmaya geldim..bir teselli ver adlı parçayı sizlere hitap ediyorum...
Tatlım sinir 18 aylık. Şimdi benim bebeğim 9.5 aylık. Bir bebek 9 aylık olduğunda hala desteksiz oturmuyorsa gelişim gerilim teşhisi konabiliyor. Bizimı desteksiz asla oturmaz. Bakıyor arkasında destek yok pat diye geriye atıyor kendinı.Slm kızlar...bebeğim 14.5 aylık ve yürüyemiyor..cok güzel emekliyor,sıralıyor fakat yürümek şöyle dursun desteksiz ayakta bile durmuyor..bugün yarın diye diye 14.5 aylik oldu 15 aylık olduğunda yürümezse bi uzmana danısmayı düşünüyorum öncesinde tecrübeli annelerden yardım almaya geldim..açıkçası geç yürüme örnekleri ile teselli bulmaya geldim..bir teselli ver adlı parçayı sizlere hitap ediyorum...
Denge kuramayip düşüyor...koltukta duruyor..hızli bi sekilde koltuğu tutarak yürüyor ilk adim arabasini tutarak koşturuyor..ama desteksiz bunlarin hiçbirini yapmiyor cok korkuyor direk kendini yere atiyor..
Evet aşirı bi korku var ama korkocagı bi düşme olayı da yaşamadik...önerinizi deneyecegim..Korkuyor gibi geldi bana. Cesarete ihtiyacı var annesi :) düşmenin korkulacak birsey olmadığını gösterebilirsin mesela. Düşüyor gibi yap, gülümse ve tekrar ayağa kalk misal..
Ben bir çok şeyi normallestirerek nelere alıştırdım :) sıralıyorsa birsey oldugunu sanmıyorum. Buyuk ihtimal psikolojik ama sen yine de istersen doktora git icin rahat etsin.
Maalesef bırakmıyor..ayakta dursa bu kadar sıkıntı yapmam..destek olmazsa korkuyor..tek elle tutugumda yürüyor mesela..adım atiyor ama hep o eli tutacağim..Sıralıyorsa bence sıkıntı yok..
Sadece zamana ve cesarete ihtiyacı var. Tutunurken ellerini hiç saniyelik bırakıyor mu? Öyle öyle cesaret kazanıyorlar.
Ayrıca doktorlar 18 aya kadar normal kabul ediyorlar..
Baktım konunuza..benim ki zamanında doğdu sizin ki düzeltilmiş olarak 1 yasinda yürümüş oldu...elini bıraktiğimda ayakta sabit durmuyor o beni korkutuyor illa tutunacak bi yerlereKız geçen ben açtım böyle bir konu 13 aylık yürümüyor diye. Suan 14 aylık olmak üzere yürüdü sayılır. Icinin rahat etmesini istiyorsan götür tabi ama 18 aya kadar normal demişti doktor bize.
Maalesef bırakmıyor..ayakta dursa bu kadar sıkıntı yapmam..destek olmazsa korkuyor..tek elle tutugumda yürüyor mesela..adım atiyor ama hep o eli tutacağim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?