Bebegim ve yürüme

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Slm kızlar...bebeğim 14.5 aylık ve yürüyemiyor..cok güzel emekliyor,sıralıyor fakat yürümek şöyle dursun desteksiz ayakta bile durmuyor..bugün yarın diye diye 14.5 aylik oldu 15 aylık olduğunda yürümezse bi uzmana danısmayı düşünüyorum öncesinde tecrübeli annelerden yardım almaya geldim..açıkçası geç yürüme örnekleri ile teselli bulmaya geldim..bir teselli ver adlı parçayı sizlere hitap ediyorum...

Güncelleme:kızlar oğlum artık ayakta duruyor isterse bayaği yürüyor ama korkup gelemiyor..yani 10 adım kadar atıyor tam anlamıyla ne zaman yürüyecek artik..

Son düzenleme:
bence bir uzmana götürün sıralıyorsa sorun yok gibi ama kendinizi çok üzmemiş olursunuz bu yürüme sürecinde ...

Sıralıyorsa cok da korkulcak bır durum degıl. Anne baba ne zamn yürüdü acaba. Sızler de gec yuruduysenız o yuzden de olabılır.
Bırde acaba ayakta durmaya calısırken desteksız halde dustude korktumu. Eger korktuysa bu yurumesını bı kac ay ılerıye atıyor.
Sız yınedr bır uzmana danısın.

ayakta durabilmesi lazim , yurumeyebilir ama biraktiginizda dimdik durmali
bence bir uzmana gidin yani ben olsam gidersim
benim ki 12.5 aylik yurumeye korkuyor , bazen yuruyor farkina varinca atiyor kendini yere , korkak civciv

Ayağa kaldırınca denge kuramayıp düşüyor mu yoksa bacaklarını mı tutmuyor? Koltuk yanına yasladığınızda duruyor mu mesela? Kontrole gittiğinizde doktora veya hemşirenize danışmanızda fayda var bence.

Denge kuramayip düşüyor...koltukta duruyor..hızli bi sekilde koltuğu tutarak yürüyor ilk adim arabasini tutarak koşturuyor..ama desteksiz bunlarin hiçbirini yapmiyor cok korkuyor direk kendini yere atiyor..

Kardeşim böyleydi, 3 yaşına kadar emekledi, rahmetli annem bin tane doktora götürdü o zaman, hiç bir sorun bulamadılar, bir akşam ayağa kalktı geri geri salonun diğer ucuna kadar yürüdü:) o gün bugündür totosu yer görmüyor=)) üzmeyin kendinizi zamanı geldiğinde kendiliğinden çözecektir bu durumu

Tatlım sinir 18 aylık. Şimdi benim bebeğim 9.5 aylık. Bir bebek 9 aylık olduğunda hala desteksiz oturmuyorsa gelişim gerilim teşhisi konabiliyor. Bizimı desteksiz asla oturmaz. Bakıyor arkasında destek yok pat diye geriye atıyor kendinı.

Ben o sebeple önce devlet hastanesinde çocuk doktoruna randevu aldım. Durumu anlattım. Beni çocuk gelişim uzmanına yönlendirdi. Önümüzdeki hafta randevum var. Gelişim tarama testi yapacak diye düşünüyorum. Denver 2 siye bir test var. Aslında 2 yaşına kadar tüm çocuklara 6 ay arayla yapılması öneriliyor. Onu yapacak herhalde.

Yanlis yonlendirmek istemem emin degilim ama ben 1.5 yasina kadar normal diye biliyorum. Gec olsun guc olmasin.

Denge kuramayip düşüyor...koltukta duruyor..hızli bi sekilde koltuğu tutarak yürüyor ilk adim arabasini tutarak koşturuyor..ama desteksiz bunlarin hiçbirini yapmiyor cok korkuyor direk kendini yere atiyor..

Sıralıyorsa sorun olmaz diye düşünüyorum, sonuçta kaslarında falan problem yok, sadece korkuyor. Benim küçük de 14 aylık yürüdü.

Korkuyor gibi geldi bana. Cesarete ihtiyacı var annesi :) düşmenin korkulacak birsey olmadığını gösterebilirsin mesela. Düşüyor gibi yap, gülümse ve tekrar ayağa kalk misal..

Ben bir çok şeyi normallestirerek nelere alıştırdım :) sıralıyorsa birsey oldugunu sanmıyorum. Buyuk ihtimal psikolojik ama sen yine de istersen doktora git icin rahat etsin.

Sıralıyorsa bence sıkıntı yok..
Sadece zamana ve cesarete ihtiyacı var. Tutunurken ellerini hiç saniyelik bırakıyor mu? Öyle öyle cesaret kazanıyorlar.
Ayrıca doktorlar 18 aya kadar normal kabul ediyorlar..

Evet aşirı bi korku var ama korkocagı bi düşme olayı da yaşamadik...önerinizi deneyecegim..

Sıralıyorsa bence sıkıntı yok..
Sadece zamana ve cesarete ihtiyacı var. Tutunurken ellerini hiç saniyelik bırakıyor mu? Öyle öyle cesaret kazanıyorlar.
Ayrıca doktorlar 18 aya kadar normal kabul ediyorlar..
Maalesef bırakmıyor..ayakta dursa bu kadar sıkıntı yapmam..destek olmazsa korkuyor..tek elle tutugumda yürüyor mesela..adım atiyor ama hep o eli tutacağim..

1,5 yasa kadar normal. Benim kızım 16 aylık yürüdü hiç sorun etmedim cünkü kemiği kası sinir sistemi normaldi sadece yürümedi o kadar. Sizinki de sıralıyor bedensel bi sorunu yok bence sadece merakı yok demek ki. Rahat edecekseniz gösterin

Benim oğlumda bir yaşını üç ay geçe yürümüştü. Ama hiç düşmeden yürüdü mesela birden. Çok geç değil ama ben doktora gittiğimde kemiklerine falan baktırmıştım bi sıkıntı çıkmamıştı. Eşin veya senin yürüme zamanında etkiliyo biraz benim eşimde geç yürümüş.

Kız geçen ben açtım böyle bir konu 13 aylık yürümüyor diye. Suan 14 aylık olmak üzere yürüdü sayılır. Icinin rahat etmesini istiyorsan götür tabi ama 18 aya kadar normal demişti doktor bize.

Kız geçen ben açtım böyle bir konu 13 aylık yürümüyor diye. Suan 14 aylık olmak üzere yürüdü sayılır. Icinin rahat etmesini istiyorsan götür tabi ama 18 aya kadar normal demişti doktor bize.
Baktım konunuza..benim ki zamanında doğdu sizin ki düzeltilmiş olarak 1 yasinda yürümüş oldu...elini bıraktiğimda ayakta sabit durmuyor o beni korkutuyor illa tutunacak bi yerlere

Maalesef bırakmıyor..ayakta dursa bu kadar sıkıntı yapmam..destek olmazsa korkuyor..tek elle tutugumda yürüyor mesela..adım atiyor ama hep o eli tutacağim..

Ayına göre normal yürür yakında sabırlı ol annesi.
Yürümek bizim için basit bir eylem ama aslında ögrenmesi cesaret etmesi zor bir süreç. O yüzden bir destek arıyor. Sen elini bıraktırmaya uğraşmaki korkmasın.

Kas ve kemik gelişiminde problem yokmuş önemli olan o.
Yakında hiç durmuyor hep tepelere tırmanıyor diyeceksin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…