Bebegim ve yürüme

Baktım konunuza..benim ki zamanında doğdu sizin ki düzeltilmiş olarak 1 yasinda yürümüş oldu...elini bıraktiğimda ayakta sabit durmuyor o beni korkutuyor illa tutunacak bi yerlere
Korkma canım Allahın izniyle yürür yakında. Önce doktora git tabi için rahat etsin. Ama tutunarak gezen bir çocuk da sıkıntı yoktur diye düşünüyorum.

Her bebeğin gelişimi farklı ilerliyor çok takılma bence bi de genlerde etkiliyor eşiniz ve siz ne zaman yürümüşsünüz? Ben 7 aylık yürümüşüm oğlum 9 aylık yürüdü 7.5 aylıkken başladı sıralamaya yürüme yardımcısıyla koşmaya ama çok garantici kendini sağlama almadan yürümedi çok şükür yürüdüğünde de hiç yalpalamadı düşme yaşamadı sizin bıdıkta kendini garantiye alıyordur kim bilir

Benimkide 16 aylik siraliyor sadece.muhtemelen korkuyor 2aya kadar ugrasicam desteksiz yurutmeye bakalim

Benimkide 16 aylik siraliyor sadece. 2aya kadar ugrasicam yürütmeye insallah.seninki ne alemde şimdi basladimi yurumeye

M Missbohem , S Serenad5 hanımlar benim miniğime desteksiz dik oturamıyor diye gelişim testi yaptırdık. Gelisim geriliği çıktı. Nörolojiye gideceğiz. Siz de çocuk doktorunuz ile varsa endişeleriniz paylaşın.

Kaç aylık..bizde oturmada..sıralamada..tutunup kalkmada problem yok..umarım biran önce sıkıntisı giderilir yavrunun..

Benimkide çok geç oturabilmisti doktoru bizi korkutup durmuştu gelişim geriligi diye ama doktordan 2hafta sonra oturmuştu her bebek ayni ay oturur ayni ay yurur diye degerlendiren doktorlara gıcıgım artik

Benimkide çok geç oturabilmisti doktoru bizi korkutup durmuştu gelişim geriligi diye ama doktordan 2hafta sonra oturmuştu her bebek ayni ay oturur ayni ay yurur diye degerlendiren doktorlara gıcıgım artik
9 aylikti doktora göturdugumuzde 10.ayda oturdu desteksiz.sıralamayada geç basladi emeklemeye ve dönmeyede çok geç basladi hicbirinin belli bi ayi yok bence degisik zamanlarda yapiyorlar

Kaç aylık..bizde oturmada..sıralamada..tutunup kalkmada problem yok..umarım biran önce sıkıntisı giderilir yavrunun..

10 aylık. 9 aylık olunca ve hala desteksiz oturmayınca doktora gittim. Hatta şöyle söyleyeyim doktora 8 aylıkken gittim ilk. O çok sallamadi. 9 aylık olunca artık yine gittim. Çocuk gelişim uzmanına gönderdi. İşte ancak randevu al vs çocuk 10 aylık oldu. 15 dk ilk basit bir uygulama zaten. Size bir şeyler soruyor. Ben açıkçası fark ediyordum zaten. Ama çevredekiler aman önemli değil her bebek farklı vs yapar ameliyat oldu ondandır falan diyorlardı. Yok şunun çocuğu 1 yaşında oturdu vs diye örnek veriyorlardı. İnsan da endişe ve rehavet arasında sıkışıp kalıyor. Ne yapayım nereye gitmem lazim dogru durust bir yonlendirme yok acikcasi. Sadece oturması değil problem. Benim çevremde çok fazla bebek yoktu. Yine de bildigim 1-2 bebeğin bu aylarda yaptığı bazı şeyleri yapamıyor veya yapmıyor. Kendimde de çok eksikler yanlışlar görüyorum tabi. Nöroloji ye gönderdiler. Koştur koştur gittik muayene etti bir şey yok dedi. Ee öyle kaldık şimdi nereye gideceğiz.B12 vitamin eksikliği yapar dediler. Kan sonuclarini bekliyorum. Bir yandan Fizyoterapist bulmaya çalışıyorum. cocuk psikiyatristine yonlendirmelerini isteyecegim. Bunlari ben arastiriyorum ben istiyorum. Çolyak dan şüpheleniyorum. Gastroentrolojiye gittik ama hiç onun aklına gelmiyor. 2 ay bir takip edelim diyor. Ben gidip başka bir dotor bulup test isteyeceğim. Çünkü 6 belirtisi varsa 5 ini taşıyor.

Uykuları düzensiz gece 12 den önce uyumaz. Şimdi akşam 9 da ışıkları söndürüp hep beraber yatağa giriyoruz. Dün gece öyle yaptığımız halde 11 e doğru uyudu. Üstteki komşunun allah belasını versin. Rüyamda sabaha kadar kavga ettim onlarla. Halbuki büyüme hormonu 10:00-02:00 arasında salgilaniyor. Minyon bir bebek aynı zamanda. Persentil tablosunda alt sınıra yaklaştık artık. @Alinalp hani sizi doktorlar boş yere korkutmuslar ya. Bizde de tam tersi bir rahatlık sorma.

Tabi bunları ben içimde yaşiyorum. Çevreye karşı çok rahatım. Kocam da fizyoterapiye ne gerek var kafasında. Neyse çok doldum şu bir kaç günde.

Canım seni cok iyi anlıyorum yaşayan bilir...ben yürümesi biraz gecikince bile panik oldum..anne hisseder sen doğru bildiginden şaşma umarim ilgili bir doktora rastlarsin..ne ameliyati geçirmisti..şu an nasil oturabiliyor mu..

Kasık fıtığı ameliyatı geçirdi. Aslinda basit bir ameliyat. Ama çok ağlayan bir bebektı. fıtık boğulmuş acil oldu ameliyatı ve o yüzden zor oldu. Ameliyat sonrasıda yarası var diye yüz üstü hiç yatıramadik. O da iyicene unuttu. Sonra dönmeyi öğrendi yüz üstü yatırınca da dönüyor hemen. Engellersen çok büyük olay çıkarıyor. Ama yüz üstü yatırmak sırt boyun karın kasları için çok önemli işte o kasları zayıf kaldı herhalde

Benim bebegimde cok minyon cunku dogdugunda 2kilo bike degildi o yuzdende herseyi cok gec yapti aylara takilmamak lazim doktorlarin sorduklari bikac soru vardir mesela bikac kelime konuşuyormu uzattigin birseyi aliyormu bunlari yapiyorsa gerisini dert etme ve devlet degil özel bir doktor bul bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…