Bebegim yataktan düstü

Çok geçmiş olsun canım. Fışkırır tarzda mi kustu acaba yoksa her zamanki gibi mi? İnşallah bir şeyi yoktur. Haber ver bize de.

cocuk düştüğünde agladi mi bu onenli
aglamasi gerekiyor. bizimki de dustu her cocuk düşüyor bi sekilde paniklemeyin.iciniz rahat etsin istiyorsanız götürün

Bebej kac aylik dustugu yer boyundan 1.5kat yuksek mi? Bi de yuz ustu dustuyse sorun olmaz diyorlar kafa arkasi tehlikeliymis sanirim..

Lütfen telas yapmayın ama biraz bilincli hareket edin.. Burdaki yorumlara göre mi cocugunuzun saglık durumuna karar vericeksiniz?

Ambulanscı cagırın,taksi yok mu yani yasadıgınız yerde ne demek bi tek otobus var? cagırın taksiyi paranız yoksa kimliginizi bırakırsınız sonra ödersiniz parasını..

Eger bebek agladiysa bu iyi birseydir. Kusmasi her zaman kusuyosa normalde olabilir olmayadabilir suanda. Ama cocuk genel anlamda normalse refleksleri vs. Muhtemelen birsey olmaz. Dustugu yatak kac cm?

Buarada bebekleri yataga tek basina birakmak yerine yere koyun cok daha guvenli. Cunku bizler farketmeden donmeye basliyolar emeklemeye basliyorlar. Bi bakmissin bebek yerde

Bende 2 defa düşürdüm yataktan ilkinde öyle bir ses geldi ki aklım çıktı başının yan tarafı kızarmıştı sonra seninki gibi hemen geçti sağlık ocağı yakın diye götürdüm bizlik birşey yok düşme durumlarında hastaneye gitmen gerek dedi. Bebeğimi inceledim o süre boyunca haraketleri normal keyfi yerindeydi kusma çok önemli seninki düşmeden de olabilir bence götürün.

Dusmelerden carpmalardan sonra kusma teklikeli götürün içiniz rahat etsin ben her düştüğünde yada hasta olduğunda hiç bekletmem hemen doktora götürürüm. En azından içiniz rahat eder.

Allahım bazı insanlar tuvalete gitse konu acıyor cocugunuz düsmüs birseyler yapacagınıza esinizi bekliyosunuz birde internete giriyosunuz nerden bilelim biz buradan birsey olup olmayacagını

Nasil oldu bilmiyorum onunde yastik vardi.parkenin ustune dustu ilk kucagima aldigimda alninda kirmizilik vardi sonra gecti o kirmizilik morarma sisme yok.suan esimi bekliyorum acile goturcem her ihtimale karsi.bisi olurmu bebegime cok korkuyorum ya.suan bebegim yurutecin icinden oynuyo.sut verdim kustu .
Çocuğu yerde yatırın

Foruma boyle konular acmayin :)
Ambulans falan denmis, cocuk pencereden degil yataktan dusmus hanimlar.
Ambulansi boyle seylerde ararsaniz birgun kalp krizi gecirip ambulans bekleyen yakininiza yetismediginde durumun vehametini anlarsiniz.
Komsu, taksi, para ile tekrar otobus karti cikartma vs bir suru olasilik var. ustelik cocukta asiri bir belirti yok. Goturun acile tabii ama bu kadar panik yapilacak bi durum goremiyorum.
Kusan bebekler zaten sut icince %60 yine kusarlar. Durup dururken kusmamis.

Ağlaması kesildiyse, huzursuzluğu yoksa, kusması fışkırarak değilse bir sorun yoktur. Hemen beslemeseydiniz keşke, kustuğu için muallakta kalacaksınız. Bi götürün rahat edemeyecekseniz. Yüksekliği ne kadardı yatağın?

Ambulansi boyle seylerde ararsaniz birgun kalp krizi gecirip ambulans bekleyen yakininiza yetismediginde durumun vehametini anlarsiniz.
Komsu, taksi, para ile tekrar otobus karti cikartma vs bir suru olasilik var. ustelik cocukta asiri bir belirti yok. Goturun acile tabii ama bu kadar panik yapilacak bi durum goremiyorum.
Cocuk beyin kanamasi geciriyor olabilir. Bebekte basa darbe bule aclerde oncelikli. Neden ambulans cagirmasin ki bu durumda?

Cocuk beyin kanamasi geciriyor olabilir. Bebekte basa darbe bule aclerde oncelikli. Neden ambulans cagirmasin ki bu durumda?

Kendi götürmeli, baygın olsa, kanaması vs olsa tamam da ambulans öyle zırt pırt herkesin her şeyine koşan bişey değil
Atsın bi taksiye götürsün

Annem konuşamadığı ve yatalak olduğu için bir gün neyi var anlayamamıştık
O kadar çok ağlayıp bağırıyor ve kasılıyordu ki
Ambulansı aradık gelip baktılar ve bu tür durumlar için meşgul etmeyin
Trafik kazası, kalp krizi gibi gerçekten acil durumlarda aramanız gerekiyor, hastanız kendinde ve şuuru açık sadece hastalığından kaynaklı sorunlar yaşıyor siz kendiniz götürmelisiniz dediler
O gün çok kızmıştım ama düşününce haklılar
Gerçekten daha acil birilerine gitmeleri gerekiyorsa birinin ölümüne bile sebep olabilirdik

Mesela annem bi kere düşmüştü başı yarılmıştı bayıldı o zaman hemen sedye ile alıp hastaneye götürdüler

Burada bebeği annesi hemen götürebilir, zaten bir sorun yokmuş görünürde. Mahalledeki Taksi durağından rica etse eşi sonra parasını öder. Ya da eşi de hastanede karşılar taksiyi ödemesini yapar

Bir yakınımın bebeği de ranzadan düştü ve 6 gün yoğun bakımda kaldı. Böyle bir durumda hastaneye götürmek lazım. Dışarıdan anlaşılmaz ama beyinde ya da vücutta kırık, çatlak, ezilme olabilir. İmkân varken değerlendirmek lazım. Ölüm, sakatlık olunca pişman olmaktansa ambulans çağırılsın. Her taraf hastane dolu artık ve özeller de ambulans gönderip isteğe göre devlet hastanesine yetiştirmek zorunda. İhmalkarlık doğru değil.

Nasil oldu bilmiyorum onunde yastik vardi.parkenin ustune dustu ilk kucagima aldigimda alninda kirmizilik vardi sonra gecti o kirmizilik morarma sisme yok.suan esimi bekliyorum acile goturcem her ihtimale karsi.bisi olurmu bebegime cok korkuyorum ya.suan bebegim yurutecin icinden oynuyo.sut verdim kustu .
Bnm bebeğinde 5aylikti düştü doktor 1.20 'den yukarısı sıkıntı dedi her ihtimale karşı görürdüm birşey çıkmadı rahat ol birşey çıkmaz insallah

Yakinda kalp krizi geciriyorum yardim edin diye konu açılmasını bekliyorum.

Yani boyle bir durumda konu acmayi nasil dusunebiliyorsunuz merak konusu.

Cevabınız zaten esimi cagirdim beklerken arkadaslar icimi rahatlatsin olacaktir muhtemelen.

Ama burada birisi bisey yoktur dese iciniz rahat mi edecek.Buradaki insanlar nasil teshis koyabilir gormeden.Kimse bunun vebalini almak istemez.

Bir taksi cagirmak bu kadar zor olmasa gerek.Gecmis olsun.

Bu gibi durumlarda baygınlık, gözlerde kayma vb. durumlar yoksa 112'yi meşgul etmemeniz gerekir.

Araç sahibi bir komşunuzdan yardım isteyebilirsiniz. Paranız yoksa bindiğiniz toplu taşımadaki yolculardan kart rica edebilirsiniz. Durumun öneminden dolayı kimsenin geri çevirmeyeceğini düşünüyorum.

Back
X