Bebegim yataktan düstü

mantık benim mantığım değil ki
112 den gelenler bu şekilde belirttiği hatta kızdıkları için sonrasında da aramadık
kendi imkanlarımızla bir an evvel götürdük hastamızı.
Tepkimizi dile getirmezsek boyle tepki veriyorlar iste her seye, hak goruyorlar. Elbette mesela parmak kesilmesi icin aramayalim ama yataktan bebek dustu basini vurdu diyince de bi zahmet gelmeleri gerekir

İhtimal ama olabilir. Uyuduktan sonra kendi yatağına yatırsanız uyanır mı ? 1 - 2 tane tişörtünüzü giyilmiş fakat yıkanmamış olacak şekilde yatağına bırakın bebeğinizin burun hizasında. Belki zamanla bu duruma alışır.
Cok denedim yatirdigim an uyaniyo maalesef bir de o sekilde deneyeyim tesekkur ederim :)

Bu tür konulara " bir şey olmaz canım, benimki de 17364 kere düştü koltuktan, çocuk düşe kalka büyür zaten" diyen yorumlara ayar oluyorum. Efendiler, çocuğun düşe kalka büyümesi başka, ihmalkarlık başka.

Bebekler korunmasız yükseklikte bırakılmaz. Yastık da korumaz, battaniye de korumaz, o çocuk yine düşer. Her şeyinizde Allah'a güvenmeyin, önce siz tedbirinizi alın. O ihmalkarlık sonucu düşmeler ömür boyu kalıcı engellere sebep olabiliyor, kırık kafatası, kemikler vs de olasılıklar halinde.

Burada çocuk denince akan sular durur, annelik dendi mi kimse mangalda kül bırakmaz. Ama gel gör ki yurdumda hergün bebekler koltuk tepelerinden, yataklardan düşürülür, emniyet kemeri takılmadığı için bebe arabalarından düşürülür. Yazık günah ya, birazcık tedbir, biraz bilinç.

Bir şey olmaz bir şey olmaz demeyi bırakın. Cehalet sonucu gayet de bir şey oluyor ve 1 kere oluyor. Sonra istediğin kadar dövün, geçmiş ola.

Bebekleri birakabileceginiz en guvenli yer, yerdir.. acin ince bir battaniye birakin yere sonra ne isiniz varsa yapin.. duse kalka buyumuyor bebekler, allah korusun bir kere duser vicdan azabindan mahvolursunuz.. yatirin yere isinizi oyle yapin..

diğer şeyler hakkında fikrim yok, çocuğunuzda ciddi bir şey olmamasına sevindim.

eğer ülkemiz sağlık açısından kusursuz olsaydı evet her durumda ambulans çağrılabilmeliydi ama bu şartlarda mümkün değil. bunun için ambulans çağrılmaz. sadece eklemek istedim.

Ayni sey benimde geldi gecen hafta basima. En onemli iki sey bebek duserken agladimi ve dustukten sonraki refleksleri nasil? Benimki dustugunde baya agladi sakinlestirdim hareketlerini reflekslerini takip ettim hic birseyi yoktu. Hatta aglamasi gecikten sonra gulucukler atmaya basladi. Mama yedirdim biraz kustu benimki ama sizinde soylediginiz gibi her zaman yaptigi sey. Fiskirarak kusmasi tehlikeli. Kisacasi dustukten sonra aglamamasi reflekslerinde degisiklik olmasi ve agiz dolusu kusmasi tehlikeli. Bu gibi bulgular yoksa iki saat boyunca yatirmamaya ozen gosterin sonra gun boyu takip etmeye devam edin. Allah evlatlarimizi korusun ve bize bagislasin.

Nasil oldu bilmiyorum onunde yastik vardi.parkenin ustune dustu ilk kucagima aldigimda alninda kirmizilik vardi sonra gecti o kirmizilik morarma sisme yok.suan esimi bekliyorum acile goturcem her ihtimale karsi.bisi olurmu bebegime cok korkuyorum ya.suan bebegim yurutecin icinden oynuyo.sut verdim kustu .
Ya eşini niye bekliyosun koşsana hastaneye

Ayni sey benimde geldi gecen hafta basima. En onemli iki sey bebek duserken agladimi ve dustukten sonraki refleksleri nasil? Benimki dustugunde baya agladi sakinlestirdim hareketlerini reflekslerini takip ettim hic birseyi yoktu. Hatta aglamasi gecikten sonra gulucukler atmaya basladi. Mama yedirdim biraz kustu benimki ama sizinde soylediginiz gibi her zaman yaptigi sey. Fiskirarak kusmasi tehlikeli. Kisacasi dustukten sonra aglamamasi reflekslerinde degisiklik olmasi ve agiz dolusu kusmasi tehlikeli. Bu gibi bulgular yoksa iki saat boyunca yatirmamaya ozen gosterin sonra gun boyu takip etmeye devam edin. Allah evlatlarimizi korusun ve bize bagislasin.
Amin cnm.fiskirarak kusmadi .herzamanki kusma sekliydi .dedigin gibide 2saat boyunca hatta daha fazla hoc uyutmadim .acile goturduk sukur bisiyi cikmadi

Bebekleri birakabileceginiz en guvenli yer, yerdir.. acin ince bir battaniye birakin yere sonra ne isiniz varsa yapin.. duse kalka buyumuyor bebekler, allah korusun bir kere duser vicdan azabindan mahvolursunuz.. yatirin yere isinizi oyle yapin..
Hic sorma cok uzuldum gece ruyamda bile dustunu gordum bebegimin .genelde hep yere birakirim kilimleri kaldirmistim yerleri silmek icin oyuzden yerde degildi bebegim.yatakta da ben vardim yaninda onune yastik koymustum ben yari uyaniktim .sesini duyuyodum ama gozlerim kapaliydi .hersey bi anda oldu

Tsk elimden geldiginde arastirma yapiyorum bebegim icin ama bugune kadar hic bebegimin dusecegi aklima gelmemisti dikkat ediyodum etrafina hep yastiklar koyardim nasil dustu bilmiyorum ama tahminimce kendini yastigin ustunden atmamis .cunku yastik hic kipirdamamisti carsaf cekikti buyuk ihtimalle kendini dondermis yastigin kenarindan atmis

İyi de Karpuz bebeğin artık neredeyse 8 aylık. Korunaksız yatırmaman lazım. Bebek bu ne yapacağı belli olmaz ki. Dayımın oğlu daha kırkı çıkmamıştı kanepeden düştü, bebek diye koymuşlar öyle, o da dönmüş ve düşmüş. İnsan beklemiyor falan da ne olabileceği belli olmuyor işte. Oğlumun yatak odası takımı var, 13 aylık şu anda, küçükken birkaç kere yatırdım, şimdi yatırmıyorum çünkü hemen yanındaki (büyüyen beşik) komodin kısmına eğilip bakmaya çalıştığını gördüm geçen. Tepetaklak düşebilir yani. Kaldı ki öyle eğilme vs huyu da yoktur normalde. Bebeğinin kendi yatağı yok mu? Orada yatır bundan sonra bence.

İyi de Karpuz bebeğin artık neredeyse 8 aylık. Korunaksız yatırmaman lazım. Bebek bu ne yapacağı belli olmaz ki. Dayımın oğlu daha kırkı çıkmamıştı kanepeden düştü, bebek diye koymuşlar öyle, o da dönmüş ve düşmüş. İnsan beklemiyor falan da ne olabileceği belli olmuyor işte. Oğlumun yatak odası takımı var, 13 aylık şu anda, küçükken birkaç kere yatırdım, şimdi yatırmıyorum çünkü hemen yanındaki (büyüyen beşik) komodin kısmına eğilip bakmaya çalıştığını gördüm geçen. Tepetaklak düşebilir yani. Kaldı ki öyle eğilme vs huyu da yoktur normalde. Bebeğinin kendi yatağı yok mu? Orada yatır bundan sonra bence.
Canim kendi yatagindaydi zaten besik hemen dibimde.huysuzlaninca yanima aldim .benim yanimda mutlu oluyo oynuyo guluyo falan .yanina bi yastik koydum .bugune kadar hic oyle bisi olmamisti yastik hep koyuyodum yanina dusmesin die her ihtimale karsi.ama.yastigin ustunden kendinu atmadigi belli cunku yastik yerinden oynamamis yastigin kenarindan donup atmis kendini demekki .daha oturmayi bile yeni ogrendi .buda bana ders olsun artik daha dikkatli olucam .gozumun onunden gitmiyo o yerdeki aglayisi bugece ruyamda bile dustugunu gordum bebegimin.ilk cocuk tecrubesizim haliyle .elimden geldigince arastirma yapiyorum bebegim icin.ama bigun yataktan dusecwgi gelmedi aklima cunku dikkat ediyodum bilmiyorum ya olan oldu cok sukur bisi olmadi daha dikkatli olucm .bu korku bana yeterde artar bi omur

Canim kendi yatagindaydi zaten besik hemen dibimde.huysuzlaninca yanima aldim .benim yanimda mutlu oluyo oynuyo guluyo falan .yanina bi yastik koydum .bugune kadar hic oyle bisi olmamisti yastik hep koyuyodum yanina dusmesin die her ihtimale karsi.ama.yastigin ustunden kendinu atmadigi belli cunku yastik yerinden oynamamis yastigin kenarindan donup atmis kendini demekki .daha oturmayi bile yeni ogrendi .buda bana ders olsun artik daha dikkatli olucam .gozumun onunden gitmiyo o yerdeki aglayisi bugece ruyamda bile dustugunu gordum bebegimin.ilk cocuk tecrubesizim haliyle .elimden geldigince arastirma yapiyorum bebegim icin.ama bigun yataktan dusecwgi gelmedi aklima cunku dikkat ediyodum bilmiyorum ya olan oldu cok sukur bisi olmadi daha dikkatli olucm .bu korku bana yeterde artar bi omur

Anladım. Geçmiş olsun. Sen gene de öyle yastığa falan güvenme, bebek işte ne yapacağını bilemezsin. :) sağlıkla büyüt inşallah.

Sut vermeseydiniz keske kusup kusmamasini cozemezsiniz dusmeye baglimi oldugunu..
Doktora gosterin buyuk ihhtimal muşadede kalacak gecmis olsun umarim hic biseycigi yokturdur

Canım ne oldu son durum bebeğin nasıl ne dedi doktor?
Büyüdükçe çok daha dikkatli olmalısın benim oğlum bilgisayar masasına çıkıp pencere önündeki çiçeği alıyor.sandalyeye çıkıp masaya oturuyor.
Tezgah da ya da ocak da yakın yerlerde sıcak birşey bıçak falan kesinlikle bırakma yürümeye başladığında her yeri kurcalayacak çünkü tüm önlemleri al yine de canım

Canım ne oldu son durum bebeğin nasıl ne dedi doktor?
Büyüdükçe çok daha dikkatli olmalısın benim oğlum bilgisayar masasına çıkıp pencere önündeki çiçeği alıyor.sandalyeye çıkıp masaya oturuyor.
Tezgah da ya da ocak da yakın yerlerde sıcak birşey bıçak falan kesinlikle bırakma yürümeye başladığında her yeri kurcalayacak çünkü tüm önlemleri al yine de canım
Haklisin cnm dr filmini cektirdi kafa ve govdesinin bilgisayardan bakti bsi cikmadi cok sukur

Back
X