Bebeğimde 8 mmlik asd var

lunatika

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2024
11
2
1
34
Bebegimde 8mm lik asd var ,daha on günlük başından geçen var mı? bu delik orta bir delik günlerdir araştırıyorum , daha önce tecrübe edinmiş olan var mı ? Lütfen yardım edin

bebeginiz kac gunluk? Benim ikizlerimin ikisinde de kalbinde delik vardi. Hamileligimde kesfedilmisti ilk delikleri vsd olarak. Dogum sirasinda pediatri kardiyolojici ile gorusmustuk ve olasi durumlar icin bilgilendirmisti bizi. Dogduktan hemen sonra da kardiyolojici kontrol etti. Daha sonrasinda tekrardan pediatri kardiyoloji uzmani bulmamiz gerekti ve 1 yasina kadar 2-3 kere kontrolleri oldu. Vsd nin disinda asd'de cikti galiba kalplerinde. 2-3 tane buyuk olmayan delikleri vardi.
Genel kani, ilk 1 yasa kadar kapanmalari. 1 yasinda hala kapanmamissa, ilac ile devam ediliyor daha sonraasinda da ameliyat diye hatirliyorum.
Benimkilerden bir tanesinin ki tamamen kapandi. Oglumun ise cok kucuk kalmistir. ONun icin de 4-5 yas civari tekrar gelin kontrol edelim dediler. Kontrol dedikleri ultrason il bakma, ekg gibi seyler.
Sizin takip etmeniz gerek sey, herhangi bir aktivitede ya da aglamada dudak cevresinin morarip morarmamasi.

Benim kızımda 4 mm asd vardı 2 haftalıkken fark edildi. Karnımdayken de vsd si vardı o yüzden kontrole girmiştik kardiyolojiye. Doktor gelmeseydiniz muhtemelen siz gelmeden kapanırdı fark etmezdiniz bile dedi. Size de takip önerecekler büyük ihtimal. Kalbinizi ferah tutun.

Bebegimde 8mm lik asd var ,daha on günlük başından geçen var mı? bu delik orta bir delik günlerdir araştırıyorum , daha önce tecrübe edinmiş olan var mı ? Lütfen yardım edin
Bebegimde 3 adet 5 mm 4 mm 3 mm boyutunda delikler vardı daha 3 ay önce gittiğimizde hala vardı şimdi 16 aylık gittik ve çok şükür hepsi kapanmış inşallah sizinde en kisa sürede kapanir

8 mm asd büyük değil kendi kapanabilir, tabi cinsi yeri de çok önemli. Eğer o büyüklükte vsd olsaydı farklı olabilirdi, kızımda 8 mm vsd vardı, ameliyat oldu, şu an diğer çocuklardan farklı değil hatta ben onu jimnastikçi yapacağım:)))

Yani şu an endişenizi anlıyorum fakat durumunuz çok kötü değil, ihmal etmeyin mutlaka doktorunuzun dediklerini yapın. Allah korusun ameliyat bile olmak zorunda olsa çok şükür imkanlar çok fazla. İçinizi rahat tutun her şey güzel olacak öyle düşünün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…