Bebeğimde beyin sarsıntısı

dolubosben

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2025
64
11
3
29
Merhabalar bebeğim 36 haftalıkken doğdu şuan 5 aylık ama normalde erken doğmasaydı 4 aylık olması gerekirdi kayınvalidemler bize geldi ve ne kadar uyarsamda söz dinletemedim eşime söyledim annesine ve babasına karşı hiç ağzını dahi açmadı .Kayınvalidem bebeğimi sallayarak aşırı derecede hırpalayarak sert şekilde seviyor üç kez falan severken çocuğun başı öne arkaya sağa sola gidip geldi kucağındayken ve koltuğa yatırıp sert şekilde kaldırıp bıraktı koltuğa o şekilde sevdi . Aşırı derecede

sert ve zangır zangır titredi başı. Boynunu ve başını tutamadı. İnternette baktım bu şekilde olan bebeklerde beyin ve boyun kasları tam gelişmediği için bebekte ileriki dönemde hasar olabileceği yazıyor bir şey olur mu bebeğime? Sarsılmış bebek sendromu diye bir şey gördüm acaba problem olur mu? Bu durumu yaşayan var mı?

Bir doktora gitseniz daha iyi olur. Biz burdan ne desek boş. Ve kayınvalidenize çocuğu vermeyin bu şekilde sevmesine izin vermeyin. Bebeğinizi sokaktami buldunuz oyuncak bebek mi bu. Birde pramutere bir bebek daha özenli ve pamuklara sararak sevmek lazım.

O kayınvalideyi bir sarsacaksın kendine gelemeyecek. Bir daha bebeğinize bunu yapmasına izin vermeyin. Hareketlerinde bir gariplik,kusma vs yoksa bir sıkıntı yoktur muhtemelen. Ama imkan varsa doktora gidin bir bakılsın.
Maalesef izin vermesem bile ben kötü oluyorum tek ben mi çocuk doğurmuş oluyorum onlara göre eşime diyorum sen uyar diye ağzını dahi açmıyor ben bir şey söylesem olay oluyor

Kucağımdan zorla alarak sevdi maalesef

muhakkak bi doktora gidin ve allah aşkına yapmamasını söyleyin ya. eşinize ne bırakıyorsunuz bir şey demesini. kendiniz söylesenize. sinirim bozuldu. ayarsız gerizekalı kadın.
Ben söylediğimde eşim de annesini destekliyor ben kötü oluyorum hepsi birden benim üstüme geliyor tek doğuran sen misin diye

Maalesef izin vermesem bile ben kötü oluyorum tek ben mi çocuk doğurmuş oluyorum onlara göre eşime diyorum sen uyar diye ağzını dahi açmıyor ben bir şey söylesem olay oluyor

Sert sevmeyin öyle yapmayın diye dedim ama kucağımdan aldı zorla bir anda öyle yaparak sevdi
kötü olun o zaman. bakın bahsettiğiniz şey çok riskli bir şey. böyle bir konuda sakin kalmayın. allahın cahilleri üç kuruşluk akıllarıyla biz de çocuk büyüttük diyorlardır da büyüttükleri çocuk da ortadaymış yani.

O an müdahale edemedim maaalesef kucağımdan zorla alınca ve daha önce uyardığım için bir şey yapmaz diye düşündüm bir anda yaptı inşallah bir problem olmaz bebeğimde

O an müdahale edemedim maaalesef kucağımdan zorla alınca ve daha önce uyardığım için bir şey yapmaz diye düşündüm bir anda yaptı inşallah bir problem olmaz bebeğimde
siz yine de internetten okuduğunuz bilgilerle evham yapmayın. ama olayın öneminin de farkında olun. bence yine de doktora gitmekte fayda var. hatta doktor sonrası abartın durumu. doktor “sakııın sarsmayın dedi” gibi şeyler söyleyin.

yani en basit çözümü kötü olup herkese haddini bildirmek de sanırım o yapıda biri değilsiniz.

Bence bebek konusunda net ol isterse küssünler , benimde 3 aylık bebeğim var sürekli ağzına şeker çay falan vermeye çalışıyorlar , çok net duruyorum eşimi de hep tembihliyorum , eğer eşin dinlemiyorsa çocukla korkut korkut derken , bişey olursa sizden sorarım bu durumlarda şöyle oluyor çocuğunun böyle olmasını ister misin şeklinde , net ol ama sert ol isterse küssünler bebeğinden önemli değil

Elim ayağım titriyor şöyle şeyleri okuyunca eşiniz niye ses çıkarmıyor hiç mi bir bilgisi yok Hiç mi annesine babasına karşı bir şey söyleyemiyor anlamıyorum açsın ağzını desin ki Ne yapıyorsun Çocuğa

Bende hep doktorla korkutuyorum , sık gidiyoruz zaten , en son sünneti kolay olur diye diye pipisini çektirdiler kanadı biraz dış kısmı artık nasıl çektiyse küçücük çocuğun pipisini , doktora götürdüm , kesinlikle yapmayın dedi hatta istemediğin bir durum olursa doktorumuz yapmayın dedi deyin diyor , hep onu kullanıyorum yapamıyorlar , o gün çok sert çıktım eşime ve kayınvalideme ben altını açınca hemen geliyorlardı şimdi yaklaşmıyorlar bile

benim kv de inatla bebeğimin bacaklarını sarıyordu. neymis çarpık olmasın bacakları. kalça çıkıklığı olsa daha mı iyi olacak diye defalarca uyardım ama çocuğu kimde görse alıp bacaklarını sarıyordu. bir gün çok büyük kavga çıkardım. esim olay büyümesin diye “ben yaptım” dedi. dokunmayacaksınız bir daha cocuga dedim. kendi ailem dahil herkes çocuğu kucağına almaya korkar oldu. herkes üstüme geldi. yok çok evhamlıymışım, yok onlar tecrübeliymis, ben onlardan iyi mi bilecekmisim. hiç dinlemedim. benim istemediğim sekilde cocuga davranan kimse çocuğa dokunmayacak dedim. aylarca torunlarını göremediler. en son 6 aylık olunca kucaklarına alabildiler.

demem o ki esinizin bir sey söylemesini beklemeyin. yarın bir gün allah korusun bir sorun olsa kimse kendinde hata görmeyecek, yine sorumlu, yetersiz olan siz olacaksınız. cocuk sevmek isteyen doğursun. gerekirse kötü olun, evladınızdan önemli değil.

biz bunu söylediğimizde kayınbiraderimi arayıp “ben diyince yapmıyorlar ama doktor söylese yaparlar” demiş ben de tabii ki doktorun söylediğini yapıcam dedim cocukta sarılık vardı diye iki günde bir kan alınıyordu. ortalığı ayağa kaldırdılar inadına arayıp “bugün kan verdik” diyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…