Bebeğimdeki gelişim geriliği için yardımm

maonyaaa

bir melek diliyooorrumm
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Mart 2010
9.284
18
358
Diğer
2.200 doğan kızım 6.5 aylık hala 6 kilo.
Kilo alımı çok yavaş boyuda 61cm.
Bugüne kadar sadece anne sütüyle beslendi
Ek gıdalara geçtim ama ne verdiysem 10 dk sonra çıkarıyor.
Ayını yakalaması için bana bi öneriniz varmı hazır mamalar dışında??
Birde çok kusuyor dr normal dedi ama çoğu zaman emdiğinin hepsini geri çıkartıyor bu konuda bi öneriniz varmı

Birde çok kusuyor dr normal dedi ama çoğu zaman emdiğinin hepsini geri çıkartıyor bu konuda bi öneriniz varmı

Canım bi arkadaşım süt 4 6 bebe biskivisi içinede ya pekmez Yada labne koyup yediriyor bi araştır isterseb

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Süt olarak sadece anne sütü mü alıyor?
Katı gıdaları da kusuyor mu, yoksa sadece sütü mü?
Bazı bebeklerin inek sütü alerjisi oluyor. Anne peynir yogurt sut vs yese bıle, bebekte kusma ıshal yapıyor. Sorun sutteyse keçi sütğ ya da formul mama verın bır de boyle deneyın. Karı gıdayı arttırın artık 6.5 aylık pek cok seyı yıyebılır, sut temel gıdası degıl.

Süt olarak sadece anne sütü mü alıyor?
Katı gıdaları da kusuyor mu, yoksa sadece sütü mü?
Bazı bebeklerin inek sütü alerjisi oluyor. Anne peynir yogurt sut vs yese bıle, bebekte kusma ıshal yapıyor. Sorun sutteyse keçi sütğ ya da formul mama verın bır de boyle deneyın. Karı gıdayı arttırın artık 6.5 aylık pek cok seyı yıyebılır, sut temel gıdası degıl.

Katı gıdaları ancak bi kaç kaşık yiyor.onuda iyce ezip sulandırırsam.
Sadece anne sütü oluyor şuan tadımlık ek gıdaya geçtik.çok verince onuda kusuyor

Katı gıdaları ancak bi kaç kaşık yiyor.onuda iyce ezip sulandırırsam.
Sadece anne sütü oluyor şuan tadımlık ek gıdaya geçtik.çok verince onuda kusuyor
Peki doktorunuz ne dedi, emar alerji testi vs istedi mi?
Muhtemelen ileri derecede reflü var, reflü yastığı ya da ilaç önerdi mi?

mrb bebeğinizin kakası nasıl,mukuslu ve kokulumu veya cildinde kabartılar var mı?arkadaşın söylediği gibi süt alerjisi olabilir..eğer emziriyorsanız sizizn hiçbir şekilde süt ürürnü dana ve koyun eti yememeniz gerekiyor..bu arada çocuk dr ları pek bu knuyu bilmiyorlar akıllarına dahi gelmiyor.siz çocuğunuzu çocuk gastroenteroloğa götürün..reflü dahil sorunlarınıza cevap alırsınız

"Sut temel gidasi degil" cok yanlis birsey! Sut elbette temel gidasi. Ben bebegime 6.5 aydan sonra kati gidalar verdim. Gunde 1 ogunle basladim. Suan bebegim 8.5 aylik ve gunde 2 yada 3 ogun kati gidalar veriyorum. Formula ile birlikte. Ornegin, 12 de sutunu veriyorum, saat 2 de kati gidasini. Sonra saat 4 de tekrar sut. Kati gidaya cok yuklenmiyorum simdilik cunku formulasini aliyor zaten ki formulasinda ihtiyaci olan herturlu vitaminler, mineraller var.

Kati ne veriyorsaniz sulandirin ondan sonra verin. Bebeginizin yasi henuz cignemeyi ogrenicek yas degil. Daha kucuk. Once midesi kati gidalara alissin ondan sonra cignemeyi ogrenicek. Ve ne vericekseniz az ve SIK aralarla verin. Boylece kucuk midesi yavas yavas alisicak ve buyuyucek. Zamanla olmasi gereken kilo da olur insaAllah.

Canim sen ozele git bnce yada doktorunu deistir reflu gibi.geldi cok hickirik tutuyomu nasil kusuyo fiskirtarakmi unutma o doktorda ne biliyosa kusma hastalik belirtisi olabilir

Benim oğlumda öyleydi kusma sürekli alışamadı bi türlü sora doktoru kakasına baktı ve test yaptırdı alerji çıktı 3 aylık flndı emdiğini çıkarıo du hıçkırık tuuodu şimdi 8 aylığız bn hala süt ürünleri tüketmem ooğlumda çok önemli laktoZintoleransı denio konu geçmiş ama söylemek istedim

Back
X