Bebeğime bakamıyorum benim yüzümden böyle oldu

OKYANUS302

17.09.2017💕🧿💕25.10.2022
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2017
6.320
4.934
173
34
Kızlar çok kötüyüm ya ölecem benden sonra bakacaklar bebeğime aklıma başka birşey gelmiyo önce 2 saatte bir besle dediler ben her fırsatta çocuğun ağzına tıktım birşeyler her ağladığın da sımdı açım diye ağlamıyo bebeğim hala beslenme düzeni yok ve ben hala ne ister anlamıyorum kızarıyo bagırıyo ac kalıyo düzgün besleyemiyorum ne yapacam bilmiyorum bunalımdan çıkamadım dun yine götürdük doktora birşey yok diyor ama normal degıl bebek benim yüzümden böyle oldu düzensiz beslenme emmiyo da biberon tutuyorum saatlerce emmiyo ne yapacam

Sakin ol .Anlaşılan çiçeği burnunda bir annesin.bebeğin ne kadarlık canım?

Kilo alımı nasıl peki?eğer olması gereken kilodan fazla ise telaş etme. Bebeğin isteyince besle.Ağlamasını sadece açlığa bağlama canım. Şimdi kilosunu söyler misin lütfen?

Idrar yollarina bakildimi peki devamli agliyor yemiyorsa belki oyle bir sikintisi olabilir

Kilo alımı nasıl peki?eğer olması gereken kilodan fazla ise telaş etme. Bebeğin isteyince besle.Ağlamasını sadece açlığa bağlama canım. Şimdi kilosunu söyler misin lütfen?
bu ay ac kaldı 450 gram almış sadece ilk ay çok güzel kilo aldırdım hiç dışarı bile çıkmadım her ağladığında besledim 6 kilo 150 gram şuan ama ters giden birşey var evde hiç bir iş yapmıyorum sürekli biberon tutuyorum bebek de aglamıyo içmiyo da ben 600 cc içirecem diye uğraşıyorum sürekli beklemek falan yok beklesem de ağlamıyo ağzına tutuyorum içmiyo sabaha kadar ac dursa bile

bu ay ac kaldı 450 gram almış sadece ilk ay çok güzel kilo aldırdım hiç dışarı bile çıkmadım her ağladığında besledim 6 kilo 150 gram şuan ama ters giden birşey var evde hiç bir iş yapmıyorum sürekli biberon tutuyorum bebek de aglamıyo içmiyo da ben 600 cc içirecem diye uğraşıyorum sürekli beklemek falan yok beklesem de ağlamıyo ağzına tutuyorum içmiyo sabaha kadar ac dursa bile
Aşırı beslediğin için de olabilir. Bazı bebeklerde aşırı beslenmeye bağlı iştahsızlık olur. her ay aynı oranda kilo almaz.Peki sağlık ocağı kontrol etti mi?gelişimi için ne dediler?kilo problemi yok anladığım kadarıyla. Korkarım aşırı beslemişsin.

Kendinizi boyle bir moda sokmayin bebek neticede sagi solu belli degilki birgun cok iyi diger gun huysuz..kac saatte bir besliyorsunuz
saati yok her fırsatta tutuyorum ilk zaman hep içerdi simdi tepki yok içmiyo da ben yaptım işte düzensiz yani

Aşırı beslediğin için de olabilir. Bazı bebeklerde aşırı beslenmeye bağlı iştahsızlık olur. her ay aynı oranda kilo almaz.Peki sağlık ocağı kontrol etti mi?gelişimi için ne dediler?kilo problemi yok anladığım kadarıyla. Korkarım aşırı beslemişsin.
açken de içmiyo aglamıyo da canım birşey demiyolar gören iyi diyo ama ilk ay aldı kilo işte simdi bi garip

Anneni veya kayinvalideni cagir lutfen. Boyle hem kendine hem çocuğuna zarar veriyorsun.
kayınvalide gelemez çalışıyo gelse de fayda olmaz annemler de gelmiyo işte zaten hep onların yüzünden de oldu böyle 10 gün sonra bırakıp gittiler beni alısmadan kendi cabamla bu kadar oldu işte bunalımda olduğumu bile anlamıyolar herkez nasıl bakıyo sen de alışacaksın diyolar

kayınvalide gelemez çalışıyo gelse de fayda olmaz annemler de gelmiyo işte zaten hep onların yüzünden de oldu böyle 10 gün sonra bırakıp gittiler beni alısmadan kendi cabamla bu kadar oldu işte bunalımda olduğumu bile anlamıyolar herkez nasıl bakıyo sen de alışacaksın diyolar

Aslında haklilar en iyi tek basinayken alisirsin ama kendini birakmaya sen cok meyillisin. Toparlanman lazim. Yakin dogum yapmisiz seni anliyorum fakat bebeginin saglikli bir anneye ihtiyaci var unutma.

Bebeğiniz açlıktan ağladığında çok çok acıkmış, siz beslemekte geç kalmışsınız demektir. O yüzden bebeği beslemek için ağlamasını beklemek doğru bir yaklaşım değil.

Bebeğinizin ağzına her fırsatta bir şey sokmayın, istemesi için 3 saate kadar bekleyin. Bebeğin kolları gergin, yumrukları sıkılı ve yüzüne yakın duruyorsa, ağzının kenarına dokununca aranıyorsa açlık stresine girmiş demektir. Bunu farkettiğinizde ağlamasını beklemeden besleyin.

İnternette 3 aylık bebek 80 cc içer yazıyor diye 60 cc den sonra emmeyen bebeği emmeye de zorlamayın. Doktor kilo alımının normal olduğunu söylüyorsa takılmayın bu kadar. Her bebek tosun gibi olacak değil. Tosun gibi olan bebek sağlıklı demek de değil.

En önemlisi bebeğinizin çok kilo almaktan daha çok ruh sağlığı yerinde neşeli bir anneye ihtiyacı var. Gün boyu ağzında biberon bekliyorsanız çok da oyun oynayamıyorsunuz demektir. Biberonu bir kenara bırakın,son derece neşeli bir yüz ve tatlı bir sesle bebeğinizle konuşun, şarkı söyleyin, ellerine yanaklarına dokunup oyun yapın. Yüzünüzü 15-20 cm yaklaştırıp sizi incelemesine fırsat verin. Ve kendinize zaman ayırmanın bir yolunu bulun. Kolaylıklar dilerim.

Son düzenleme:
Bebeğiniz açlıktan ağladığında çok çok acıkmış, siz beslemekte geç kalmışsınız demektir. O yüzden bebeği beslemek için ağlamasını beklemek doğru bir yaklaşım değil.

Bebeğinizin ağzına her fırsatta bir şey sokmayın, istemesi için 3 saate kadar bekleyin. Bebeğin kolları gergin, yumrukları sıkılı ve yüzüne yakın duruyorsa, ağzının kenarına dokununca aranıyorsa açlık stresine girmiş demektir. Bunu farkettiğinizde ağlamasını beklemeden besleyin.

İnternette 3 aylık bebek 80 cc içer yazıyor diye 60 cc den sonra emmeyen bebeği emmeye de zorlamayın. Doktor kilo alımının normal olduğunu söylüyorsa takılmayın bu kadar. Her bebek tosun gibi olacak değil. Tosun gibi olan bebek sağlıklı demek de değil.

En önemlisi bebeğinizin çok kilo almaktan daha çok ruh sağlığı yerinde neşeli bir anneye ihtiyacı var. Gün boyu ağzında biberon bekliyorsanız çok da oyun oynayamıyorsunuz demektir. Biberonu bir kenara bırakın,son derece neşeli bir yüz ve tatlı bir sesle bebeğinizle konuşun, şarkı söyleyin, ellerine yanaklarına dokunup oyun yapın. Yüzünüzü 15-20 cm yaklaştırıp sizi incelemesine fırsat verin. Ve kendinize zaman ayırmanın bir yolunu bulun. Kolaylıklar dilerim.
o kadar kötüyüm ki anlatamam normal ilerlemiyor hiç birşey söylediğiniz şeyler için tesekkür ederim

öncelikle sakin ol canım
sen annesin hiç bir şey bilmesen bile iç güdülerini takip edersin sakin olursan bebeğine sarıl
öncelikle emsin ya da emmesin her fırsatta ebeğini memeye ver bu konuda diret pes etme eninde sonunda memeyi tutacaktır daha bebek küçük hala emzirme şansın var 6 aydan sonra bile sütünü yeniden getiren arttıran meme verebilen anneler var

madem bebeğin uyuyor saatini kur sen de aralarda uyu uyumadıkça strese giresin dinlenmen lazım
kızkardeşin , bir arkadaşın görümcen...vs gerçekten yardım alacağın biri kısa süreli de olsa varsa destek iste
bebeğinile mutlaka ten teması kur üstün çıplakken teninde yatır bebeğini bu onu sakinleştirir ve aranızda bağı güçlendirir
ne olursa olsun onu karnında taşıdın ve dünyaya getirdin bakabilirisn ona yaşın çok çok küçük değilse tabii ki ! inşallah değilidir

madem mama verıyorsun belki de verdiğin mamayı sevmiyor mamayı değiştirmeye bak
ama ne olursa olsun bebeği memne ver memeye geri dönmeye çabala

Back
X