Bebeğime bakarken hayat duruyor!!

Firdevs Yoreoglu

Sen Bihter Ziyagilsin aptallık etme!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2019
684
1.033
63
Arkadaşlar kızım şu an dizlerimde uyuyo kısa kesmek istiyorum. Kolik Bi bebekti sallanınca sancıları azalıyordu ilk aydan sallanmaya alıştı şu an 2 ayımız yeni bitti. Bu aralar sallanmayı reddetti kucağımda koluma kafasını gömerek uyuyor ve koyduğum saniye geri uyanıyor. Hiç Bi işimi yapamıyorum yemek yiyemiyorum wcye gidemiyorum bebeğimin bezlerini bile atamıyorum çöpe. Evi bok götürüyor yataklar toplanmıyor bulaşıklar tezgahta kalıyor ütüler duruyor vs vs tahmin edersiniz. Hepsi, kızımın o uyuyunca bırakamamamdan kaynaklanıyor koyduğum saniye uyanmasa tüm işlerimi yapıcam ama uyanıyor. Uykusu inanılmaz hafif. Şimdi sizce 3 aylık olunca uyku eğitimi versek bu hali düzelir mi? Bana ihtiyacı var biliyorum kucağımda bu yüzden uyuyor kıyamıyorum ben de işler elbet yapılır diyorum fakat yatağında uyusa kendisi de dinlenicek böyle kolda dizde her yeri ağrır yavrucağın. Napıcam bilemiyorum uyku eğitimi için de zararlı deniyor güven duygusunu zedelediği söyleniyor, anneyle uyuyan çocukların daha özgüvenli vs olduğu da yazıyor. Kafam karışık gecem gündüzüme girdi her şey karıştı.

Ilk oglumda yasadiklarimi anlatmissiniz. Ayni seyleri birebir yasadim. Allah yardim etsin. Uyku eğitimi icin cok kucuk. Ayrica ben daha sonra da basarili olamadim. Uykusunun duzene girmesi iki yasini buldu diyebilirim. Ben o zaman kanguru almistim ama durmadi. Gec kalmistim biraz. Siz bir deneyin. Ergonomik olanlardan alin. O uyusun kucaginizda, siz de isinize bakın

Ilk oglumda yasadiklarimi anlatmissiniz. Ayni seyleri birebir yasadim. Allah yardim etsin. Uyku eğitimi icin cok kucuk. Ayrica ben daha sonra da basarili olamadim. Uykusunun duzene girmesi iki yasini buldu diyebilirim. Ben o zaman kanguru almistim ama durmadi. Gec kalmistim biraz. Siz bir deneyin. Ergonomik olanlardan alin. O uyusun kucaginizda, siz de isinize bakın
2 yaş mı😪😅kangurumuz var doğmadan aldım fakat yenidoğan aparatına koyunca deli gibi ağladı napıyoruz sandıysa😂3 ayda veriliyormuş uyku eğitimi ama accayip kararsızım tüm hayatını etkiliycek Bi şey yapmak istemiyorum günler aylar bir şekilde geçer ama yanlış Bi şey yaparsam diye korkuyorum. Ben uyuttuğumda yerine koysam uyanmasa yine dayanırım kendi kendine uyumayı ersin nolcak derim ama anında uyanıyor😂

Kangeru alıp deneyin. O zaman kolay işleri yapabilirsiniz. Emziriyorsaniz yan yatıp emzirin. Uyuya kalınca bırakıyorlar sizde kacabiliyorsunuz. :) uyku eğitimi için bana göre küçük. Ama bu aylar da cabuk geçiyor. Bırakın evide biraz bok götürsün. Azar azar yaparsınız.
Kanguru var, yenidoğan aparatı dan korktu ağladı da ben emzirip kaçamıyorum Malesef pata küte gaz çıkarmamız gerekiyor 😂😂inan ev hiç umrumda değil kızı düşünüyorum kolu bacağı sırtı ağrır diye. Güzelim yatak aldık beşik aldık içinde yatamıyo sıpa😂

Ay kız annesi kıyamam ona, düşünün ki o işleri zaten hayatınız boyunca yapacaksınız ama bebiş zamanla büyüyecek ve bu günleri, bu ayları, bu anları bir daha yaşayamayacaksınız. Bırakın kucakta uyusun.
O yüzden bol bol kokusunu içime çekiyorum, böyle düşünüp ☺️😪

Sling almadım kanguru almıştım onu da ilk başta sevmedi 1 ay sonra yine deniycem ☺

kanguru da sling de işe yaramamıştı bizde. ilk 6 ay gece de gündüz de sadece kucakta uyuyan bir bebeğim vardı. ben kabullenmiştim artık ne zaman ben kabullendim 7. ayında yatırdığımda uyanmadı ne olduysa artık. bazı bebeklerde temiz gürültü işe yarıyor bazı bebeklerde kanguru bazılarında ayakta sallama. bazılarında benimki gibi hiç biri işe yaramıyor. yalnız 8. ayından sonra eve hamak kurduk bildiğiniz eski usul salıncak ve 2 yaşına kadar hamakta mışıl mışıl uyudu. tavsiye ederim. yine başından kalkamıyorsunuz ama en azından uzanabiliyorsunuz yanına.

Tadını çıkarın bu günlerin. Rahatsız olmaya başladığında değişecek. Ozluceksiniz sonra. Iki ergen annesi olarak yazıyorum ☺️ gerçi benimkiler hala arada sırada yanına geliyor 😍💕

kanguru da sling de işe yaramamıştı bizde. ilk 6 ay gece de gündüz de sadece kucakta uyuyan bir bebeğim vardı. ben kabullenmiştim artık ne zaman ben kabullendim 7. ayında yatırdığımda uyanmadı ne olduysa artık. bazı bebeklerde temiz gürültü işe yarıyor bazı bebeklerde kanguru bazılarında ayakta sallama. bazılarında benimki gibi hiç biri işe yaramıyor. yalnız 8. ayından sonra eve hamak kurduk bildiğiniz eski usul salıncak ve 2 yaşına kadar hamakta mışıl mışıl uyudu. tavsiye ederim. yine başından kalkamıyorsunuz ama en azından uzanabiliyorsunuz yanına.
İlk 3 ay pek derin uyumuyolarmış ondan olabilir mi acaba bıraktığımda uyanması? Ay 6 7 ay dayanabilir miyim ki bilmiyorum eşim de asker, görevi oldu mu 3 gün gelmiyor 3 gün aç bilaç mahvolurum ben

2 aylık bebenin anneye yapışık durmak istemesinden doğal bir şey yok. İlk üç ay yaptıklarınızın bebekte bir alışkanlık yaratmadığını söylerler. Dolayısıyla bırakın evi b.k götürsün, ütüyü de kocanız yapsın. Önceliğiniz bebeğiniz.

İki kızım var, ikisine de uyku eğitimini 9 ay civarında verdim. Uyku eğitiminin zararlı olduğunu kim söylüyor ve eğitimden anladıkları ne acaba? Çocuğu odasına bırakalım da ciyak ciyak ağlaya ağlaya uyusun diyecek halimiz yok. Benim yöntem şöyleydi; karanlık odaya geç, biraz mayışana kadar kucağında sev, yatağına yatır, sırtını okşa, pışpışla, çok ağlarsa kucağına al, sakinleşince geri koy... Sonra yavaş yavaş odadan çıktım, çok ağlarsa geri döndüm. Ama zamanla ağlamadığını, sadece bağırıp, mızmızlandığını fark ettim. O aşamada yanına gitmedim. En fazla 10-15 dakika söylenip uyudu. Şuan yatağına koyup direkt çıkıyorum, 10-15 dk söylenip uyuyor. =)) Hatta şuan uyuyor. Çeşit çeşit uyku yöntemi var, bunlardan karma da yapabilirsiniz, benim yöntem öyle, çocuğunuzun ve sizin mizacınıza bağlı.

Şuan küçük 13 aylık, hala bana yapışık durmak istediği zamanlar oluyor. Evde kanguruyla (ergonomik) sırtıma alıyorum, öyle dolanıyoruz. Mutfakta yemek yaparken, eve süpürge tutarken böyleyiz arada... İlk altı ay sling öneriyorlar ama açıkçası ben pratik bulmadım, bir örtüyle sarılma fikri de hoşuma gitmedi, daraldım. O yüzden yenidoğan bebeklerin de kullanabileceği bir kanguru edindim. Hala kullanıyoruz, elim ayağım gibi bir şey. Büyük kızımı 2 yaşına kadar taşımıştım.

İlk 3 ay pek derin uyumuyolarmış ondan olabilir mi acaba bıraktığımda uyanması? Ay 6 7 ay dayanabilir miyim ki bilmiyorum eşim de asker, görevi oldu mu 3 gün gelmiyor 3 gün aç bilaç mahvolurum ben

video sitelerinde evde büyükçe bir çarşafla bebeği bağlama videolar var sling almadan önce evde deneyin işe yarar mı yarar. her bebek farklı. aklıma gelenler sling, hamak, temiz gürültü.

Back
X