Bebeğime bir çöp almadılar

Valla iki tane çocuğum var hiç sorun etmedim kimse bize bir şey yapmadı diye .Ne annemlerden ne kv den bir şey bekledim. Bilmiyorum öyle bir şey mi var onlar mi almak zorundalar. Kız tarafı beşik alır derler onu biliyorum .Ama ne gerek çok şükür maddi durumumuz yerinde her şeyi kendimiz aldık. Annemler nice kv çeyreklerini getirdi taktılar. Annem fazladan örgü türü şeyler getirdi .Burada yazılanları okuyunca başta aa haklı bayan diyorum sonra düşünüp empati yapıyorum ne abartmış be diyorum....

Bence 20 gramdan az olursa bilezik yılda bir gösterin çocuğu.
kızıma bir kaç çeyrek geldi onları da fazlasıyla geri verdik bana da takılan yazıyla sıfırrrrrrrrrrrr :KK53: .Ama zaman zaman kendim aldım herşeyim fazla fazla var .beklenti içinde olmak yorar yahuu insanııı

İki tarafta cok maddiyatcisiniz. Kayinaile her ay 1-2bin para bekler vermeyince yüzünüze bakmaz, eşiniz bilezik bekler almazlarsa sizi goturmem der. Bu nasil aile ilişkisi.
Bisey almadilar diye bu derece bebege uzulup, bogaziniz dugumlenecekse yapmasaydinzi bari cocugu. 😳 alana tesekkur edilir, almayan da almaz.

Sizi tek hakli buldugum kisim bebege beddua edilmesi.

Biz de aldık her şeyini ama en azından bi tane oyuncak alsaydı 10 liraya düşünüyor derdim
benim 9 yaşındaki çocuğumu hiç görmeyen dedesi var aslaa umrumda değillllllll.siz mutlu olacak çok şeyiniz varken hamilelik gibi güzel zamanları boşa sinir ve gereksiz düşüncelerle geçiriyorsunuz

Olay maddiyat degilse digerine yapip, sizin bebeginize yapmamalariysa siz de ona gore davranirsiniz. Ne guzel iste cok fazla icli disli olmamak icin bir bahane sizin icin. Esiniz de yaninizdaymis ozaman neden bunu bu kadar dert ettiniz?

Omrum boyunca ne kendi ailemden ne de esimin ailesinden boyle beklentilerim olmadi.. Oyuzden anlayamiyorum bu tarz seyleri. Bana sacma geliyor.

Neredeyse doğurdum doğurucam ne benimkiler ne eşimin ailesi çocuğa bir şey alsın diye beklemedim. Akrabalarım da ne aldılar diye sormadı. Beklentim maddiyat değil diyorsunuz ama bal gibi de maddiyat. Yok kızlarına harçlık vermişler yok ona şunu almışlar vs. Mesele değer vermeleri diyorsunuz ama değer vermek illa bir şeyler almak mı yapmayın Allah aşkına bu kadar maddi beklenti içinde olmayın.

Neredeyse doğurdum doğurucam ne benimkiler ne eşimin ailesi çocuğa bir şey alsın diye beklemedim. Akrabalarım da ne aldılar diye sormadı. Beklentim maddiyat değil diyorsunuz ama bal gibi de maddiyat. Yok kızlarına harçlık vermişler yok ona şunu almışlar vs. Mesele değer vermeleri diyorsunuz ama değer vermek illa bir şeyler almak mı yapmayın Allah aşkına bu kadar maddi beklenti içinde olmayın.
Bari beddua etmesinler canım

kızıma bir kaç çeyrek geldi onları da fazlasıyla geri verdik bana da takılan yazıyla sıfırrrrrrrrrrrr :KK53: .Ama zaman zaman kendim aldım herşeyim fazla fazla var .beklenti içinde olmak yorar yahuu insanııı
Ben de takı falan görmedim bir çiçek işte yeter de artar önemli olan düşünülmek. Konu sahibi onu anlatmaya çalışsa anlardık ama nerelerden girmis nerelerden çıkmış sonra da 10 liralık hediye yeterdi demiş. Parmağın varsa başını kası demisler:)

Bu konudan yakınacağım hiç aklıma gelmezdi. Ama insanın zoruna gidiyor. Boğazı düğümleniyor. 10 liraya bir şey alsaydılar ben bunu sorun etmezdim. Mesele para asla değil, nasıl ufacık çocuğa böyle kin tutulur bilmiyorum....

Eşimin ailesi ile küs değiliz ama çok da samimi değiliz. İkimiz de çalıştığımız için onlara ayda 1 - 2 bin lira vermemizi falan bekliyorlardı bence. Vermeyince biz onlara gidince bile yüz vermiyorlar bizle oturmuyorlar. Durumları iyi halbuki... Ben kimseye para vermek için çalışmıyorum o zaman ne anlamı kalır ki...

Bebeğime beddualar ettiler, hamileyken bi sorun oldu inşallah düşmez demek için aradılar beni.

9 ay boyunca bana sadece kızıma kapı süsü yaptırdım sana da yaptırayım dedi.
Tepem attı gerçekten.. Kızına daha neler yaptı kim bilir ama istiyorsa sormasına gerek yoktu madem sordu kızını karıştırmasına gerek yoktu. Aldık biz dedim oysa almamıştım. Her şeyi almışız kendimiz bunu da alırız diye düşündüm.

Hep ayıp bulurdum benim ailem bunu şunu aldı diye ama benim ailem on bin harcadı durumları onlar kadar iyi olmadığı halde. Akrabalarım soruyor eşinin ailesi ne aldı diye. Daha almadılar diyorum. Halbuki almayacaklar da.

Bebeğime çok üzülüyorum hamileyim... Beddua edildi yok yere, kimse sevinmedi.
Gerçekten çok üzülüyorum onun suçu ne ki...
Eşim de bekliyorum doğumu bilezik de almazlarsa ne seni ne çocuğumu götürmem bir daha diyor.
O da üzülüyor mu bilmiyorum. Üzülse de demez.

Bugün kardeşinin eşini görmüş bebek arabamızı beşiğimizi aldılar demiş.
İnsan neden evlat ayırır kız erkek diye ona alıyorsan ona da al değil mi gelenek mi olması gerek illa...

3 senedir bir hediyelerini görmedim.
Evlerine gidince yemek bile yaptım ama duyduğuma göre kızları gelince harçlık veriyormuş. Ben de yapmamaya karar verdim.
Her şey para değil ama ayrımcılık olunca soğuyorum....

Bebeğim gerçekten mutlu bi çocuk olabilecek mi babasının tarafı bize değer vermiyor ki ona versinler... :(
Ben seni çok iyi anlıyorum. Düğünde nasıl takı takmak adetse bebek görmeye kırk kat yabancı eli boş gitmez adetimiz böyle. Evlenirken nasıl erkek tarafı kız tarafı kızına oğluna bir şey yapıyorlarsa doğumda da torunları için yapacaklar durumları el verdiğince. Yapamıyorsa da kızım torunumuz canımız ciğerimiz ama elimizden gelince yapalım hediyesini demek bile yeterli. Ayrıca geline bilezik takan çoooook kayınvalide var bu çok normal. Benim kayınvalideminde durumu yoktu patik çorap ördü düşünmesi yeter verdiği değeri gösteriyor.

Bari beddua etmesinler canım
Nedense konuyu ilk okuduğumuzda tamamen maddi beklenti içinde olduğunuzu düşündürüyordu şimdi ise sanki gözünüzde hiç bir şey yok bari beddua etmesinler diyorsunuz. Etmesinler tabi o ayrı

Gülüm önce saglikla bebegini kucaga al insallah. En önemlisi senin ve bebegin sagligi. Kendiniz geciniyorsunuz sükür. Ben senin neden kirildigini anladim. Ama senin yerinde olsam kendimi boş yere üzmem. Her insan kendine yakisani yapar. Evlat ayrimciligi bastan yalnis bir olay erkek kiz fark etmez. Belki kizlarini sizden daha muhtac görüyorlardir. Öyle veya böyle: icini karartma kendi ailene odaklan. Ama bebegine neden beddua ettiler veya ne dediler orasini tam anlamadim

Ben seni çok iyi anlıyorum. Düğünde nasıl takı takmak adetse bebek görmeye kırk kat yabancı eli boş gitmez adetimiz böyle. Evlenirken nasıl erkek tarafı kız tarafı kızına oğluna bir şey yapıyorlarsa doğumda da torunları için yapacaklar durumları el verdiğince. Yapamıyorsa da kızım torunumuz canımız ciğerimiz ama elimizden gelince yapalım hediyesini demek bile yeterli. Ayrıca geline bilezik takan çoooook kayınvalide var bu çok normal. Benim kayınvalideminde durumu yoktu patik çorap ördü düşünmesi yeter verdiği değeri gösteriyor.
Burda öyle böyle yazanların hepsine kayınvalidesi neler almıştır eminim

Back
X