bebeğime bişey alamazsam naparım ben :(

fundadurmaz

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2013
35
0
16
Kayseri
merhaba kızlar; uzun zamandır canım çok sıkkın fakat bugün hamile bi arkadaşımla sohbet ettim o da hamıle bende 5 aylık hamıleyım. eşimin işleri rast gitmedi bir türlü ve iş değiştirmek zorunda kaldı. az çok hepiniz bilirsiniz bi iş değiştirmeye kalkınca bir kaç ay birden geriye gidebiliyorsunuz. işte bizde şuan öyle sıkıntılı bir dönemdeyiz bgün sohbet ettiğim arkadasım bebeğinin bütün kıyafetlerini odasının esyasından tuutnda sampuanına falan ne gereksinimi varsa hepsini almış. bir de kendime bakıyorum bozuk paralarımdan artırıp aldıgım birtek zıbını var. bu benim çok zoruma gitti.Allahtan annem yelek ceket kazak örmüştü en aızndan onları giydiirm diye düşünüyordum ama birtek onlarla bitmiyorki. işte napıcamı şaşırdım.dantel örüyorum satmaya calışıyorum üçbeş elime para gecsın diye ama faturalarımı ucu ucuna yetiştiriyorum.çok doldum.arkadaşlarıma anlatamıyorumda.ne yapıyım ne edeyim bilemedımki önceden calısıyordumda hamileliğim riskli oldugu için belli bi süre hastanede yattım.çift rahmım varmıs düşük riskim fazla oldugundan hastanede yattım.hastaneden cıktıktan sonrada malum iştende ayrılmak zorunda kaldım. iştende cıkınca daha beter bunalıma girdim.cok psikolojim bozuldu

Zor bir durum ama hallolur bence merek etme sen yanlış anlamazsan kendimce birşeyler yapmak istiyorum. Bebeğin erkek mi kızmı adresini mesaj at ufak tefek bi şeyler yollamak isterim

Son düzenleme:
öncelikle bebeğin hayırlı olsun sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın inşallah
her bebek eşit şartlarda doğmuyor benim çevremde de bebeklerine çok güzel imkanlar sunan aileler var
bende daha bebeğim olmadan bazen biz ne verebiliriz diye düşünüyorum
hele ki sen annelik duygularıyla çok daha hassassın
ne derlerse desinler bebek kısmetiyle gelir
inşallah tez zamanda durumunuzda düzelicektir
sen bunları kafana takma burda yıllardır bebek sahibi olamayanlar insanlar var
haline şükret ve bol bol dua et

bende ufak bişiler gönderebilirim

Son düzenleme:
herşeyden önce bebeğin sağlıkla doğsun bunu düşün bunun içinde senın stressız olman gerekir

mutlaka kıyafetı olacak çıkplak kalmıycakya

bende zor bı hamıllelık yaşadım sadece dr kontrollerıne gıtmek için çıkıyordume vden hiç bişi alamamıştım en son 36 haftalık oldum öyle aldım benımde senınki gıbı arkadaşım vardı gelr gider şunu aldım bunu aldım gelemezse telde sölerdı aldıklarını benım çıkamadığımı bılıyordu bılmıyorum kötü nıyetmı o söyledıkçe bende sen gıbı üzülüp ağlıyordum ben bişi alamdım dıye ama şimdi düşünüyorumda boşunaymış hepsı oluyor zamanla ama senın tek dert edeceğin şey sağlıkla gelsın bebeğin

bu arada ben çıkamadığım zamanalrda liste yapardım sende listele alacaklarını çok fazla abartmana gerek yok en gerekli şeylerını al yeter
zaten bır surude hedıye gelıyo kıyafetiçin fazla üzülme diğer şeylerini almaya çalış madıdı durumun el verdiğince

ayrıca bebeğin cinsiyetı erkekse bende yollayabılırım bikaç parça

Son düzenleme:
canım benim.. seni anlıyorum, su an heyecanlısın heveslısın ama üzme kendini her bebek kısmetiyle gelır,sıkma canını hem o kadar ayrıntıya gerek yok inan.. annelerimiz bizleri nasıl buyutmus bebek odası takımlarıyla göz yakmayan şampuanlarla değil yanı hem ılk zamanlarda cok fazla sey almak mantıklı gelmıyo bana kıyafet olarak,cunku hemen buyuyolar bebişin sağlıklı hayırlı olsunda,en önemlısı bu.. inşallah hersey yoluna gırer zamanla.. sağlıkla alırsın bebişini kucağına umarım bu arada cınsıyeti ne miniğin??

Son düzenleme:
Allah hepinizden razı olsun.konuyu okuyup cevap yazmanız bile benı okadar mutlu ettiki cok teşekkür ederim hepinize.siteye yenı uye oldugum için 100 mseja hakkı doldurmam gereklıymıs o yuzden cevap yazamıyorum. Bende düşünüyorum coğu zaman rabbim ne güzel çok şükür banada bir kız evladı nasip etti bi şekilde onun rızkınıda verir diye düşünüyorum ama hakkaten annelik cok garip bi duyguymus annemi şuan daha iyi anlıyorum kendi derdin tasanı unutup hayatını bir bebeğe göre hazırlamak onu kendinden önce tutmak çok farklı bi duygu.

canım allah hayırlı evlat versin inşallah öncelikle bunu söylemek istedim...
meseleye gelince, hiç üzülme ne var ki bunda...yeni bebeğin zaten öyle çok kıyafete ıvır zıvıra ihtiyacı yok inan...bazı kadınlar işi abartır kat kat giysiler alır çeşit çeşit ıvır zıvır doldurur..ama inan onların çoğu daha giydirmeden küüçülür..yazık olur parana...
ben hamileyken maddiyattan değil şükür iyiydi durumumuz, ona rağman hiç bişey almadım...
çünkü görüyorum çevremde akrabalarımda hiç giydirmeden küçüldüğü için kaldırdılar hepsini...
ben doğum alışverişine gittiğimde aldıklarımı yazayım bak..
beşik
battaniye
iki tane kundak
iki tane zıbın.
iki tane çorap
iki tane alttan çıt pıtlı atlet
bir paket bez
bir tane biberon
bir tane minik şampuan
bir tane de ıslak mendil :)
inan canım hepsi bukadardı..ve bebeğim doğdu şükür başka bişeye ihtiyaç duymadım, bez ve ıslak mendil dışında...
onları da zaten bittikçe marketten aldım..
iki zıbını birini yıkardım birini giydirirdim...
taze bebeğin öyle kat kat giysisine gerek yok...leke olmaz kir olmaz...en fazla kusar, onu da zaten önlük bağlarsın...
öyle çeşit çeşit alamadım diye üzülme..bak anneciğinde örmüş sağolsun..daha ne olsun canım benim..hiç üzülme...allah doğanın rızkını verir...bak gör hiçbişeyi yok derken neler neler olacak bebeğin doğduğunda...rabbim kimseyi ortada bırakmaz bol dua et sağlıklı olsun diye kıyafet şu bu hepsi boş şeyler...sağlığı yerinde olmadığını düşün allah korusun yüzlerce kıyafeti olsa değermi sağlıksız olmasına...
zaten bebek görmeye gelenler de getirir...birsürü kıyafet birikecek bak gör sen..allah hayırla kucağına almayı nasip etsin...üzülme bol dua et canım..

Hele bi sağlıkla kucağına al da gerisi gelir..
benim 2 tane çocuğum var, ard arda oldu..
çok şükür imkanımız olduğu halde, oda falan almadım..
boş bi odaya, 2 tane park yatak, tmm işte..
biraz daha büyüsünler, kendileri karar verirler..
ilerleyen zamanlarda, o da olur elbet. ama illa şimdiden şu olsun, bu olsun die kendini sıkıntıya sokma..
zaten bebekler çok çabuk büyüyolar..
sende imkanın dahilinde bişeyler yaparsın..
arkadaşın 5 tane takım aldıysa, sen 2 tane alırsın.. o pahalı bi yerden aldıysa sen daha uygun yerler araştırırsın...
dolap dolusu kıyafeti olan bebek de büyüyo, 2,3 takımı olan bebek de...
can sağlığı önemli gerisi halledilir

kayseride oturuyorum. ağustosta doğumum hayırlısıyla.

daha çok varmış doğumunuza. Telaş etmeyin , ben doğumumdan 1 ay önce aldım kıyafetleri falan.
O zamana yakın tekrar konuşalım ben gönderirim size kıyafet. Gerçi benim kızım kışın doğdu bazı şeyleri olmayabilir ama yine de olabilecek olanları ben gönderirim.

canımcım üzme kendini
çok bişey almana gerek yok bende almayı düşünmüyorum zaten
bebekte kısmetiyle gelirmiş ne olacağı daha belli olmaz
Rabbim yardımcın olsun inşAllah
hep ferah içinde olmaz bazen zorluklar çekiyoruz hepimiz

Sizin doğacak o tatlı bebeğinizin en çok ihtiyacı olacak şeyler;

Annesinin kendini sevmesi,
Anne babasının birbirini sevmesi,
Doğduktan sonra annesinin sevgisi,kucağı, sütü...

Zıbınlar, şampuanlar, hastane çıkışlarını hiiç gözü görmüyor...
Siz en iyisi bırakın arkadaşınızın aldıklarını da binbir ümitle yana yakıla bebeği olsun diye çabalayan arkadaşlarınızı düşünün...

Sizin ve bebeğinizin nasibi çoktan tayin edildi.
Size düşen şuan biraz tutumlu olmak.
Gerisi sağlık,sıhhat.
Sağlıkla doğurup, büyütün inşallahh.

hepimiz karınca kararınca yardım ederiz ya nolcak.yeter ki sağlıklı olsun.birimiz battaniye alırız ötekimiz kundak.ben alırım şahsen.yeni doğan hediyesi olur.çok da güzel olur valla.sen bunlara kafana takıp bebişimizi üzme :)

ben yeni üyeyim sanırım mesaj gönderemiyorum ama buradan konuşuruz gene.benim çıkmam lazım.ben de öptüm.battaniye benden.muckkk.

Allah sagliklamkucagina almayi nasip etsin

Bol bol dua et, Allah yardim eder elbet

Cocuk rızkıyla beraber gelirmis

Ama en onemli onun sevgiyle buyumesidir

Cocuguna sampuanlar alamadiysan ne olmus

Sen onu sev babasi sevsin

Ayrica bir cocuga en guzel nimet "anne ile babasinin birbirini sevmesidir"

aaaa Allah aşkına derdin bu olsun yardım etmek isteyen arkadaşlara özelden yollarsın adresine en yakın kargo adresini biz yollarız sana. en güzel oyuncaklar battaniyeler zıbınlar senin bebişinin olacak bak görürsün lütfen msj hakkın dolunca özelden yaz ben sana bir çok şey göndermek isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…