Bebegime down sendromlu tanisi konuldu😔25 haftalik aldirmaya karar verdik 😔😔bu sureci yasayan var mi

rahmetli kardesim engelliydi
13 yasina kadar hic buyumedi
Hep bebekti
Ondan onceki hamileliginde engelli diye babaannem bakamazsiniz deyip zorla kurtaja zorlamis
Sonraki de engelli olmus
Nasibinizde varsa 10 kez de gebe kalsaniz down sendromlu olur
Teselli mi veriyorsunuz, nedir bu mesajın amacı! Karşınızda acılı bir insan var. Biraz düşünüp de yazın

Bu sureci yasayan var mi
Birincisi hicbirsey kesin değildir çünkü bizim bir tanidigimiza çocuğunun sağlam doğacağını söylediler ama down sendromlu çocuk dünyaya getirdi. Aynı şekilde down sendromlu denilen bir çok bebekte sağlam doğdu forumda mevcut biraz inceleyin derim. İkincisi kaldı ki down sendromlu bile olsa 6 aylık bebek aldirilmaz artık o bir embriyo filan değil bildiğimiz bir insan. Yani aldirirsaniz binevi bir cinayet işlemiş olursunuz. Her halükarda o sizin evladınız lütfen bir daha düşünün onun da yasamaya hakkı var.

Bu sureci yasayan var mi
Sırf down sendromlu diye mi allah büyük konusturmsin ama şimdi bu yuzden çocuğu aldircksiniz peki sağlıklı bir şekilde doğan cocugun daha sonradan allah korusun ve başına ne geleceği belli mi bir engel durumu olsa 'ya da sonradan gelişen bir sendrom durumu olsa napacaksiniz,atacakmisiniz? Sevgi dolu onlar ya o kdar doğru yontemlerle gelişen down sendromlu üniv.mezunu var hadi o da olmasin sizi seçmiş gelmiş demek allah size bu sabri merhameti vermiş....ama bir yandan da endiselerinizi anlayabiliyorum eğer sadece uğrasmamak değilse...

Madem aldirma gibi bi niyetiniz vardi ozaman nipt ( nifty) test yapsaydiniz en basta!!! Dogrulugu yuzde 99 du!!! 25 haftalik kocaman bir.bebek!!! Ben erken dogumla 23 haftalik bebegimi kaybetmistim ve inanki resmen bir bebekti nasil kiycaksiniz yaaaaaaa 😞😞

Konu cok keskin seni yargilayanlarda hakli belki sende haklisin bence konuyu kapattir
Evet konu cok keskin cunku bebek 25 haftalik kocaman!!!! Kiziyorum boyle insanlara nedenmi
Ozaman teknolojiden yararlancaklar arkadas! Mademki down gibi bebekleri dogurmak istemiyorlar ki bu herkesin kendi karari ve koly degil. Ozaman en ama en basta 10 haftlilken nifty test yaptiracaklat bukadar!!!!!!

Evet konu cok keskin cunku bebek 25 haftalik kocaman!!!! Kiziyorum boyle insanlara nedenmi
Ozaman teknolojiden yararlancaklar arkadas! Mademki down gibi bebekleri dogurmak istemiyorlar ki bu herkesin kendi karari ve koly degil. Ozaman en ama en basta 10 haftlilken nifty test yaptiracaklat bukadar!!!!!!
Kesinlikleeeee belki ekstr bir ücreti oluyor diye kimileri yaptırmıyor ama şart

K
Kesinlikleeeee belki ekstr bir ücreti oluyor diye kimileri yaptırmıyor ama şart
Kesinlikle sart! Hele birde down sendromlu bebek dogurmak istemiyorsan ozaman kesinlikle yaptirilmali! Cok kizdim konu sahibine cok. Kocaman bebek ya

Ne kadar ağır yorumlar var.kocami aldattım yazmıyor kadın.belli ki alt üst olmuş ,gerçekleşmesi muhtemel üzücü bir durumla karşı karşıya.Soylemek istediğiniz şey doğru olsa bile,bir insanı bu şekilde kararından donduremezsiniz.
Konu sahibi Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin.alacaginiz karar pişman ettirmesin sizi insallah🤲

Ne kadar ağır yorumlar var.kocami aldattım yazmıyor kadın.belli ki alt üst olmuş ,gerçekleşmesi muhtemel üzücü bir durumla karşı karşıya.Soylemek istediğiniz şey doğru olsa bile,bir insanı bu şekilde kararından donduremezsiniz.
Konu sahibi Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin.alacaginiz karar pişman ettirmesin sizi insallah🤲
Ben aldirip aldirmamasina kizmiyorum kizdigim nokta kocaman bir bebek olmus o bebegi gorsen herseyi tam ! Ya madem kocasi boyle bir bebek istemiyor ozaman en basindan testleri yaptirmaliydi. Ondan sonra napiyorsa yapsin kendi kararlari

Ben aldirip aldirmamasina kizmiyorum kizdigim nokta kocaman bir bebek olmus o bebegi gorsen herseyi tam ! Ya madem kocasi boyle bir bebek istemiyor ozaman en basindan testleri yaptirmaliydi. Ondan sonra napiyorsa yapsin kendi kararlari
Sakın sakın sizinle farklı düşündüğümü sanmayın.ama klavyede herşeyi yazması kolay.olan olmuş.biten bitmiş.Kendi içi yanmış birini topa tutmanın anlamı yok.hamilelik zaten apayrı bir ruh hali.bebegimin tek bobrekli doğacağını öğrendiğimde icimde olan yangını anlatamam.bana bu şekilde de sağlık doğacak yasayacak dediklerinde bile ölecegini sanmistim.kim ne dese aklım almıyordu şimdi hamdolsun 4 yaşında oglum.ha tabi bizim bebeği aldırmaya konu bir seçeneğimiz yoktu.ama ruh halimi anlatmak istedim size.konu sahibinin içi yaniyordur zaten.Allah pişman etmesin demekten başka yapacak birşey yok.

Sakın sakın sizinle farklı düşündüğümü sanmayın.ama klavyede herşeyi yazması kolay.olan olmuş.biten bitmiş.Kendi içi yanmış birini topa tutmanın anlamı yok.Allah pişman etmesin demekten başka yapacak birşey yok.
Haklisin dicek bisey yok cok uzuldum ne diyim😞

Ben böyle bir durumda bana destek olmayan benden bunu isteyen kocayı boşardım. Çünkü belli ki bu sizin fikriniz değil zorunda bırakılıyorsunuz. Down sadece kromozomsal bir farklılık. Sağlıklı kabul edip standart kromozmla dünyaya getirdiğimiz evlatlar da bizler de ağır engelli kalabiliriz sanki garantisi var.

Aslinda butun yorumlar bana göre öznel ifadeler içeriyor o yüzden ağır ya da hafif diye yargilamak absürt.. ama saygi duyarım.Sonucta 25 haftalık bir bebek var konuda,elbette ki ana babasi herkesten daha iyi bilir ama bunu ilk baslarda öğrenme şansı var ki o bile garanti değil anne karnında o testler ypildiktn sonra bile sendrom gelişebiliyor ve bzilarinin tabirine göre sağlıklı dedikleri bebekler sendromlu doğabiliyor yani hicbir şey aslında garanti değil,allahin takdiri....! Sonucta buraya yazılmış insanlar da görüşlerini belirtiyor herkes gibi.. Saygılar

Back
X